Inlägg från: Anonym (ooo) |Visa alla inlägg
  • Anonym (ooo)

    Min nya partner accepterar inte att jag umgås med ex med familj

    Jag är själv omgift och har en helt ok relation till mitt ex men det finns inte på världskartan att vi ska fira jul osv, ihop. Vi har båda nya relationer där det finns bonusbarn. Ingen av oss är intresserade av någon sån "storfamilj", inte ens våra gemensamma barn (som är vuxna nu).
    Du beskriver väldigt gamla barn också, som säkerligen kan hantera om ni inte firar saker ihop alltid. 

    Du har mött ny partner på distans men bor inte ihop än. Klart att han tycker det är konstigt att vara hos sig och veta att du tillbringar helgen med ditt ex + hans nya familj. 
    Jag tänker att ni kan säkert umgås med dem och han är med, på sikt, om ni fortsätter tillsammans, men att du verkar förvånad över hans reaktion gör mig förvånad. De flera lever inte som du gör, kort och gott. 

  • Anonym (ooo)

    Hos oss har vi firat tex barnens 18-års dag ihop med ex + dennes nya partner och det går helt ok att göra så (på min sida). Vi gör det dock bara för stora saker. 

    På den andra sidan däremot går det inte (vi vill  inte umgås med hans ex alls). Orsaken är att personen har en så pass allvarlig psykisk sjukdom att hon förlorat vårdnad + boende för ett antal år sedan. Barnen umgås med henne när de vill, men det är inte mer än så. 

    I år har vi en ungdom som tar examen och då var vi beredda på att vi kunde ha mottagning här hemma och då skulle alla som ville få komma, oavsett släkt - men ungdomen ville inte göra så. Då gör vi inte det. Hade ungdomen önskat bjuda in sin mamma hade hen fått göra det (och då hade vi fått acceptera det). 

    Att fira jul och liknande med gamla konstellationer vill varken jag eller min man. Det är VI som är familjen nu, med alla vår barn.
    Summa summarum: återkommande traditioner vill vi inte fira med ex, men vi kan förstå nödvändigheten att ibland göra det (som vid examen). 

    När ungdomarna flyttat hemifrån framöver, och om de då bjuder in alla samtidigt till tex en födelsedag så kommer vi givetvis inte ha några synpunkter på det. 

Svar på tråden Min nya partner accepterar inte att jag umgås med ex med familj