• Emmalucy

    Vi som försökt en längre tid - första barnet

    RH93 skrev 2021-07-09 12:15:52 följande:
    Tack fina du <3 vi har tid för att påbörja utredning i augusti så jag känner att jag har det att hänga upp hoppet på nu. Vi har semester just nu och en del roliga saker inplanerade så ska verkligen försöka att bara njuta och återhämta mig. Men blev såklart otroligt nedslagen idag och känner bara att jag inte har någon lust med nånting. Om någon dag blir det säkert bättre igen.
    Ja, ta helgen att känna, dricka, äta allt du behöver, gör vad som helst för att må lite bättre :) kolla dåliga film, köp ny kläder, en bok, nytt kaffe, godis, take away, vin... you name it! Så får man nog lite energi tillbaka igen <3
  • Emmalucy
    ananna skrev 2021-07-11 12:51:56 följande:
    Jag provar faktiskt med progesteronkräm som jag köpt på nätet denna LP, hoppas hoppas det tar sig! Men det är ju möjligt som du skriver att det kan vara skillnad :) 
    Funderar på att kontakta en provat klinik och se över möjligheterna att få något receptbelagt om det inte tar sig denna cykel, känns så frustrerande att månad efter månad bara vänta på att få tid för vidare utredning inom regionen, men utan att testa något annat än schemalagt sex, temp och ÄL tester. 
    den är absolut värt att testa :) jag hann bara prova en gång, är det Matriarch 100 som du har? Hoppas den gör något, den verkade förlänga min LP med en dag iaf!
  • Emmalucy
    ananna skrev 2021-07-11 20:23:16 följande:
    Det är Matriarch 20 jag provar nu, men jag smörjer bara efter bekräftad ÄL med sticka och temp.

    Skönt att höra att krämen hade viss effekt på din LP. Hur intar du progesteron som är föreskrivet?

    Så glad för din skull :) ger mig och säkert många andra ny energi!! <3
    Jag läste deras info och tydligen är 20 att ta innan äl för att boosta den, och 100 är efter äl, så det kan bli värt att byta :) men läs deras infobla eller kolla hemsidan, det finns mycket info om det <3

    Ericky skrev 2021-07-11 20:37:37 följande:
    Nyfiken på hur du fått tag i Matriarch? Det verkar ju omöjligt att få köpa progestronkräm numera tyvärr...


    köpte min här :) de skickar från EU!


    moodmama.com/collections/topicals/products/matriarch-100-natural-progesterone-cream
  • Emmalucy
    ananna skrev 2021-07-11 21:32:10 följande:
    Tack för tips Emmalucy! Jag kör med 20 cykeln ut iaf så får jag se om jag byter nästa cykel. :) Men att smörja innan ÄL vet jag inte om jag vågar. Rädd för att kroppen ska tolka det som att ÄL redan varit.

    Köpte också krämen från moodmama Ericky!
    jag vågade också inte först, men kan säga att jag testade 2cyklar och äl dagen ändrades inte :) hoppas det gör något för dig, man kan alltid ta en extra pump för att boosta mängd progesteron om man känner för det :)
  • Emmalucy
    Längtartillvår skrev 2021-07-14 18:53:15 följande:

    Hej tjejer,

    Hoppas att alla passar på att njuta av sommaren!

    En fundering - kan gravtest visa positivt några dagar efter missfall? Och kan gravtest visa neg några dagar efter missfall?

    Jag som brukar ha väldigt lätt mens, har nu i två dagar blött så mycket, har typ inte kunnat kontrollera det, och massa klumpar. Ingen smärta alls. Funderade på om det kunde vara ett missfall och om det är värt att ta gravtest? Men om det kan visa både positivt och negativt några dagar efter så känns det ju onödigt att testa.. Har inga test hemma, vet inte om det är värt att åka och köpa.

    Kram


    en gång fick jag 1-2 på Clearblue veckoindikatorn typ cd10 efter ?mensen? så ja, det är frågan om man vill veta eller ej <3 kanske man får svar, kanske inte..
  • Emmalucy
    Längtartillvår skrev 2021-07-14 21:02:58 följande:

    Tack för svar! Om man gör VUL, kan man se då? Kanske inte heller är säkert då eller? Aja, jag testar mig aldrig mens så får väl aldrig veta isf. Kanske är lika bra. Hoppas ni mår bra båda två <3


    man skulle nog inte se ett dugg på VUL tyvärr :( ibland är det better to not know, men jag är en som måste veta vad som häder varje månad xD kram till dig <3
  • Emmalucy
    Sellcarro skrev 2021-07-14 22:41:17 följande:

    Mensen kom igår.. men nu har man semester så man kan tänka på annat och bara får vara i några veckor :)


    Beklagar att mensen kom för dig :( det är väldigt refreshing när man kan se det positiva i det och har något att se fram emot :) så viktigt att ta hand om livet utanför bebisverkstan!
  • Emmalucy
    Soff skrev 2021-07-15 13:57:01 följande:

    Hej på er. Bim-2 här, 16:e försöket, och jag har tappat hoppet för denna gången också. Jag hade lite hopp tidigare för att jag känt att jag mått väldigt bra och inte känt några menskänningar, fram tills idag. Det är väl semestern som gjort att jag mått som jag mått. Känns verkligen hopplöst.

    Så fort mensen kommer så kommer jag bekosta hormontest så jag kan se hur det står till med alla nivåer. Min brors sambos mage bara växer och jag sitter här med ingenting fortfarande. Känns verkligen förjävligt. Jag agerar struts större delen av tiden och försöker att inte tänka på det men kring dessa dagar så blir det jobbigt. Det här suger verkligen.  


    Hen fina <3 beklagar, hatar den känslan av att mensen är på väg :( det låter smart att göra proverna, vården är så kass med allting! Du kommer iaf känna att du har gjort allt du kan, så fortsätt gör saker som du känner kan ta dig lite närmare målet. Stor kram!
  • Emmalucy
    Soffsen skrev 2021-07-15 19:24:18 följande:

    Hej alla underbara kämpar! 

    Låter konstigt kanske, men blev lite varm inombords när jag såg denna grupp. Känns skönt att vara i en grupp där många har kämpat en längre tid och man plötsligt inte känner sig så ensam längre! Har själv varit med i dessa grupper sen i december känner igen flera namn. Det är så fint att följas åt tycker jag. 

    Jag blev gravid första gången för exakt ett år sen, oplanerat. Blev helt överlycklig då jag och sambon bestämt att börja försöka i augusti. Slutade i missfall i v. 6. Var så förtvivlad, visste knappt att man kunde få missfall (tack för det samhället). Sedan blev jag besatt. Gjorde allt jag kunde och tog vitaminer, ÄL-tester, kollade youtube videos osvosv och trodde att jag nog skulle vara gravid inom 1-2 månader igen. Tog 8 månader innan jag blev gravid igen och tänkte att nu är det våran tur, men icke. Ett till missfall i v. 6 och ännu mer förtvivlad. 

    Nu är det vårat 2:a försök efter missfallet och ägglossningen var nog igår och jag bara ber att det är våran tur snart. Tog blodprover förra månaden som visade på lågt progesteron så jag gick till gyn och fick Utrogestan utkrivet så det ska jag börja med nästa månad för denna månad har jag lite fler blodprover att ta. 


    Hej och välkommen, kul att sy hittade hit! :) jo det är nog verkligen en annan känsla av att få prata med folk som också kämpat ett tag, man har en annan syn på hela processen än när man först började, fullt med hopp! Beklagar verkligen dina mf :( så himla bra att du fick ett prov på progesteron! Känns som få får det. Jag hade nog det, LP på 10 dagar, konstant kemiska graviditeter, och fick progesteron utskrivet. Plussade samma cykel jag testade :) så jag hoppas verkligen att det är nyckeln för dig och att du kan få komma förbi v6 snart med progesteronet!
  • Emmalucy
    Soff skrev 2021-07-19 10:10:35 följande:

    Verkligen! ><.. till viss del blir man väl extremt uppmärksam och kanske känner saker som funnits där tidigare, men som man helt enkelt inte tänkt på. Men vissa saker känns som att kroppen lägger till bara pga detta... >< riktigt jobbigt!.... 


    Började läsa om folk igår som haft nästan som en vanlig mens fast med mindre blod, som var gravida, och jag började förstås bygga upp lite hopp inom mig. Men det dog rätt fort när det började blöda mer som vanligt. Så bara gå vidare.. igen.. Fan. Skulle göra vad som helst för att få bli gravid. 


    Tack fina makl <3 


    beklagar att kroppen jävlas med dig :( klart man får upp hoppet när något annorlunda dyker upp. Stora kramar :( <3 att ha svårt att bli gravid är den längsta tortyr man kan gå genom, väntan efter väntan.. hoppas verkligen att utredningen går snabbt så ni kan få hjälp snarast!

    ananna skrev 2021-07-19 17:39:15 följande:

    Tjejer jag hoppas att det är okej att jag postar detta här, ber så hemskt mycket om ursäkt i förväg om någon tycker det känns jobbigt men vet inte vem jag ska vända mig till förutom er som verkligen förstår denna process som jag hoppas alla av oss skulle slippa. <3

    Jag håller på att bli galen, slits mellan hopp och förtvivlan just nu, vet inte vad jag ska tro eller våga hoppas på. Denna månad testade jag att använda progesteronkräm pga desperation och kort LP (8-10dagar). Hade även en ganska sen ÄL (enl ÄL test och NC se bild). Av någon anledning verkar mensen lysa med sin frånvaro (BIM 14/7). Gjorde ett RFSU testa tidigt graviditetstest igår på morgonen, det var totalt negativt och jag blev helt förkrossad. Men ca 30 minuter efter när jag skulle kasta något i soporna tyckte jag mig skymta ett streck som har varit kvar sen dess?! (Se bild. Enligt instruktionerna ska test avläsas inom 5 minuter). Både jag och sambon har haft en känslomässig berg och dalbana efter detta. Gjorde ytterligare test igår kväll och imorse (teststicka från CB som bägge visade negativt, även efter tiden). Min mens cykel brukar aldrig vara längre än 28 dagar och jag har inga symtom över något ömma bröst sedan två dagar tillbaka.

    Någon som vet något eller har någon liknande erfarenhet? Det är så hemskt att behöva kämpa med den ofrivilliga barnlösheten och jag önskar nästan att jag inte hade testat alls, nu är det svårt att ens fokusera på något över huvudtaget. Hjälp.


    Hej! Jag tror att vardenda person har tagit upp testet från sopen nån gång :D det är ju en tydlig sträck! Kan säga att min erfarenhet av känsliga tester är att de går upp o ner ganska mycket, kan ha annorlunda mängd färg i sig osv... kanske försök att dricka lite mindre vatten ikväll, om din morgonurin brukar vara ganska klar (vet att det är så för mig under sommaren, man drycker jävligt mycket!) lycka till!
  • Emmalucy
    Ericky skrev 2021-07-20 09:42:10 följande:

    BIM imorgon och idag fick vi vårt efterlängtade plus igen. 2a ägglossningen efter missfallet och 12:e försöket totalt. Ber till gudarna att det här är vårt guldägg som stannar den här gången <3

    Jag fortsätter precis som tidigare att följa er i bakgrunden och heja på er <3 Önskar SÅ att ni alla får plussa under året, helst igår förstås <3


    Säger igen, grattis!! :) jag har en bra känsla för denna ägg!
  • Emmalucy
    apan95 skrev 2021-07-20 16:54:27 följande:

    Hej tjejer!

    Jag är här i bakgrunden och läser lite sporadiskt, försöker hänga med!

    Men det jag undrar är egentligen hur ni har tänkt/gjort gällande vaccination nu.

    Jag ska ju göra en stimulerad FET nu i augusti och har valt att hittills avvakta med vaccin just för att jag inte vet hur jag ska göra. Min klinik hänvisar endast till folkhälsomyndighetens hemsida.

    Läste på en hemsida för en annan klinik där de skrev att man helst skulle ta båda sprutorna innan samt vänta en vecka. Men det hinner jag ju inte. Eller att man skulle avvakta tills efter fertilitetsbehandling och vid lyckad sådan vaccinera sig efter graviditetsvecka 12.

    Hur resonerar ni? Och hur hade ni gjort om ni var i min sits? Kan tillägga att jag inte haft Corona och har därför inga antikroppar heller.


    Hej! Jag hade tänkt själv att en är bättre än inget, men hann inte testa den teorin ^^ vad är det värsta dom kan hända, man får börja om vid v12? Men nu känner jag också fundersam att ta vaccinet under graviditeten, jag var redan lite orolig för den innan. Har några veckor på mig att bestämma!
  • Emmalucy
    Tildasafira skrev 2021-07-28 15:39:48 följande:

    Hej tjejer, hoppas ni har en fin onsdag <3

    Hade ju som sagt plussat och sedan ännu en gång fått en blödning, blödningen var 8 dagar sedan nu och idag kom jag hem från en weekend hos mamma och pappa. Tog ett test för att bekräfta att gravidhormonerna skulle vara borta men får alltså fortfarande plus på stickan.. vet någon hur länge det kan sitta i? Började ju blöda bara ett par dagar efter bim (4+3 tror jag) och alla tidigare gånger har det försvunnit på 1-2 dagar. Börjar fundera på om allt inte kommit ut som det ska då jag bara blödde i två dagar. Vem vänder man sig till för att kolla en sån här sak? Gynekologen? Eller barnmorskan? Är riktigt förvirrad här hemma..


    Det kan bli värt att hålla koll ett par dagar under tiden du letar, men tror att en vanlig gynekolog kan ge svar :) de kommer säkert tvinga dig att vänta och se oavsett, så det kan bli bra att testa och se om den går upp eller ner :) men kan tillägga att en gång hade jag en kemisk som gav mig 1-2 på veckoindikatorn vid typ cd10, så det är möjligt att hänga kvar. Det påverkade inte heller min äl vad jag kommer ihåg. Hoppas du får svar snart!
  • Emmalucy
    Soffsen skrev 2021-08-12 15:34:34 följande:

    Nu till en fråga, min gynekolog skrev ut Utrogestan 200mg som jag ska börja ta när jag plussar på stickan. Men jag vill ta från ägglossning fram till mens för att möjligtvis hjälpa ägget att fästa. 

    Vill dock inte använda mitt recept då det inte kan vara slut när jag väl plussar. Ska till Spanien om två veckor och där vet jag att Utrogestan är receptfritt. 

    Är det någon här som har erfarenhet av att köpa Utrogestan eller liknande utomlands och ta med sig hem trots att det är receptbelagd i Sverige? Kan man göra så? 


    Eh, vem kommer veta att du tar hem litegrann ;) tycker det är bra att du gör! Det är inte knark, kan tänka mig i värsta fall förlorar du den men det är endast om någon vill kolla din incheckade baggage, du kan iaf säga att du har ett recept på det i Sverige, de borde inte kunna göra mycket, det är inte ens smärtstillande eller något. Tycker det är ju lönlöst att vänta tills du plussar, hela problemet är att man inte kan plussa ..... oj vaginalpiller, och jag trodde att crinone var irriterande att använda :/ man kan iaf vänta till typ äl+4 innan man börjar för att spara lite på doserna :) jag började när FF appen bekräftade äl och plussade samma månad, så det är bra att du inte vänta med den. Kram!
  • Emmalucy
    Soffsen skrev 2021-08-17 02:03:59 följande:

    Ja sant! Ska testa  

    Åh vad spännande!! Använde du Crinone? Eller hade du också Utrogestan? Tror jag hade ägglossning igår eller idag så nu väntar jag bara på att tempen ska höjas innan jag ska testa med Utrogestan! 


    Jag använder Crinone fortfarande :) tror att receptbelagd progesteron gjorde verkligen skillnad för mig iaf! Från att spotta äl +10 och få mens äl +11/12, till att inte ens spotta någonstans innan bim eller under graviditeten! Stort lycka till med din, hoppas det är precis det kroppen behöver <3
  • Emmalucy
    Msofie skrev 2021-10-09 08:58:37 följande:

    Detta är det absolut galnaste jag har varit med om. Jag är gravid.

    TRIGGER VARNING, berättar om hur jag fick reda på det.

    Igår bestämde jag och min kille att vi skulle ta ett test idag, på ruvar dag 10. Jag vaknar tidigt, runt 7. Han brukar alltid vakna ganska sent. Jag känner sån ångest kring testet, har aldrig fått ett endaste streck. Tänker att jag vill inte göra en stor sak av det. Vi tar aldrig test i normala fall tillsammans. Jag tänker att jag går upp och tar det negativa själv, inte en tanke om att det skulle vara positivt.

    Jag väntar aldrig tiden ut utan jag börjar alltid stirra på testet direkt. Efter 1 minut börjar jag se ett spöksteck. Tänker att folk får ju det, men jag har ALDRIG fått ens en antydan till ett streck. 1 minut till går. Jag börjar skaka. DÄR ÄR NÅGONTING. Börjar gråta när jag inser att det är för starkt för vara spök, även om de fortfarande är svagt.

    Sätter mig på golvet och tar ett digitalt. Vid denna punkten är jag säker på min sak. Och som sagt, det kommer upp gravid 1-2. Jag bara gråter och skakar. Hämtar en barnbok som jag köpt för snart två år sedan, lägger på köksbordet tillsammans med testen och kallar på min kille att han ska komma då vi kan testa. Han kommer ner, jag filmar. Hans reaktion var PRICELESS. Får vara ut ett ljud som låter som en höna haha.

    Vad ska jag göra nu?? Hur ska jag bete mig??


    Jag gråter av glädje för er :) nu ska man försöka bete sig som en vanlig människa medan en miljon tankar och oro dyker upp, håller tummarna att lillan stannar nu! <3 kram!!!! 
  • Emmalucy
    apan95 skrev 2021-10-10 07:47:20 följande:

    Godmorgon tjejer!

    Kan säga att även jag vaknade till en chock idag. Var såå inställd på att ta ett negativt test idag på RD8 men efter 3 minuter visade mitt testa tidigt test 2 ganska starka test så jag tog ett CB digital och ett CB plus.

    Kan inte fatta! JAG ÄR GRAVID!!!!


    Damn you happy tears! Omg säger jag, fantastiskt nyheter <3
Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet