• apan95

    Vi som försökt en längre tid - första barnet

    Steeph skrev 2021-08-24 17:58:26 följande:

    Hej ser att fler är på g in i IVF svängen och likaså vi. Nu kommer en uppdatering sedan vårat besök på Linnékliniken. 

    Vi började med att gå igenom bakgrund, blodprover (som vi tagit innan), vilket var amh, tsh, andra sköldkörtelprover. Sedan fick jag göra ett VUL vilket visade att jag precis haft ägglossning, och att jag hade massor med ägg. Jag ligger precis på PCO gränsen. Därför har jag lite manlig hårväxt, senare ägglossning och ett amh på 4.4. Stor volym i äggstockarna och de såg "exemplariska" ut vilket gjorde mig trygg. 

    Efter det gick vi igenom olika behandlingsalternativ, pratade om insemination och ivf. Vi har valt att förbereda inför IVF. Så jag har fått vårat behandlingsschema nu samt fått instruktioner i hur vi använder injektionerna. Planen för mig är att få ut så mycket ägg som möjligt och sedan göra totalfrys. Det betyder alltså att jag inte kommer göra någon återföring i den cykeln när man plockar ägg, utan att det görs i cykeln efteråt. Har även lämnat HIV, Syfilis etc. prov vilket måste göras inför en behandling. Tanken är nu att vi kör på i 2 månader till på egen hand för att jag vill hinna förbereda kropp och huvud och sedan startar vi igång i november. De på Linné är fantastiska och vi lämnade kliniken med glädje och ett helt nytt hopp i livet. 


    Vad spännande det låter! påminner mycket om hur det blev för oss även om det inte var planerat med totalfrys eller så många ägg som det blev så blev det ju bra ändå! Skönt att ni känner lite glädje & hopp! Stort lycka till :)
  • apan95
    Längtartillvår skrev 2021-08-24 20:35:09 följande:

    Hej, gud vad kul att höra och så spännande det ska bli. Förstår att du längtar!!


    Jaa, känns extra spännande att få göra detta med er, även om jag inte har en aning om vilka ni är egentligen! Såg att det var dags för er snart med! Förstår att det är blandade känslor, men ödet har nog en mening i allt de här <3
  • apan95
    Längtartillvår skrev 2021-08-24 21:49:31 följande:

    Men åh <3 jag håller med. Känns fantastiskt att ha så många fina virtuella vänner här som går igenom samma sak och som bryr sig, uppmuntrar, stöttar och finns här när man behöver. Har känt ett enormt stöd av den här gruppen, hade varit tusen gånger värre utan er alla.


    Ja gud ja, utan er här hade jag nog gått ner mig totalt. hade aldrig kunnat finna stöd i någon som inte gått/går igenom samma sak. har nästan till och med svårt att finna stöd i de som vart igenom samma men har lyckats, för att jag just nu, inte vet om vi någonsin kommer lyckas.

    Oändligt tacksam för detta forum och just er! <3
  • apan95
    Steeph skrev 2021-08-25 12:18:21 följande:

    Ja vad skönt ja det känns bra att kliniken redan har planerat för totalfrys och att man inte har några förhoppningar på färsk återföring. Hur många ägg fick du ut och vet du vad ditt afc eller amh låg på?


    Ja, det är lika bra att veta från början för jag blev väldigt besviken när jag fick reda på att återföringen blev inställd!

    Tror mitt amh ligger på 3.0 och vi fick ut 21 ägg varav 15 var helt mogna och användbara :)
  • apan95
    Steeph skrev 2021-08-25 13:46:33 följande:

    Men wow, jäklar vad bra resultat!! Tror aldrig jag kommer komma upp i de där mängderna men åh så bra.


    Ja, det var roligt men samtidigt är det ju kvaliteten som spelar roll och inte kvantiteten. av våra 15 ägg blev 8 befruktade och 6 st klarade sig till dag 5 samt klarade nerfrysning så vi hade verkligen tur. Men det räcker ju egentligen med ett guldägg, så man får försöka att inte haka upp sig för mycket på resultaten även om det är svårt..
  • apan95
    Steeph skrev 2021-08-25 16:38:37 följande:

    Det har du helt rätt i. Tänker dock att det är lite lättare att få några blastisar till frysen om man från början har ett gäng ägg vad fint resultat du fick, glad för din skull! Vart i resan är du nu? Tycker jag har läst att du nyligen gjort en återföring?


    Ja det har ju alldeles rätt i! det är väll framförallt blastisarna i frysen som gör mig så avslappnad just nu. att det inte bara hänger på ett embryo liksom!

    Inväntar just nu återföring som kommer ske fredag nästa vecka om jag inte mot all förmodan får omslag på LH-stickan i morgon, men det tror jag inte! Ovitrelle sprutan kommer tas på fredagkväll! Sen blir de yttligare väntan?
  • apan95
    Steeph skrev 2021-08-25 21:05:05 följande:

    Åh då var det så! Vad spännande för dig förstår dock att det är mycket väntan och längtan? det är ju det enda man känner i den här situationen men är så glad att du kommit så långt i din resa!


    Ja gud ja, denna väntan och längtan tar död på mig och jag kan helt ärligt inte fokusera på något annat just nu. kan bara tänka mig hur ruvardagarna kommer att vara haha!

    Är dock så rädd för besvikelsen, när de kommer kännas så nära att man haft något befruktat i sig men att det ändå inte tar liksom. märker hur jag redan nu hur jag kollar på bebissaker och planerar hösten i huvudet så besvikelsen kommer nog bli värre än värst om de inte skulle gå vägen?
  • apan95
    Steeph skrev 2021-08-26 16:03:15 följande:

    Ja fy fasen jag känner samma sak! Är på äl+3 och tror aldrig att vi har lyckats denna gång så här snabbt efter aborten.

    Jag förstår din rädsla inför eventuell besvikelse, för man hänger ju upp hoppet helt på återföringen. Jag tror dock stenhårt på er och dina fina blastisar <3


    Ja, trotts att man är van vid all besvikelse och väntan är de ändå ett annat slags hopp och besvikelse nu när man är så nära på ett sett. Stort tack, och desamma till dig <3
  • apan95
    Soff skrev 2021-08-26 14:44:11 följande:

    Åh va spännande att det snart är dags för dig!! <3 

    Förstår verkligen att väntan är asjobbig...Det börjar ju närma sig för mig med, jag väntar på brevet att få välja klinik..Alltså, man kommer ju bygga upp förhoppningarna som inget annat, så visst är man än mer rädd än någonsin att det inte ska ta sig. Men håller verkligen tummarna att allt ska gå bra!! <3 


    ja all denna väntan är gör en galen. kan ändå inte låta bli att tänka att vid de här laget hade man kunnat ha en bebis? tack fina <3
  • apan95
    Msofie skrev 2021-08-29 15:32:24 följande:

    Dig har jag särskilt tänkt på! Jag håller alla tummar och tår för er, behöver du någon att prata med igenom ruvar dagarna så finns jag här för dig. Dem är tuffa, been there done that! Och tyvärr ja, besvikelse över en misslyckad återinföring är något helt annat än en vanlig cykel...


    Tack fina du! <3 har saknat dig här i tråden! Kan tänka mig att det är annat? vill bara att de ska bli fredag så jag kan få ägget insatt nu..

    Kul att du är tillbaka och spännande med en ny ivf. Känns som att era förutsättning kanske är bättre nu denna gång eftersom man har resultatet från förra omgången att jämföra med! oavsett så hoppas jag att allt går bra för er nästa gång också! Blir roligt att få följa dig igen!
Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet