• Emmalucy

    Vi som försökt en längre tid - första barnet

    Vickan31 skrev 2021-06-28 13:11:10 följande:

    Tack, jag ska definitivt testa det och försöka lära mig hur det känns i olika delar av cykeln :) Som du säger, det är lite komiskt när man tänker på det ändå: the things we do, haha!

    Jag förstår, och visst är det så att när det är så varmt och man dricker mer så kan det vara svårare att få resultat på testerna. Du skrev det här meddelandet för fyra dagar sedan, har det hänt något mer på ÄL-fronten sedan dess? :)


    Ja det är verkligen ett under när man tänker på allt vi har blivit besatt av, äta/dricka det här, undvik det här, gör så här, gör inte det där... Fan varför kan det inte bli lätt haha! Den här resan är verkligen hemskt, men jag tror att när vi alla blir föräldrar på något sätt så kommer vi uppskatta, njuta och bara ha en annan tacksamhet än de som inte kämpat. Inte som man bli sämre förälder för att man har inte haft det svårt att bli gravid, men jag tror vi kommer att känna allt ännu starkare eftersom vi har kämpat så länge!

    Jo tack, fick 2 av 3 temps som var tillräckligt högt att jag vet att äl skett, jag har inte någon ökning om jag inte haft äl. Jäv är äl +7-8, har haft ömma bröst redan äl 5/6 vilket var sista beslutet att det var dags för progesteron :) och fan vad det funkar! Är det här man ska känna efter äl? Jag måste ha en kass ägglossning för jag känner inte såhär utan progesteron. Och det skönaste med medicinen är att jag inte kan symptom spot alls, allt blir "ja men det är progesteronet som orsakar!" så har haft det väldigt lugnt hittills :D hav brukar lose it runt äl 9/10 och får mens äl 11, så vi ska se om progesteronet håller mensen borta iaf!

    Och hur går det för dig? Du måste närma dig bim nu! Kram <3
  • Emmalucy
    Vickan31 skrev 2021-06-28 15:26:16 följande:

    Ja men verkligen! Det hade jag aldrig trott när vi började försöka eller när jag sen gick med här på Familjeliv. Blir lite ledsen av att tänka på hur tufft och långdraget och svårt det är för många av oss i den här gruppen, men jag hoppas verkligen att vi får många fler positiva nyheter snart. Och jag tror precis som du säger att vi nog kommer att ha en annan slags uppskattning och tacksamhet eftersom vi är så smärtsamt väl medvetna om att en graviditet och ett barn inte är någonting man kan ta för givet <3 

    Skönt att vara mer säker nu på att din ÄL skett! Vad spännande med progesteronet! Förlåt om jag inte riktigt hänger med, men menar du att när du tar progesteronet så minskar smärtan i brösten, eller vad är det som händer och som är skillnad nu när du tar progesteron jämfört med när du inte tagit progesteron? :) Hoppas att din mens håller sig låååångt borta!

    Här händer det inte så mycket, det är bara en evighetslång väntan till BIM som borde vara denna vecka antingen 1 juli eller 2 juli skulle jag tro. Känner inga symptom alls, vilket man aldrig vet om det är bra eller dåligt, haha. Kram tillbaka <3 


    Hehe jag menar att jag fick ömma och hårda bröst och bröst vårtor ganska direkt, och har känt mig illemaende igår kväll och Imorse, och av någon anledning väldigt mycket rinnande vattnig sekret? jag tror verkligen det är pga progesteronet, men intressant att lyssna på kroppen utan att tro på vad den säger :D

    Ah tufft, sista veckan innan mens är värst! Jag skulle vanligtvis också ha bim runt 1-2/7 men med progesteronet så hoppas jag på en LP längre än 11 dagar. Kommer du att testa eller bara chilla? Kommer försöker hålla mig till söndag då det är äl +14 tror jag men om jag känner mig själv rätt så börjar testning redan på ons :p på ett sätt så slappnar jag av lite även om jag blir lite ledsen men blir inte konsumerat av tanken att jag kan bli gravid, om jag ser ett neg test. Lycka till <3
  • Emmalucy
    RH93 skrev 2021-06-28 20:15:41 följande:

    Jag uppdaterar min BIM då jag är ganska säker på att jag hade tidigare äl. Hoppas detta är den senaste versionen :)

    Min nya bim blir dagen efter min sambos födelsedag så jag hoppas att jag kan få ge honom ett positivt test i present, men håller förhoppningarna nere.


    Kul att du hade tidigare äl! :) oooh en spesiell månad, jag både gillar och hatar dem eftersom jag har gått förbi många sånna occasions utan att kunna fira på det sättet :/ håller tummarna för er! :) 
    Idoh skrev 2021-06-29 13:30:09 följande:

    Hej alla kämpar! Skriver med en uppdatering om hur det går för oss. Idag var jag på kliniken (sambon var med på telefon) och läkaren presenterade provsvar och plan framåt. TSH och AMH såg fint ut för mig och allt annat också. Min sambo hade dock bara 20 miljoner spermier i sitt prov, dock med 90% rörlighet vilket tydligen är riktigt bra och kan väga upp för det lägre antalet. Han ska lämna ett nytt prov i sommar och då ha längre avhållsamhet innan. Summa summarum är att läkaren menar att vi har goda möjligheter att bli gravida på naturlig väg och att vi ska fortsätta försöka i sommar. Han kan inte skriva en remiss till ivf förrän 12 mån har gått efter första försök, ä, så vi ska vänta och se och kontakta kliniken i slutet av sept om inget hänt tills dess.


    Hej igen! Kul att höra att dina provsvar ser bra ut :) är det något mannen kan göra åt antalet spermier? Skulle tro att det är så precis som allt galet vi testar ibland :) kan det bli värt att Googla lite om vad som blir bäst med sexet och låg sperm count? Tänker om det är mer lönsamt att köra ofta eller om han ska ?samla på sig? osv. Såklart kan man bara låta det vara :D men jag är en som testar allt hehe. Ni har iaf sommaren att se fram emot, och vet med säkerhet att det blir remiss efter det! Kram
  • Emmalucy
    Ericky skrev 2021-06-29 13:40:44 följande:

    Uppdaterar min BIM i tråden. Har nästa BIM 10 dagar innan min födelsedag och hoppas så mycket på livets present <3


    Ojoj en till.... håller verkligen tummarna att du får världens bästa present!! :)
    Vickan31 skrev 2021-06-29 16:27:14 följande:
    Ahaa, då förstår jag! :) Vattnigt sekret räknas väl som fertilt sekret egentligen, men som du säger är det nog på grund av progesteronet. Håller tummarna för att du får en LP längre än 11 dagar den här cykeln. Jag kommer nog att försöka vänta med test, men om jag inte fått mens lördag morgon kommer jag att testa då så att jag vet om jag ska dricka eller inte på min kompis födelsedagsfirande lördag kväll ;) Haha, ja det är inte lätt att hålla sig från testandet ibland, men vi kan ju hoppas att den här veckan går relativt snabbt så att det snart är BIM :) Tack och lycka till fina du <3
    Man kan tydligen få fertilsekret närsom i cykeln, bara en ökning av östrogen :) men det är säkert progesteronen... som får mig att må lite illa :/ att äta frukt är det enda som stoppar mig från illemåendet, hoppas det är bara att kroppen vänjer sig med medicinen, vill inte gör det här varje månad...! Ah du är stark att hålla dig till lördag :D hoppas det blir en trevlig överraskning och måste panik och tänka på hur du ska fira med mindre drinks ;)! <3 jag kommer börja imorgon, jag kommer inte kunna hålla mig :P bad Emma! 
  • Emmalucy
    ananna skrev 2021-06-29 20:03:42 följande:

    En uppdatering från mig- mensen kom för en tid sedan, lika jobbigt men ändå väntat på något sätt. Nu räknar jag ner till nästa ÄL och hoppas hoppas det tar sig.

    Men en fundering och kanske en dum fråga, ÄL smärta, hur känns det för er? Jag är osäker på om jag faktiskt får ÄL eller inte, men positiva utslag på LH test och fertilt sekret. Dock ganska sent i cykeln med luteal fas på 10-12 dagar.


    beklagar att mensen kom för dig :( ang. äl för mig så är det typ 30% att jag känner lite stickande känslor, 30% får jag ömma bröstvårtor? och typ 40% av tiden känner jag ingenting :/ men jag tror att jag har lite svag äl och har redan dålig med progesteron (pga det troligtvis)

    Soff skrev 2021-06-29 21:36:01 följande:

    Aaah okey! Tänkte väl!... Men återigen.. så sjukt att man till viss del ska behöva leda sin egen utredning....! 


    Förstår jag helt klart!


    <3 <3 Tack för att du bryr dig. Mitt binjuretest (DHEAS) var inom referensintervallet..så alltså "normalt". Vet inte om det är värt att ta kortisolprov då, men kanske det är... funderade ju på att ta det också, +progesteron/östrogen, via gettested.se. Blir uppgiven om alla dessa prover inte visar på något, för då känns det hopplöst på nåt sätt, att det inte blir något trots att allt ser bra ut. Men får väl se, har ju inte tagit alla tester än. Nu ska vi åka bort på Torsdag på lite obestämd tid så då känns det som att jag får avvakta nu dock... vi ska åka och hälsa på svärföräldrarna. Så får väl bli att jag testar mig om det inte blir något detta försök. 



    Asch, det är ju jobbigt att vara inom referensintervallet... man kan vara ?lite för högt/lågt? om värde men ändå inom ramen så ingen kommer att ta tag i det :/ skulle tycka att det var interessant med progesteron/östrogen men mer för din egen curiosity, det finns iaf progesteronkräm att köpa från iHerb om man inte kan få det via recept, men klart det blir mer risky att ta tag i det själv. Kram!
  • Emmalucy

    God morgon, liten skugga, hoppas du inte försvinner i upplåsning pga kass upplösning har... Ändå bara en 10miu test och jag är äl +10,jag har haft många kemiska graviditeter och en under tiden jag har använt progesteron, but we take the wins anyway, right?

  • Emmalucy
    Steeph skrev 2021-06-30 08:29:48 följande:

    Tusen tack för allt erat stöd <3 Flikar bara in och säger att vi har bokat privat missfallsutredning nu och att vi bestämt oss för privat ivf i höst. Det känns som det enda rätta för oss. Vi får ingen hjälp av regionen och jag vill göra allt jag kan för att slipp gå igenom det här igen.

    Hoppas på att många får sina plus i sommar och höst och att vi istället blir en BF grupp. Största kramen till er alla, ni är fantastiska! Njut av sommar och lite semester. Ta hand om er <3


    Tycker att det här låter som en super plan :) det gör ont att behöver betala för bemötandet och hjälp man räknar med att få från vanliga vården, men nu kan ni vara lite mer kräsen och bestämma lite mer tycker jag, ni betalar för en tjänst och privata kliniker lever på sitt rykte. Hoppas du har en fin sommar och kan slappna av i väntan på höst <3 och beklagar att du behövde se mitt förra inlägg just nu :( kram!
  • Emmalucy

    Skickar en massor kram och är super tacksam för ni fina kvinnor här :) jag har noll förtroendet att kroppen kan låta det fästa, och era pepp är precis det jag behövde :) ska läsa dem varje gång jag känner mig nere. Ni är så fina <3 kollade igår och blir den här av så blir det en mars bebis, vilket jag och min kille också är, och jag har drömt om att ha en mars bebis men med alla års misslyckande så räknade jag aldrig att det skulle hända... Kom igen progesteron och kroppen! Testet ser normalt bra ut idag iaf <3

  • Emmalucy
    ananna skrev 2021-06-30 16:43:25 följande:

    Instämmer helt i att alla i denna gruppen är helt fantastiska! Så tacksam för er <3

    Låter som ett bra beslut och kanske en lättnad också (även om jag givetvis håller tummarna för att ni plussar dessförinnan). Av ren nyfikenhet (om du vill svara) hur valde ni vilken privat klinik ni skulle vända er till?

    Jag känner så igen mig i din frustration över att inte få hjälp från regionen. Jag kontaktade min regionala klinik i måndags för att höra efter om jag kunde få någon prognos på är vi kan tänkas få komma på läkarbesök för undersökning+ återkoppling provsvar (första kontakten med kliniken var i Februari) men fick till svar att de inte kan ge några som helst besked mer än "någon gång i höst". Överväger också om jag och sambon ska söka privat istället.


    Men herregud.... Ni vill ju bara få provsvar och vul och ni får "någon gång i höst" kolla era fucking schema och låta er boka en tid! Varför ska det vara så svårt?! Måste säga att jag är glad att vi gick privat, fick massa recept (efter vi hade lagt ut typ 6k dock) men det blev bra till slut :) allt vi ville ha var en push för kroppen och det fick vi efter mycket stressande över väntetider för killens spermaprov. Det vi inte visste innan var att kliniken ska ha någon kontrakt med andra ställe så har man otur som vi sa hade hon bara ett ställe vi kunde få recept till, medan alla på öppenvård kunde välja fritt och då behövde vi vänta i 3 mån.... Men under tiden så skrev hon ut allt efter mina provsvar och vul :) lycka till om ni går den route!
  • Emmalucy
    Soff skrev 2021-06-30 22:50:11 följande:

    Aa man vill ju så gärna ha svar på varför det inte blir nåt, och då hoppas man ju på något avvikande, som går att rätta till. Jag låg typ i mitten av referensintervallet dessutom...ja verkligen, ska nog testa det om det inte blir något denna gången. Vet inte om jag vågar laborera med det själv, när jag inte vet hur det står till. Kram!


    Har du kollat maca någon gång? Säger inte att det är en miracle product men går hört att den ska typ jämna ut hormonerna, så kanske det blir lite mer naturlig hjälp för kroppen :) jag köpte pulvret för jag orkade inte svälja en till tablett hahah, jag tror att jag bär en hel apotke i kroppen nuförtiden! Men då glömmer jag alltid det i mina smoothies eller yoghurt >.
Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet