Inlägg från: Mathilda88 |Visa alla inlägg
  • Mathilda88

    Vi som försökt en längre tid - första barnet

    Myran1234 skrev 2023-11-09 07:05:04 följande:

    Hej tjejer! 


    känns som det var längesen jag var in här nu och läste om hur det går för er. Så underbart med att se ett tickande hjärta, Vickan! 🥰❤️ Så underbar känsla! Tröttheten är sjuk där i början. För mig var det så illa att jag blev tvungen gå hem och sova ett par timmar när vi var på en semesterresa för att sen orka igen. 😅

    Vad roligt också att läsa att Steep väntar tvillingar, wow! Minns dig från de olika trådarna för några år sedan då jag försökte med mitt ex. ❤️ Grattis! 


    Och Mathilda, så spännande med det långa protokollet! Jag hoppas så för er att det blir eran tur nu ❤️🙏

    Här tuffar vi på i v 25 och jag har känt bebis sparkat och rört sig i flera veckor nu. Det är så skönt att få den dagliga kontakten med sitt barn i magen. 🥰 

    Tänk vilka kämpar vi alla är! ❤️🥰


    Va kul att höra ifrån dig igen! Vad tiden går, så underbart det låter med kontakten ❤️
    Tack så mycket 🙏❤️ ❤️
  • Mathilda88
    Har igår lyckats få tag i Ultraljudsmottagningen Malmö angående väntetiden på 6 månader, och tyvärr stämmer den trots att remissen är bedömd av dom att behöva betittas inom 8 veckor. Har ställt mig i Återbuds-kön, tydligen få där så finns chans för att man kan få tid tidigare. Dock med samtal samma dag/dagen innan, så gäller att jag inte sover mellan nattpass och missar samtalet (kommer inte våga ha ljudet av längre 😅😜). Skickade igår meddelande till mottagningen i Lund och frågar dom deras väntetid, fick svar samma eftermiddag att de hade möjlighet att ta emot mig i januari, så typ inom de 8 veckorna. Pratade med ssk på RMC sen som la  en lapp till läkaren som skrev remissen angående väntetiden. Hon ringde sen upp mig under eftermiddagen och pratade om det och hon skickar remissen även till Lund 🙏. Malmö är tydligen ngt mer specialiserade på endometrios, men hon sa att skulle Lund vara osäkra på resultatet - om jag kommer dit först - så lär de låta remissen ligga kvar till Malmö så jag kommer dit så snart tid finns. Känns betryggande 🙏❤️. Hoppas kunna få fastställt säkert vad som smärtar i magen, om äggstocken verkligen är fastvuxen mot livmodern som de tror eller vad. 
  • Mathilda88
    Melsson skrev 2023-11-14 07:54:01 följande:
    Så om det blir återbud då kan dom ringa bara någon dag innan...Åh segt att vara stand by när du jobbat natt...Men som det låter kanske du får komma dit något tidigare? Det är ju jättebra i så fall :D Har du konstaterad endometrios eller misstänker dom bara det nu med dina smärtor? 

    Hur går nedregleringen, hur lång tid är det kvar? <3

    Japp, någon dag innan eller samma dag kan de komma att ringa med bara ngn timme till godo som tightas 😜. Så nej kommer sova med ljudet på på mobilen 😂. Ja hon på mottagningen i Malmö lät optimistisk om chansen att få en tidigare tid då återbudslistan verkade ganska kort utifrån vad hon sa. Så hoppas! Nej har inte konstaterad endometrios. Ingen har undersökt mig för det heller så är inte uteslutet heller, detta då jag inte haft problem med menssmärtor sen jag slutade med preventivmedel för 1,5 år sen. Visste inte ens att de kanske misstänkte det förrän hon sa att Malmös mottagning var specialiserade på det 😜. Spännande värre allt för ofta, svårt att hänga med i svängarna ibland när infon faller bort på vägen! 


    Vet snart resultatet av nedregleringen, har tid idag för VUL kl.08:10 för kontroll. 😊

  • Mathilda88
    Vickan31 skrev 2023-11-14 09:31:54 följande:
     Mathilda: Tack bästa du! 😍💖 Vad bra att du står i återbudskön och att du dessutom har remiss till Lund! Det låter ju som en jättebra plan, att få komma dit för en första titt och om det skulle behövas så finns remissen till Malmö kvar 😊 Jättebra att få reda ut det här, och det ska bli så spännande att få följa det här IVF-försöket nu! Hjärta 
    Tack fina du! ❤️❤️ Så glad för din skull att alla de där månaderna av extra väntan lönade sig! ❤️🙏
    Ja känns skönt att det finns potential till tidigare bedömning och inte behöva gå med det i 6 månader till 😣. Tack för peppen 💖 Känner verkligen tudelad i känslorna kring detta försöket. På ett sätt känner jag hopp - nytt protokoll och att vi nu är mitt i det. på väg liksom mot chansen till ett barn. Men på ett annat sätt tror jag inte alls på det då det inte känns som att de lyssnar på oss, inte granskar sperman närmare exempelvis. Ex kromosomfel. Så i mitt huvud är jag redan vidare och planerar för hur vi ska gå vidare privat när detta är klart. Skulle egentligen träffa kuratorn på RMC den 21 nästa vecka vilket hade varit helt perfekt, men tyvärr så blev tiden inställd pga sjukdom. Max oflyt. Hade varit välbehövligt. Är rätt nedslagen över all fragmentering, känns hopplöst.
  • Mathilda88
    MalinJ skrev 2023-11-15 17:36:26 följande:

    Jaha den här resan verkar vara över även denna gången för oss 😭

    Var på vul i morse och fosterblåsan fanns där, rund och fin men han hittade inget foster så han började rotera och ?gräva? runt med staven så helt plötsligt så var fosterblåsan inte längre rund utan ah oval, men fortfarande inget embryo hittade han. 


    Men till slut hittade han moderkakan iaf, som han tyckte såg lite för stor ut för och vara i den veckan jag är (7, 6+6).
    Han mätte fostersäcken till 4*2cm iaf.

    Han misstänker missbildad moderkaka och inget levande foster, inget alls. Så hans fundering är ofostrig graviditet eller partiell mola.
    Så fick ta blodprov för och se över mitt hcg värde, är det extremt högt så är det tecken på missbildad moderkaka.

    Fick tillbaka provet senare under dagen som visade 13500 vilket är normalt för den veckan jag är i. Han skrev även inbokat ny tid för kontroll om en vecka.

    Så fick en ny tid om en vecka på torsdagen, då går jag in i 8+0, så då kan kan man nog inte missa något foster misstänker jag.

    Han sa att det kan bli operation, skrapning. Men jag tänker, borde inte abort piller funka igen? Visst jag hade ingen moderkaka sist när jag gjorde aborten för den hade inte kommit så långt. Nej usch!

    Jag hoppas han har fel och att den gömt sig rejält. För jag orkar verkligen inte mer. Varför händer detta mig? Det ena efter det andra. 😭

    Skickar med en bild så får ni se hur det ser ut. Jag frågade varför den inte längre är rund som den var i början när han stoppade in ultraljuder men han svarade bara att han vridit och rullat runt. Och att det är onormal form. 


    Men iaf, det mörkare är ju säcken, sen uppe till vänster är moderkakan.
    Var flera ggr vi såg något suddigt i säcken och jag frågade om detta vilket han tyckte var konstigt. Men mer sa han inte. 


    Förlåt, får den inte och vrida sig rätt fast bilden är tagen rätt. Mysko! 


    Oj så märkligt! Håller tummarna för nästa vecka oavsett HjärtaHjärta Så kämpigt med sådana bakslag Hjärta
  • Mathilda88

    Det gick bra idag trots att man fastnade i en trafikolycka och kom fem minuter sen till RMC - kom ändå iväg i bra tid från jobbet efter nattpasset. Fick tagits blodprov och sen vänta närmare en timme på ultraljudet - läkaren inväntade blodprovssvaret för att kunna ge mig all info direkt och då jag var sen så klämde hon in mig mellan andra. {#emotions_dlg.flower} Allt såg bra ut, både blodprov och ultraljudet visade på god effekt av Synarelan. Så ikväll tas första sprutan. Hjärta Både taggad och så tveksam. Får se hur det går. Men skönt att fas ett gått bra. Bara önskar att de lyssnat mer på en, hade nog känt ett betydligt högre hopp isåfall. Var ny läkare idag och hon var inte insatt i vårt fall så kände inte att det gick att diskutera det med henne heller. Exempelvis kromosomtest eller möjlighet till andra undersökningar. 
    Har fått ombokat nästa veckas blodprov från kl.08:00 till 08:45 så jag hinner från nattjobbet i Ystad (slutar 07:15) till Malmö och ta det. {#emotions_dlg.flower}

  • Mathilda88
    MalinJ skrev 2023-11-15 19:18:33 följande:

    Ja visst är det? Så himla märkligt, aldrig hört om något sådant här. Och tänk vad jobbigt om jag inte fått ett tidigt vul utan fått det där i vecka 12-13. 


    Ja jag har mått så dåligt idag, helvete så jag grinat! Usch!
    Ja nästa vecka så kan ingenting gömma sig så det är upp till bevis då. Men tror tyvärr inte på detta, känns långsökt. Drygt att han satte nästa besök om en vecka framåt, borde man inte ta det tidigare? 


    Ush ja verkligen, så tufft om man hade fått beskedet först då! Tacksamt med tidigare ultraljudet. Ja en vecka är lång tid, men kan tänka mig att han kanske bokade det för att ett tidigare inte skulle visa någon märkbar skillnad och därmed inte kunna ge några nya svar. Och inte riskera ta bort ngt i förväg ifall att det visar sig vara ngt nästa vecka.
    Håller tummar och tår! Hjärta
  • Mathilda88
    Melsson skrev 2023-11-16 12:53:00 följande:
    Åh vilken tur ni inte missade besöket! Skönt att allt såg bra ut, och spännande med sprutorna nu. Så nu blir det som "vanlig" IVF med sprutor varje dag i 10-14 dagar? Eller ser det ut på något annat vis nu? Vilken tur du kunde boka om blodprovet. Så spännande nu framöver <3 
    MalinJ skrev 2023-11-15 19:18:33 följande:

    Ja visst är det? Så himla märkligt, aldrig hört om något sådant här. Och tänk vad jobbigt om jag inte fått ett tidigt vul utan fått det där i vecka 12-13. 


    Ja jag har mått så dåligt idag, helvete så jag grinat! Usch!
    Ja nästa vecka så kan ingenting gömma sig så det är upp till bevis då. Men tror tyvärr inte på detta, känns långsökt. Drygt att han satte nästa besök om en vecka framåt, borde man inte ta det tidigare? 


    Ja nu är det som vanlig IVF, ❤️ dock är äggstockarna mkt känsligare nu efter nedregleringen, så har lägre dos av Menopuren och uppföljande blodprov på måndag för att se så inte östrogenet ligger för högt och riskerar leda till överstimulering. 🙃 Risken är hög med tanke på att jag fick det första gången och andra gången fick jag Gonapeptyl utöver Ovitrelle för att förebygga överstimulering. Och med tanke på att inget av våra embryon överlevt hittills och med hög fragmentering så ligger oron nära till. Tacksam för deras uppföljning på måndag 🙏. Bara önskar att de hade lyssnat på en mer med. Hittills efter två sprutor så har jag änsålänge inte mer ont i vänstra äggstocken iallafall 🙏 Hoppas det fortsätter så! ❤️

    Så underbart med ultraljudet! 😍❤️ Måste varit fantastiskt att få se! ❤️
  • Mathilda88
    Parkblomman1 skrev 2023-11-16 13:56:45 följande:

    Hej,

    jag är ny in i tråden.

    för ca två månader fick jag ett tidigt missfall och hcg-halten började sjunka samma dag som beräknad mens.

    jag plussade i helgen och beräknad mens är idag och det är samma visa som för två månader sedan. hcgt sjunker vilket jag baserar på RFSUs röda tester och att strecket blir mindre starkt.

    förra gången så var strecken inte alls lika starka som denna gång. och när hcgt sjönk så gick det väldigt fort från att ha fått ett streck till att det försvann (en dag till en annan).

    den här gången så ser jag att det inte är lika starkt men inte världens världens skillnad. men jag reagerar ändå på att det inte höjer sig i den takt som det gjort de tidigare dagarna.

    igår hade jag kannor några känningar alls, vilket jag hade fram till igår (spända bröst, doftkänslig och viss yrse).
    idag tycker jag dock att brösten känns lite ömmare igen och lite yrsel.

    har någon vart med om liknande?
    jag antar att jag har fått missfall och snart kommer att börja blöda.
    och har någon varit med om upprepade missfall på exakt samma dag i cykeln? Om ja, vet ni vad problemet var?

    lägger upp en bild på morgonens test och testet jag tog för två dagar sedan. Den övre är för två dagar sedan.


    Så kämpigt stackare! ❤️ Hoppas att det går bra ändå, men förstår att man drar den slutsatsen. Välkommen hit! ❤️ Hur länge har ni försökt? Hur gamla är ni?
  • Mathilda88
    Parkblomman1 skrev 2023-11-17 07:57:49 följande:

    God morgon!

    jag är 26 och mannen 32 och vi har försökt sedan december förra året. Så drygt ett år. under sommaren stötte vi på falska positiva test (CB tidiga) vilket tog enormt på krafterna.

    under september plussade vi och jag fick vara gravid fram till bim och då avtog stegringen och testet blev nästan blankt från en dag till en annan. Testerna i september var dock väldigt svaga om man jämför med de nuvarande strecken.

    jag plussade igen i lördags och jag har givetvis varit så orolig för missfall även denna gång, vilket ni ser i mitt inlägg ovan.

    men idag vaknade jag och fick fantastiska nyheter i form av att strecket blir starkare och veckoindikatorn har slagit om till 2-3! Bim var igår och enligt en app är jag nu i v 4+1. Så jag är verkligen så glad nu! hela resan med att skaffa barn är verkligen en berg och dalbana!

    på bilden är översta testet taget den 14e, mitten, 16 och nedre idag samt det digitala även idag.

    håller alla mina tummar och tår att det även går för er snart!!


    Vilka fantastiska nyheter!! ❤️❤️🙏 Grattis!! Vilken lättnad att den vände upp igen ❤️🥰❤️🙏
    Stort tack 🙏 ❤️
Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet