• Emmalucy

    Vi som försökt en längre tid - första barnet

    Molybden skrev 2021-06-13 19:36:36 följande:

    Såg att jag plötsligt hamnade högst upp i BIM-listan. Jag slutade tempa så vet inte om BIM var igår eller om det är nästa helg. Känns rätt så skönt att inte tempa så tack för era stöttande ord! Funderar på om jag har blivit sjuk för min energi gick ner på 0 idag och mår konstant illa så jag har mest sovit idag. Maken var sjuk i fredags och det gick över snabbt så troligtvis så mår jag bättre om någon dag. Börjar dock få upp förhoppningarna om att jag skulle kunna vara gravid så funderar på att ta ett test imorgon, får se hur jag mår när jag vaknar.


    Usch, vad jag hatar förhoppningar hahah, de är dangerous :D men håller tummarna för dig!! och krya på dig om du inte är gravid, och om du är så lycka till med illamåendet redan hehe :)

    Memestar skrev 2021-06-13 23:13:08 följande:

    Uppdaterar listan nu när jag har nytt BIM datum.

    Försöker se positivt på ny månad och vi ska även göra spolning nu på onsdag vilket blir 5 dagar före ÄL. Tänker ligga extra mycket nu varje dag 4-5 dagar innan ÄL för innan har vi kört typ varannan dag. Sen så ska det även tas spermaprov i slutet på denna månad så det går ju framåt. 

    Jag har även börjat äta rosenrot, zink och Munkpeppar så hoppas på mirakel!

    På ÄL-dagen så ska vi även på SPA så vore ju fantastiskt om bebis blev till då... Tungan uteHjärta



    Jaaa det låter som saker rullar framåt denna månad! :) även om ni kör varannan så kan ni hinna med 3ligg innan äl passerat, så ni har gott om tid :) jag har också börjat med munkpeppar, lite sent dock cd4, men nu är på cd7 så det blir inga munkpeppar denna cykel, jag har velat köpa läänge men aldrig vågat... vart köpte du din? Har tittat på många sidor men kan inte bestämma mig. Åh, spa pä äl dagen, har drömt om att få vara bortrest under äl någon gång, låter som en perfekt babymaking möjlighet ;)
  • Emmalucy
    NatMar005 skrev 2021-06-14 13:56:29 följande:

    "Grattis, jag ser två starka fina hjärtan här!" - det var det första vi fick höra på VUL idag och vi började gråta hejdlöst bägge två.

    Tills hon plötsligt ändrade sig och sa "ojdå, jag misstog visst navelsträngen för hjärta. Det händer ibland. Tyvärr, ni har fått ett MA på det ena fostret och hinnsäcken ser dessutom blodfylld ut vilket ökar risken för missfallsblödning vilket i sin tur kan påverka den andra graviditeten också. Vi får vänta och se samt följa upp med ett nytt ultraljud om en vecka".

    Och där slukade det stora svarta hålet oss en gång till.


    Fyyy satan.... what the fuck :( jag blir så jävla ledsen för er, det finns inga ord :( beklagar, ni har fått kämpa att ens få vård och så kommer den här nyheter.. ta ledigt från jobbet, sjukskriva dig om du måste, det sista du ska tänka på är något annat än dig själv just nu :( jag håller alla tummar och tår för din lilla bebis, hoppas hen klarar sig när MF blödningen kommer :( kan inte annat en skicka världens e-kram till dig :( ta den tid du behöver för att bearbeta det här
  • Emmalucy
    God morgon nätvänner! Beklagar att jag har varit tyst senaste dagarna, det är sista veckan i skolan och jag har en stor uppgift att lämna in på sön innan midnatt. All fokus (utom babydancing) ligger där, men jag läser allt! Ska svara alla så gott jag kan <3 här kommer några inlägg hehe!
     
    Idag ska jag och killen på återbesök till kliniken, hon har varken svarat på mitt mail från fredag, eller ringt tillbaka efter jag lämnade meddelande på tlf svararen på måndag, så idag ska jag få mina provsvar och some fucking answers ang. vad vi kan göra ang. den långa väntetid hon tvingar oss till genom att inte ansluta sig till fler provtagningar osv, och om jag kan få testa medicinering under tiden vi väntar. Wish me luck!
  • Emmalucy
    Soff skrev 2021-06-13 22:48:42 följande:

    Har fått mina provsvar nu. Vet ju inte vad det betyder egentligen. Men vad jag förstår så vill man gärna ha lite högre AMH än vad jag har... läste att lägre värden kan betyda att äggen inte hinner mogna, eller att man har en sämre äggreserv. Så blev lite orolig. Men vill inte dra slutsatser förns jag pratat med läkaren. 


    Såhär såg mina provsvar ut:


    AMH: 1.5


    TSH: 2.3


    Någon som kan säga nåt om detta? 


    Det  verkar bli så mycket konstigt runt dessa provsvar, det både ?gör inget? om den är låg, och samtidigt är bra om den är hög? Ska nog få mina svar idag så jag kan se om jag får mer info om det :) har du hittat ett svar som du är nöjd med?

    ananna skrev 2021-06-14 15:29:13 följande:

    Hej alla fantastiska kvinnor! <3

    Vill börja med att säga tack för att ni delar med er av era erfarenheter och stöttningen i denna tråd är så fin. Blev så lättad när jag efter googlat runt i mellan hopp och förtvivlan och hamnade här tillslut, från att känna mig ensammast i världen till att helt plötsligt inte vara det. 

    Hoppas det är okej om jag ansluter mig till er. 

    Jag är 29 år, försökt aktivt i 12 månader, står i kö för vidare utredning (endast lämnat BP), BIM 21/7. 



    Hej! Du är så välkommen! :) det gör verkligen hela världen att ha dessa fantastiska tjejer att prata med, infertilitet är man definitivt inte ensam om, även om det känns så när man tittar omkring :) vad bra att du har tagit första steget, det är det tuffast ibland att erkänna att man behöver det. Vi finns här för dina funderingar och uppdateringar :)
  • Emmalucy
    Msofie skrev 2021-06-14 21:25:43 följande:

    Ruvardag 7.

    Jag testade med "testa tidigt" test igår och idag. De mest blanka test jag har sett. Jag vet att det egentligen är för tidigt och inte behöver säga något, men har så mycket ångest att jag blir kräkfärdig. När vi fick veta om de andra embryona vände mitt hopp och energi till totala katastrof tankar och ångest. Önskar att vi aldrig hade läst det brevet, varje fall inte innan vi vet hur det går med embryot i magen. Men det är en liten röst i huvudet som säger: ha! Trodde du verkligen det skulle gå.

    Min fästman och jag har kommit överens om att testa imorgon, han vet dock inte att jag har fuskat.


    Hej, beklagar att det var blankt på testet :( har ni testat sen dess? Jag håller tummar och tår att du plussar och slippar allt med IVF igen, kram!

    Steeph skrev 2021-06-15 16:35:37 följande:

    Jag hänger lite i bakgrunden. Mina spottings slutade men har tagit blodprov för att följa hcg och de ökar men inte så pass mycket som det ska? ska våga mig på att boka in ett VUL snart. Är ju 99% säker på att få dåliga nyheter. Men kanske värt att isåfall ta tag i ännu en medicinsk abort så snart som möjligt innan sommarsemestern är här. Har bara sån ångest.



    Hej, vill bara skicka en stor kram <3 kan det finns möjligheten att den börjar stiga mer ordentligt snart? Tycker att det är bra att du håller koll och inte bli bortviftat med en ?wait and see? från vården. Lycka till <3
  • Emmalucy

    Tack fina kvinnor! Hjärta jag grät nästan på besöket, jag hade ingen aning om att VUL skulle vara på egen bekostnad, funderar fortfarande på vad vi betalade 4200sek för, enligt henne är det att man kan behöva vänta i evigheter att få hjälp från vården (säger hon som skickade mig till nån som hade 2månaders väntetid, och killen 4 men lyckades dra ner till 3mån när en avbokning öppnade upp en tid).

    Mina värd var lite sådär, för det mesta så ser allt "inom ramen" men mitt prolaktin var "lite högt" och mitt AMH var 0.81 och där vill man att det är minst 1. När man tittar på referensintervallet är dock allt inom ramen förutom AMH, så jag vet inte hur man ska tolka det.

    På cd9 och VUL har jag slemhinna på 7.8mm, och största follikeln är på 14.8mm just nu. Vet inte om det är bra eller ej, men det är totalt 9 som växer och det blev plötsligt väldigt förståeligt hur man kan plocka ut 15st vid IVF och inte minskar sin äggreserv med tanke på att typ 10 per månad blir absorberad av kroppen :)

    MEN!! Jag har fått recept på letrozol !! :D ovitrelle!! (injektion att ta när man får + på äl sticka, snark måste återgå till det där) samt crinone/progesteron!! WOOHOOO! Vilken lättnad, jag är så trött från stresset att jag kan knappt fatta det, men otroligt glad och tacksam är jag att vi testar verkligen allt vi kan!

  • Emmalucy
    SoHo84 skrev 2021-06-16 21:12:28 följande:

    Hej! Första gången jag skriver, men följt första barnet trådarna sedan förra sommaren. Känner igen flera av er från tidigare trådar, tyvärr. Vi är inne på 18e försöket nu, bim den 27e. Har inga större förhoppningar. I april tog vi kontakt med sjukvården. Lämnade blodprov och allt såg fint ut. Min sambos alla prover såg också bra ut. För två veckor sedan var vi på första läkarbesöket. Han kollade med ultraljud och såg flera ägg. Sa att det såg jättebra ut med tanke på min ålder. Fick inte göra någon spolning av äggledarna. Han sa att man inte gör så numer. Läkaren sa att han ska sätta upp oss på väntelista för IVF. Dom hör av sig till hösten..

    Jag förstår inte varför han inte kollade/spolade äggledarna? Varför vill man inte testa allt innan man drar på med det tunga artilleriet? Dom hittar ju liksom inget annat som är fel.. Har någon av er varit med om liknande?

    Någon kunnig får gärna lägga till mig I bim-listan, får det inte att fungera från mobilen..

    SoHo84 BIM 27/6, 37 år, 18:e försöket


    Hej och välkommen! Kul att du bestämt dig för att hänga med oss :) ja som andra har skrivit så är det lite märkligt att din läkare har sagt att man inte gör så längre, jag fick en för många år sen dock och har inte blivit erbjuden eller frågat efter det denna gång, men jag kör också privat. Jag hade för mig att det är mer en ?ifall kanske det hjälper? för att har man ingen blockering så är det inte så nödvändigt? Med IVF listan, menade han att han skulle hör av sig i hösten för att sen lägg er på listan, eller att han gör det nu? Jag tror att de flesta av oss härinne har fått ?allt ser bra ut? svar tyvärr, vården vet inte vad de ska göra med oss oförklarliga infertil kvinnor tror jag! Kram och hoppas saker rullar på för er snart!
  • Emmalucy
    Molybden skrev 2021-06-17 10:07:45 följande:

    Så jag tog ett test imorse då jag inte kunde hålla mig tills i helgen. Nu är vi nojiga över att det är en till kemisk graviditet men jag ska försöka att bara ta det lugnt. Förlåt om jag inte skriver ett superglatt inlägg trots nyheterna men är nog lite i shock också för händerna kan inte sluta skaka.


    Åh jag förstår att ni är oroliga, men grattis till plusset och jag håller tummar och tår att frön stannar! <3
  • Emmalucy
    Msofie skrev 2021-06-16 20:50:12 följande:
    Åh vad kul att höra! Inte om kostnaden då haha, dem är helt sjuka. Men kan gå i god för att din slemhinna är väldigt bra på cd 9 varje fall. Vad spännande med medicineringen. Det är alltid skönt när de händer något nytt. Hoppas de går bra med sprutan, tycker ortivellen knappt känns faktiskt!
    Ah kul att höra att sprutan inte känns, min kille totalvägrar att hjälpa mig när den dagen kommer haha! Jag är lite förvirrad om varför jag ska ta den, det verkar mer vanligt med IVF? Eller är det vanligt att få letrozol och ovitrelle samtidigt? Hoppas verkligen att ni har tur nu i helgen och kan slappna av <3

    Soff skrev 2021-06-16 20:56:25 följande:

    Ååh det låter ju som positiva nyheter att du får testa letrozol! Något nytt! (mindre kul med kostnaden ><....... <3 ) Håller tummarna för att detta gör att ni kommer i rätt riktning nu! <3 


    Tack! :) ja verkligen, 2000 för VUL ?! och ?äran? att få recept utskrivit, av någon anledningen kunde inte den vi träffade skriva ut något?! Men hon skrev ner det som gynekologen skulle skriva ut åt henne, jättekonstigt men jag klagar inte på resultatet iaf! xD 

    RH93 skrev 2021-06-17 06:59:48 följande:
    Va skönt att du fick hjälp och något nytt att testa. Hoppas verkligen att det kommer hjälpa dig bli gravid.

    Tack! :) det känns verkligen hoppfullt nu <3

    Längtartillvår skrev 2021-06-17 10:22:28 följande:
    Yes!! Vad bra att du får testa något nytt. Hoppas det hjälper <3

    Jaa eller hur!? Det var verkligen dream outcome, även om vi fick betala för det. PHEW!
  • Emmalucy
    Längtartillvår skrev 2021-06-17 10:35:40 följande:

    Hade ju min spolning för typ 1.5 vecka sedan, efter ägglossning, så hade inget hopp om plus den här månaden, vilket visade sig stämma. Fick mens nån dag tidigt så har ändrat mitt bim datum i listan nedan.

    Vi har semester och har det så gött, men så fick min kille sms från hans assistent på jobbet att hon är gravid (varit gravid 2 gånger för några månader sedan och gjort abort då det tydligen inte passat att vara gravid just då). Blev så ledsen och började gråta i mataffären som vi var i just då. Usch vad livet känns orättvist alltså.


    Men fy :( beklagar, varför kommer alla smäll samtidigt?! Jäkla surt att någon gjorde abort för bara några månader sen för att det inte passar just nu, men bara några få månader och det är rätt? Jag är pro choice men vafan, när det inte är rätt tid så borde inte ett par månader gör skillnaden för det... snark. Skickar dig en stooooor kram <3 hoppas du kan glömma bort allt och alla och ha en fin semester trots mens <3

    Gulgja skrev 2021-06-17 12:34:36 följande:

    Hej tjejer!

    Slänger ut lite random frågor.

    - Har någon av er bakvänd livmoder?

    - Röker/snusar någon?

    Jag har bakvänd livmoder och jag har snusat men nu bytt till nikotin och tobaksfritt snus.



    Hej! Jag, iaf för några år sen, hade inte bakvänt livmodern, och snusar/röker inte. Är det någon koppling mellan de 2 saker?

    Vickan31 skrev 2021-06-17 13:51:09 följande:
    Ååh men vad skönt att du trots allt känner dig lättad och att du nu börjar få hjälp och kan testa något nytt! Det låter ändå som ett positivt besök där det mesta är inom det normala referensvärdet och att du fått recept på lettrozol nu :D Håller tummarna och hoppas verkligen att detta ska hjälpa! <3 
    Stoooort tack <3 det var touch and go ett ta, men slutresultatet var allt jag önskade mig :) nu känns väntan tills killen gör spermaprov myyyycket lättare!
Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet