Inlägg från: Mirabilis89 |Visa alla inlägg
  • Mirabilis89

    Vi som försökt en längre tid - första barnet

    Soff skrev 2021-11-03 09:29:16 följande:

    Aa det är märkligt vad som händer i huvet och kroppen när man plötsligt bestämt sig. Blir precis som du säger, helt otänkbart att tänka sig ett liv utan barn. Igår tänkte jag på att det kanske inte ens går med ivf, att det inte blir nåt alls helt enkelt, och den tanken är enormt smärtsam. Men jag försöker hålla hoppet uppe, för jag tror nog ändå någonstans inom mig att det kommer att gå, till slut... Det går bra, för de allra flesta, om man ska se till statistiken. 

    Åh känner så himla väl igen i det. Jag kan också dra mig undan för att få ur mig allt utan att behöva återigen förklara något som han inte förstår...Jag håller verkligen med, det gör en bara än mer frustrerad och ledsen när man försöker få honom att förstå, men så är det som att det är konstigt att man reagerar som man gör.. (även om han inte säger det till mig rakt ut)


    Det är så svårt det där! Och jag lider verkligen med er som har det så Hjärta

    Jag har från början aktivt tänkt att det viktigaste i den här processen är jag och min sambo fram tills att det blir ett ev. barn, oavsett om det blir "naturligt" eller med IVF till slut. Jag vägrar envist låta det "äta upp mig" eller låta hela barnprocessen ta över mig fullständigt för för mig blir det då som att, vad har jag kvar om det mot förhoppningsvis all förmodan inte skulle gå? Jag försöker envist tänka att det är klart det kommer gå på ett eller annat sätt, för varför skulle det inte gå... 


    Det kanske slår tillbaka på mig till slut/kommer ikapp på något vis men än så länge fungerar det. 

    Nu när vi fått en första tid för utredning i Januari (på in födelsedag med haha, grattis liksom) tycker jag mest att det ska bli spännande och roligt ungefär?! Haha jag är knäpp! 

  • Mirabilis89
    Frida123123 skrev 2021-12-11 20:57:44 följande:

    Uppdatering från mig: imorse plussade jag :). Nu är man alltså helt plötsligt gravid. Hoppas det håller i sig nu med tanke på mina två missed abortion. Men just ska jag njuta av de positiva nyheterna.


    Men wow, stort grattis!!!
  • Mirabilis89
    Vickan31 skrev 2021-12-14 15:34:52 följande:

    Sorry för så många inlägg på raken, men nu kommer en liten uppdatering från mig också så ska jag försöka att inte ta över tråden ;) Det är tyvärr en inte så glad Vickan just nu för jag har börjat blöda nyss på ruvardag 10 (testdag på måndag, ruvardag 16) och känner bara att allt hopp har försvunnit. Ringde till kliniken och de sa att allt jag kan göra nu är tyvärr att vänta, men att det inte behöver vara dåliga nyheter utan det kan blöda lite i början på en graviditet inte minst pga Lutinus som gör slemhinnorna sköra. Men det är så svårt att hålla hoppet uppe, tårarna bara rinner och jag orkar inte med det här att det alltid ska gå så himla dåligt när det gäller just det man önskar mest av allt i hela världen...


    Åh vad tråkigt Vickan! Hjärta Var det första återföringen? Hade du flera i frysen? 
  • Mirabilis89

    Och här har jag själv åkt på covid efter att min sambo var sjuk i det förra veckan. Ironiskt nog tog jag tredje vaccinsprutan i går, så det har väl triggat allt extra mycket kan jag tänka mig.

    Blev ju inte perfekt ligga på ÄL förra veckan eftersom han var sjuk, men med stundande uppstart för utredning den 10:e känns det hyfsat lugnt ändå. : ) och nästa fertila fönster är strax efter nyår, så att jag är sjuk nu påverkar ju inte ligga-möjligheterna då hehe.

  • Mirabilis89
    RH93 skrev 2021-12-19 10:42:30 följande:

    Va tråkigt att ni blivit sjuka, alltid lite stressigt när något "förstör" vid äl, men så skönt att ni snart får komma igång med utredningen och det känns okej. Tyckte det va en lättnad att få veta hur allting såg ut och sen kunna gå vidare från det :)


    Ja det kändes inte så farligt att missa ÄL mkt på grund av det. Och ja, har ju inte gått på över ett år så varför skulle det ha gått just den här gången liksom. :P
  • Mirabilis89

    ?Sista ÄL? på söndag förhoppningsvis innan vi har första besöket för vår utredning den 10/1 (på min födelsedag hehe). Så pepp!! : D

  • Mirabilis89
    Bx3 skrev 2022-01-02 03:41:12 följande:

    Hej tjejer! :)

    Jag har ju varit lite frånvarande sen min återföring inte fäste sig i oktober.. tyckte det var väldigt jobbigt och framförallt när jag fick veta att jag inte skulle få en ny återföring i november. Men min mens kom tidigare än vanligt så jag hann precis med en till återföring innan dom stänger i december, och två dagar innan julafton så plussade jag på rd 5. Jag har nog inte riktigt förstått det än.. man sambo vill knappt prata om det för han är så rädd att något ska gå fel.. men nästa vecka ska jag ta blodprov på måndag och onsdag för att se hur hcg stiger. Detta pga att jag hade ju utomkveds i våras och vill utesluta det. Detta var min första FET. 20e försöket att bli gravida <3

    Hoppas att det ger er hopp ni som är påväg in i ivf-resan och inte känns jobbigt att höra. Jag själv tycker det är skönt att också få höra när andra lyckas för att bli påmind om att det förhoppningsvis finns ett lyckligt slut i andra änden <3 tänker så på er som ska börja ivfen snart <3 hoppas ni får en bra upplevelse <3


    Wow, stort grattis!! Och vad spännande att det gick på andra insättningen, första frysinsättningen. Det verkar ju ha blivit så för flera som plussat efter ivf här i tråden nu?!
  • Mirabilis89

    Uppdaterat listan och tagit bort en del gamla datum, lägg gärna till er själva igen med nya datum om ni vill : )

    Själva ska vi på första besöket för utredning den 10/1, på min födelsedag hehe. Men det ska bli spännande!

    NatMar005 PLUSSAT

    Molybden, BIM 15/6, 26 år (12:e försöket, PCOS) PLUSSAT

    Emmalucy, BIM 2/7, 35år, 7:e försöket(med 3års misslyckande med exet) - PLUSSAT

    apan95 PLUSSAT

    Msofie PLUSSAT

    Ericky, BIM 21/7, 33 år (försöktsedan augusti 2020 och haft 1 tidigt missfall samt förlorat en graviditet i en vattenavgång i v17)

    Bx3, BIM 30/10, 32 år (försökt 1,5 år, haft 1 utomkveds, första IVF-försöket nu med testdag 2/11)

    RH93, BIM 2/1 2022, 28 år (17:e försöket)

    Mirabilis89, 16/1 2022, 33 år (20:e försöket)

    Soff, BIM 19/1, 33 år (23:e försöket)

  • Mirabilis89
    ttcjuliaa skrev 2022-01-05 12:24:38 följande:

    Idag hade vi vår konsultation på fertilitetssektionen. Alla blodprover+sädesprov på mig och min man var bra och genom att titta på sjukdomshistorik och livsstil så gick det inte fastställa varför vi inte blivit gravida på 14 försök. Det finns ingen uppenbar orsak. Jag fick ett cellprov taget pga tidigare cellförändringar (opererade CIN3 två gånger för 10 år sen). Det började blöda mycket när läkaren smörjde med den där ättikan. Hon sa att det kan ha olika orsaker men vi får provsvar om 2-3 veckor.

    Sen gjorde hon ett vul samtidigt och hittade en hinnsäck där så det togs ett hcg blodprov också men hon sa att det kan vara lite för tidigt för positivt (äl+5). Fick inte spolat äggledarna då för OM det är en graviditet på gång (hade inte det varit typiskt? xD) så vill hon inte riskera att spola ut den. Det intressanta är att hon sa att det definitivt inte skulle vara något där om det inte var graviditet på gång men ville samtidigt inte inge för mycket hopp. Mycket kan ju hända däremellan. Det hcg-provet kommer i eftermiddag men jag räknar med ett negativt pga att det är för tidigt helt enkelt.

    Så det blev både glada och lite oroande besked. SÅ lättad att jag har många fina äggceller och regelbundna cykler och att mannens säd också är normal. Det gav väldigt mycket energi att fortsätta kämpa för en framtida liten bebis.

    Vi fick erbjudande och rekommendation om att påbörja IVF och vi tackade ja direkt. Vi fick gå sprutskola efter konsultationen så att vi kan börja behandlingen när vi känner för det och det är en lättnad faktiskt. Nu kan vi lätt ge det 2-3 försök till att få till det på naturlig väg. Bara hoppas att jag inte fått cellförändringar igen för då tar det väl lite tid för att få det ur världen. Men vi tar det med ro :)


    Härligt att höra! Jag och min sambo har första försöket för utredning nästa måndag, men det låter nästan som att ni inte går via landstinget, om det gick så snabbt med utredning och godkännande för IVF tänker jag?
Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet