• Janni91

    Vi som försökt en längre tid - första barnet

    Weloty skrev 2021-08-16 15:53:24 följande:
    Är det sant? Det låter ju helt fantastiskt. Jag hoppas verkligen att det är vår tur snart. Nu vill jag bara att tiden ska gå fort så att vi får komma ett steg närmare. :) 
    Ja, mina systrar har flera vänner som har lyckats med hjälp av det :) Förstår det, snart så! 
  • Janni91
    Soff skrev 2021-08-16 20:34:36 följande:
    Jag hoppas att du får ut något av det <3 min mamma har varit hos ett medium en gång som sa saker som personen i fråga aldrig någonsin hade kunnat veta eller applicera på någon annan, personlig info med andra ord. Så jag tror absolut att det kan finnas. Men finns nog väldigt många som bara utnyttjar för det finns pengar i det, men tror också det finns några genuina. Jag tror på vetenskap, men jag tror också att det är så mycket vi inte kan förklara eller kan veta, så jag försöker alltid ha ett öppet sinne! Lycka till<3 Kram
    Tack <3 Ja, det har jag också i min närhet som varit med om! Jag tror också på vetenskap, har pluggat i många år, men ändå kul att ha ett öppet sinne :) Kramar <3 
  • Janni91
    Tildasafira skrev 2021-08-17 09:18:50 följande:

    Godmorgon alla!

    Min magkänsla stämde och idag började jag blöda igen <\3

    Känns fruktansvärt. Jag har åtminstone en tid för utredning av min sköldkörtel på måndag äntligen, hoppas jag kan få lite svar där och medicin som kan förhindra att min kropp stöter ifrån sig allt. Känner mig riktigt deppig idag även om min magkänsla förvarnat mig.


    Åh, fy vad förkrossande Tilda!! Beklagar verkligen :( Håller tummarna för att de kan ge dig något som hjälper din kropp att behålla graviditeten. Massor av styrkekramar till dig <3
  • Janni91
    Steeph skrev 2021-08-18 17:03:52 följande:
    Åh fy samma här.. hade tagit första tabletten dager innan midsommar, sen startade allt på midsommardagen. Aha då förstår jag. Är det första ägglossningen nu som du väntar på?

    Nej jag har egen äl så fick äl på dag 25 utan letrozol. Har alltid haft äl på dag 14-16 med letrozol och dag 18-21 utan. Blir bara irriterad då det alltid fungerat klockrent med letrozol och nu verkar allt gå mycket mer segt. Vi hade ju liksom planerat att äl skulle komma senast imorgon och då skulle vi hinna försöka innan han drar. Men det är bara att deppa ihop och sen ta sig upp igen.
    Usch vad tråkigt Steeph, jag känner igen känslan av hopplöshet när det aldrig tycks bli positiva ägglossningstest! :( Men om ni får till det på fredag och söndag så ska ju det räcka gott och väl tänker jag! Håller tummarna för att du får omslag väldigt snart. Kramar!
  • Janni91
    Soff skrev 2021-08-19 11:20:29 följande:

    Tack för ditt fina stöd <3


    Ja det är verkligen inte klokt egentligen att det är så. Precis! 


    Jag är så kluven. Jag vill, men samtidigt inte. Det låter ju hoppfullt, och jag tror nog dom skulle kunna hjälpa mig. Dom hade dock inte tid förns sent i september och då är det ju nästan dags för ivf.. så jag vet inte. Jag står mellan att göra det och att bara invänta ivf... Just nu tänkte jag om jag först skulle undersöka möjligheten att få hjälp av en vanlig gyn-klinik, samma som hjälpte mig med de sista proverna i utredningen, om dom kanske skulle kunna hjälpa mig att tyda min prover och eventuellt skriva ut progesteron om dom tycker det låter vettigt. Dom sysslar ändå med fertilitet, så tänkte ringa dom kl 13 när dom har telefontid så får vi se. Om det blir tvärstopp där så kanske jag bokar hos Her care.. får känna efter lite <3 


    Uppskattar att du säger detta <3 i mina mörkaste stunder så skuldbelägger jag mig själv enormt mycket och det är nog min tyngsta börda ibland. Jag blir stressad över att jag stressar, för jag tror att det då förstör och rör upp mina hormoner ännu mer och att det då i princip bara är att lägga ner allting. Jag kan känna hur hela min kropp blir spänd och till slut gör ont.


    Jag försöker att inte låta detta ta över, men det är svårt. Försöker att göra saker som jag gillar som får mig att känna mer sköna känslor.. för seratonin känns som en bristvara just nu.. men är så jäkla lätt att gräva ner sig i detta, framförallt när jag får för mig att jag exempelvis, som i detta fallet, vill testa progesteronkräm men ingen kan hjälpa mig. Då blir jag frustrerad och stressen ökar över att jag inte vet vart jag ska vända mig och vem jag ska prata med.. och menscykeln går.. och jag vill gärna testa denna cykeln och inte vänta ytterligare en cykel... 


    Kramar <3  


    Hej Soff! Jag har precis fått en second opinion från en annan klinik eftersom den första kliniken inte ville skriva ut något till mig utan bara skicka remiss för ivf. Jag förklarade att jag har en kort lutealfas och fick då Cyclogest utskrivet för ett halvår. Så ibland kan det nog vara bra att be om en second opinion. Hoppas du fick tag på kliniken och att de kan hjälpa dig. Kram!

    Från FASS: "Progesteron verkar på livmoderslemhinnan och hjälper dig att bli gravid och behålla graviditeten när du behandlas för infertilitet (ofrivillig barnlöshet." www.fass.se/LIF/product&nplId=20160114000120 
  • Janni91
    Soff skrev 2021-08-19 15:08:34 följande:

    Va du e go <3 Tack för att du delar med dig. Jag ringde gyn här där jag bor och där kunde dom inte hjälpa mig. Sen ringde jag kliniken där vi gjort utredningen, där dom var som ett enda stort frågetecken; "vi gör inte sånt". Sen ringde jag till dom som vi gjorde de sista testerna hos i utredningen (en annan klinik i stockholm) men dom hade slut på telefontider för dagen... suck. Men ska slänga mig på telefonen imorgon och testa igen. Om det är tvärnej där så tänkte jag testa att ringa till Cevita care i Stockholm som jag har hört hjälper till med sånt, så jag hoppas på dom då..


    Jag bokade faktiskt en tid hos Her Care trots allt den 2 september (det dök upp ett återbud) som en liten livlina, men har inte bestämt mig om jag ska gå på det eller inte. Tänker att jag bokar in den, och bokar av den om jag kan få hjälp på annat håll. Så får se då.. 


    <3


    Typiskt! Men då har du några alternativ i alla fall, hoppas du får napp snart då :) <3 
  • Janni91
    RH93 skrev 2021-08-19 20:23:21 följande:

    Idag var vi på första besöket hos sophiahemmet och det kändes verkligen jättebra. Bara vetskapen om att vi kommer få lite svar på om nåt är fel nu eller inte lugnade oss båda. Läkaren va supergullig och förstående. Hon gjorde ett ultraljud och sa att allt såg bra ut. Hon kunde även se att jag hade en äggblåsa som var större och hon beräknade på den att ägglossning skulle vara i slutet av helgen. Det stämde exakt med mina egna beräkningar så det kändes lugnande att jag nog har rätt bra koll på min cykel. Fick ta blodprov för att kolla sköldkörteln och äggreserv. Sköldkörteln är något jag är väldigt spänd på att få svar på då jag prickar in en del symtom för hypotyreos och varit lite orolig för det. Min sambo kunde boka sitt spermaprov redan i början av september, dom sa innan att det kunde vara lång väntetid, så blev väldigt glad över att det känns som allt gick mycket fortare än jag trott. Vet inte hur lång tid man behöver vänta för svar dock. Ska kontakta dom när mensen kommer för att boka in tid för spolning.

    Är ju i min lite mer positiva period nu när ägglossning närmar sig men gick verkligen därifrån med en känsla av att det här kommer fan lösa sig på något sätt.


    Så spännande! Och härligt att det kändes så bra! :) Detta kanske kan vara intressant för dig att veta om du misstänker hypotyreos: jag har subklinisk hypotyreos (TSH över 2,5), men ligger ändå inom vårdens referensintervall. Jag hade ett möte med en ny IVF-klinik i veckan för att prata om mitt TSH och de gör tydligen inte heller något åt det. Han förklarade att man tidigare satte in behandling men det gav ingen direkt effekt, därför sätter man enbart in behandling om TSH närmar sig 4. 

    Eftersom jag inte får någon hjälp med mitt TSH och jag vet att jag allra helst ska ligga under 2 (ligger nu på 3,1), så bestämde jag mig för att sluta med koffein, gluten och alkohol för att stötta sköldkörteln. Håller tummarna för att dina värden ser bra ut, annars är det nog en bra idé att försöka stötta sköldkörteln.
  • Janni91

    Hej!

    Jag ska ta min andra vaccination på cykeldag 10 och jag brukar ha ägglossning runt dag 16-17. Frågan är om vi borde undvika att försöka denna månaden...vad hade ni gjort?

  • Janni91
    Längtartillvår skrev 2021-08-20 13:37:12 följande:
    Jag har inte tagit paus pga vaccinet utan kört på som vanligt. Det finns dock en risk att ägglossning kommer tidgare/senare så håll koll om ni bestämmer er för att försöka.
    Weloty skrev 2021-08-20 13:41:35 följande:
    Vi valde att pausa en månad för att jag med säkerhet skulle kunna ta dos 2 av Covid-vaccinet. Jag hade min vaccination inbokad på dag 26 i min cykel, med BIM på dag 27-28. Jag hade inte vågat ta vaccinet så nära inpå en eventuell graviditet, om jag mot förmodan hade blivit gravid just den månaden.

    I och med att du ändå ?bara? är på dag 10 så hade jag nog både tagit vaccinet och fortsatt försöka som vanligt. Men det är bara du som kan bestämma vad som känns bäst, såklart! :)
    Okej, tack så mycket för er input! Känns bättre nu, blir så lätt nojig över allt och inget :) 

  • Janni91
    Idoh skrev 2021-08-24 07:58:40 följande:

    Hej! Det börjar närma sig ivf-remiss för oss. I slutet av september ska vi ringa för att få en remiss, om inget hänt tills dess vill säga. Det tvivlar jag så klart på med tanke på erfarenheterna hittills... Enligt kliniken är väntetiden inte alltför lång och jag räknar med start under hösten eller i alla fall mot november. Jag är glad att ivf finns men det känns mörkt också. Hade aldrig tänkt att jag skulle vara den som sitter där med sprutorna och TÄNK om inte ens ivf funkar? Avgrunden som öppnar sig när tanken på att förbli barnlös kommer... Ja, ni vet.

    I övrigt undrar jag om någon av er funderar på ivf och jobb? Jag löneförhandlar den här veckan för att fortsätta på mitt nuvarande jobb men det är en visstidstjänst (som säkert skulle förlängas iofs). Vill dock så gärna ha en tillsvidareanställning, för trygghet osv. Funderar alltså på att söka nytt jobb men hur skulle det vara att vara ny på en arbetsplats och samtidigt dra igång ivf-process? Hur skulle ni tänka? Förstår att ni har annat att fundera på så är glad för vilken input som helst! Kram


    Vad skönt att väntetiden inte är så lång, här är det närmare ett år innan man får börja med ivf :( 

    Jag tycker det är jättesvårt det där med jobb. Jag trivs inte på mitt nuvarande jobb (fast anställning), men vi planerar att betala för ivf så vi kan sätta igång i höst och då tycker jag att vore skönt att vara kvar där jag är eftersom jag kanske inte kommer prestera på topp (jag är redan en nervvrak). Men om jag har hittat något som jag verkligen vill ha så har jag faktiskt sökt det, för man vet aldrig hur lång tid det kan ta. Jag förstår att du vill ha tryggheten, så sök om du hittar något intressant jobb och se hur det känns på intervjun? Senast igår pratade jag med en som genomgått ivf och hon mådde bra både fysiskt och psykiskt under tiden. Tänk på dig själv, dina behov och ditt mående i första hand :) 
Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet