Inlägg från: Mirabilis89 |Visa alla inlägg
  • Mirabilis89

    Vi som försökt en längre tid - första barnet

    ttcjuliaa skrev 2022-01-05 14:09:29 följande:

    Vi påbörjade utredningen i slutet av oktober men bor i Norge så det kanske därför det går så fort att börja med behandling efter man kvalificerat sig för IVF? Vi går via offentlig poliklinikk.

    Vet inte hur det funkar i Sverige så har inget att jämföra med. Tar det lång tid att få godkännande för IVF efter att utredningen är klar?

    Här får vi 3 kostnadsfria försök (betalar endast egenandel) men mediciner måste vi stå för själva vilket blir strax över 12.000kr/försök. Man betalar upp till 18.000kr själv och sedan går staten in och täcker resten. Är det samma i Sverige eller täcker högkostnadsskyddet hormonsprutor och medicin för att blockera ägglossning direkt?


    Tre kostnadsfria försök härmed inklusive ev frysåterföringar och medicinerna får vi betala själva, men tror vi har ett högkostnadsskydd för mediciner på typ 2000? Efter utredningen är klar tror jag det tar typ 1-2 mån innan remissen godkänns, kanske åt det kortare håller om man som vi bor i Stockholm.
  • Mirabilis89

    Första besöket för utredning i dag, vi kör på Sthlm IVF via landstinget. Samtal och anamnes/frågor och kortare gynundersökning för min del (där allt såg bra ut). Tog blodprover och fått remiss för utökad ultraljudsundersökning och spolning sant remiss för spermaprov för sambon.

    Mkt proffsigt och konkret, pratade direkt om vad vi kunde vänta oss avseende tid, och vi bör kunna komma igång med ev. IVF i april/maj.

    Så kul att vara igång : D

  • Mirabilis89
    RH93 skrev 2022-01-11 09:05:17 följande:
    Så kul att ni är igång nu! Jag tyckte det va en lättnad att äntligen känna att man gör något. Va bra att ni fått ett gott bemötande och att dom kunde ge lite info också om hur lång tid saker kan ta!
    Ja läkaren (en manlig) var inte den där gulligullputtinutt typen, men det passar mig bara bra. Jag vill ha konkret och tydlig fakta, snabba puckar liksom. Så det känns jättebra. Kommer nog absolut vilja köra själva IVF:en där sen med och inte bara utredningen. 
    Och jag är himla tacksam att bo i Stockholm i det här läget med, har ju förstått att väntetiderna för både utredning och IVF ofta är betydligt mycket längre i andra delar av landet.
  • Mirabilis89

    Yes alltså, här går det undan! Trodde jag skulle få tid för utökat ultraljud och spolning till näst-nästa cykel i februari, läkaren på Stockholm IVF trodde det i går, men jag får tid redan till nästa, så den 24/1 ska jag få det "fixat". Skrattande

    Vi har nog tur att det går undan såpass, och tur att jag har så löjligt regelbunden cykel att jag kunde veta, boka och få tid så snabbt. Och eftersom sambons prov är den 28/1 kommer vi ju säkert kunna få iväg remissen i början va februari redan!Drömmer

  • Mirabilis89
    ttcjuliaa skrev 2022-01-11 12:53:11 följande:
    Heja heja! Säg gärna till när du gjort spolningen, är nyfiken på hur det går till. Jag skulle ha gjort en i onsdags men då läkaren hittade en hinnsäck på vul så hon ville inte riskera att spola ur en eventuell graviditet. Men om det inte tar sig den här gången så kommer jag få komma tillbaka och göra en.
    Absolut! Som jag förstått det som är det som en mer noggrann ultraljudsundersökning av äggstockar och livmoder, och att de i samband med detta spruta in kontrastvätska i äggledarna för att se om det är något stopp eller så. De rekommenderar att ta två alvedon och en ipren innan och att det kan kännas som mensvärk efteråt ungefär, så det ska nog inte vara så farligt!
  • Mirabilis89
    Ericky skrev 2022-01-13 07:39:32 följande:

    Hej på er,

    Länge sedan jag skrev här men livet har som ni vet, varit lite too much under hösten. Har dock följt er förstås <3 Tildasafira, stort grattis till plusset! Jag håller alla tummar för dig!

    Här bestämde vi oss för att börja försöka igen på ägglossningen den 31 december. Och igår plussade jag på digitalt, på första försöket. Så tacksam för det eftersom det inte är så vår historik sett ut som ni vet. Har haft både tidigt missfall och vattenavgång I v17 med grav 2 så jag ropar inte hej alls denna gång utan ber till alla religoners gudar att det ska få gå vägen nu.

    Kommer bli en orolig graviditet men med bra plan hos specialistmödravården, så det underlättar.

    Kram på er <3

    NatMar005 PLUSSAT

    Molybden, BIM 15/6, 26 år (12:e försöket, PCOS) PLUSSAT

    Emmalucy, BIM 2/7, 35år, 7:e försöket(med 3års misslyckande med exet) - PLUSSAT

    apan95 PLUSSAT

    Msofie PLUSSAT

    Ericky, BIM 21/7, 33 år PLUSSAT

    (försökt sedan augusti 2020 och haft 1 tidigt missfall i maj-21 samt förlorat en graviditet i en vattenavgång i v17 i oktober -21)

    Bx3, BIM 30/10, 32 år (försökt 1,5 år, haft 1 utomkveds, första IVF-försöket nu med testdag 2/11)

    Mirabilis89, 16/1 2022, 33 år (20:e försöket)

    Soff, BIM 19/1, 33 år (23:e försöket)

    Janni91, 20/1, 30 år (försökt sedan sommaren 2020, IVF-start i slutet av januari)

    Carina82, 24/1, 39 år (försökt sedan januari 2020, IVF-start förhoppningsvis i slutet på januari)

    RH93, BIM 3/2 2022, 28 år (18:e försöket)


    Det är er tur nu Ericky! 
  • Mirabilis89
    Ericky skrev 2022-01-16 15:28:30 följande:

    Det var inte vår tur nu heller. Tidigt missfall nummer 2 och nu totalt 3 missfall sedan vi började försöka I augusti 2020.

    Bitter på livet och hoppas att det blir ett snabbt avklarat missfall åtminstone.

    Välkomna ni nya yill gruppen <3


    Finner inga ord. < 3
  • Mirabilis89
    Vickan31 skrev 2022-01-17 09:28:16 följande:

    Hej på er! Nu var det många veckor sedan jag var inne här, och jag har inte hunnit läsa ikapp så förlåt att jag missat så mycket här men ni ska veta att jag tänker på er alla jättemycket! Här började året tyvärr inte så bra: istället för en ny IVF ska jag och min sambo gå skilda vägar. Det känns som rätt beslut trots allt, men när man har en sån stark barnlängtan som jag har så förstår ni att det även är den drömmen som krossas och jag tror att det var den gemensamma drömmen som höll ihop oss mer än något annat. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga just nu, allt känns väldigt rörigt i huvudet. Vi skulle egentligen ha flyttat tillsammans till en ny fin lägenhet i början av januari men nu har jag flyttat själv istället. Allt känns såklart konstigt och overkligt, men jag försöker att ta en dag i taget. Stor kram till alla er kämpar, ni är fantastiska! Hjärta


    Åh hjälp vilken jobbig situation, men låter lite som att du kunnat bearbeta det lite iallafall. I slutändan blir det nog bäst som du säger, även om det förstås fortfarande är tufft och färskt just nu. Hjärta
  • Mirabilis89

    Ni som går igenom eller ska påbörja IVF här inne, vad har ni haft för faktor till infertilitet om någon? Och vad har era värden för TSH och AMH legat på? Om ni vill svara bara. Glad

    Min del är färdig för utredningen, normal livmoder och fri passage i äggledarna, TSH låg på 1,7 vilket jag förstått är utmärkt men AMH dock på 1,0 vilket när jag läser i olika tabeller för ålder är åt det lägre hållet för min del (33 år) men inte katastrofalt. Det är ju fortsatt en sammanvägd bedömning av olika faktorer osv. Väntar nu på samtal från utredande läkare för vidare planering (men tror väl iof inte annat än att han kommer skicka remiss för godkännande av IVF omgående).

  • Mirabilis89

    Nu är vår utredning klar och vi hade avslutade samtalet med läkaren. Som jag misstänkte att det skulle göra såg alla prover bra ut. Mitt amh-värde ligger på 1 men det är inom normalintervallet för min ålder. Men som läkaren sa där, det är inga konstigheter eftersom vi ska köra igång nu, men hade jag velat vänta 5 år hade de kanske inte rekommenderat det ungefär. Glad "Oförklarligt barnlösa" således.

    Jag och sambon ska ta kompletterande blodprover för infektion (typ för röda hund, hepatit, gulsot och sånt förstod jag det som) så skickas remissen iväg nästa vecka sen. Sen kunde vi vänta oss c.a 5 veckors tid för godkännande, men han tyckte vi kunde ringa och "kolla efter hur det gick" efter 3-4 v redan. 

    Efter det tid/besök inför uppstart behandling inom 2-3 v, så går allt som det ska kommer vi kunna dra igång med IVF i maj. Skrattande

Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet