• Emmalucy

    Vi som försökt en längre tid - första barnet

    Är det kanske lite östrogen brist för ni två om ni har hyfsat normala cyklar? Tänker att det är det som bygger upp slemhinnan innan äl, men samtidigt så blir livmodern mer mjuk och välkommande med progesteron. Väldigt tufft! Ja man borde tycka att kliniken kan skicka dig iväg med en remiss under tiden ni väntar, vad gör det för skillnad för dem? Tror att man måste verkligen ha sitt A game för att komma förbi deras "finna ingen poäng" vägg. Lycka till <3

  • Emmalucy
    MsTintin skrev 2021-07-05 16:18:50 följande:

    Kanske det, dock har jag tidigare haft väldigt ömma bröst mellan ÄL och mens vilket ju tyder på östrogendominans.. Herregud detta är en djungel asså! 

    Jag hoppas att det ska gå smidigt att få iväg remissen, annars kommer jag bli odräglig på riktigt :P


    Haha yesss, take no prisoners! :D mna förtjänar bra vård och det är sjukt att folk bara rycka axlarna och skickar iväg en. Kanske man kan gnälla om hur mycket man vill ge kroppen en boost så man inte bheoevr gå hela vägen genom ivf, surely det kostar dem mindre att skriva recept än att ge dig ivf!
  • Emmalucy
    Soff skrev 2021-07-06 10:09:55 följande:

    Hej på er. Känner mig besviken och ledsen då jag tänkte att denna gången skulle jag och min sambo ha sex ett par dagar till än vad vi brukar, men då min sambo lider av ångest så hamnar han ibland i svackor och såklart så hamnar han i en sån svacka nu de sista dagarna och då hade han ingen lust och kände inte att han kunde. Sista gången med sex blev därför på cd13. Bara hoppas att det räcker, men tappar återigen hopp när det blev så. Man blir uppgiven när sånt hamnar i mellan. Jag har dessutom haft bra lust de senaste dagarna så det har krockat helt mellan oss.


    Hej, förstår att man tappar hoppet när det inte blir till <3 jag tycker alltid att dagen efter äl räknas också, och när brukar du ha äl? Dagarna innan äl är det viktigast, inte ens ett måste att kör själva äl dagen. En gång när jag inte vill det så blev jag gravid när jag endast hade sex cd8 :/ så chanserna finns, även om det känns som man missar sin chans denna månad. Kram! <3
  • Emmalucy
    Dibella skrev 2021-07-06 12:51:00 följande:

    Hoppar gärna in här med er, ramlade ur den gamla tråden när den splittades och hänger mycket i IVF trådarna vanligtvis, men vi försöker på egen hand nu under sommaren när IVF klinikerna har stängt och är gott med alla sorters sammanhang just nu när tiden känns oändligt lång. Jag och sambon har försökt i 1,5 och 2 IVF försök som inte blivit något. IVF nr 3 är inplanerat i september och jag är livrädd att det inte heller ska ta sig nu när man äntligen börjat kravla upp lite ur avgrundens mörka djup.


    Hej och välkommen (tillbaka)! Hur känns det att ha ett par månader själv efter att ha gjort ivf? Har vården någon annan plan för tredje besöket? Är 3st "allt man får" via vården? (vet inte själv hehe)
  • Emmalucy
    Tessaloniki skrev 2021-07-06 15:40:11 följande:

    Hej allihopa! 

    Tänkte ta och introducera mig här, det var länge sedan jag var på forumet regelbundet. Jag hängde tidigare i en hel del olika BIM-trådar och gick sedan över till "Vi som blivit gravida efter utredning i Aten" där jag höll till hela förra sommaren. 

    Jag har alltså en historia av barnlöshet tillsammans med mitt ex, vi försökte bli gravida i två år innan han lämnade mig förra hösten. Men det visade sig vara det bästa som kunde hänt mig, för i januari träffade jag min stora Kärlek, ni vet, Han med stort H, vilket jag aldrig hade trott skulle hända.  Efter att jag blev singel påbörjade jag resan mot att bli självstående förälder i Danmark så jag var inte alls beredd på att hitta en kille som var redo att bilda familj direkt. 

    Vi blev i alla fall tillsammans i januari och nu i maj flyttade vi ihop, och vi har sedan dess aktivt försökt bli gravida. I min tidigare resa (som han vet exakt allt om) så har jag behövt hjälp med letrozole och ovitrelle för att garanterat få ägglossning, men jag har alltså tre missfall i bagaget nu. Ett MA i vecka 9 och två tidiga missfall (v. 5 och v.6). Min klinik skrev ut trombyl och lutinus till mig straxt innan mitt ex lämnade så jag har det kvar (utskrivet och i medicinskåpet), redo att användas till när vi förhoppningsvis plussar. För närvarande kör vi alltså "naturligt" men om inget har hänt i september ska jag ringa min klinik och försöka dra igång allt igen... 

    Som sagt så har jag och min sambo nu "bara" försökt i tre månader, men för mig är alltså väntan och längtan uppe i 3,5 år nu. Jösses vad tiden går.. 

    Jag vill gärna hitta lite gemenskap igen då de flesta som jag hängde med "då" nu är gravida och/eller har fått barn. 

    Här nedan ser ni min historia också:Åren 2018-2020:¤ TTC start juni 2018¤ MF v. 5 april 2019¤ Fertilitetsutredning oktober 2019 (Resultat: Jag har långa cykler och det tar tid för äggen att mogna)¤ MA v. 9 december 2019 (cykel 1 med letrozole)¤ MF v. 5 april 2020 (cykel 3 med letrozole)¤ MF-utredning maj 2020 - resultat "blankt papper"¤ Augusti 2020: Provsvar från IVFSerums mensblodstest: "Mixed aerobic anaerobic dysbiosis.The amount of Lactobacilli detected was 11%.The microorganism Candida spp., was detected"

    Planerade att åka till Grekland för immunologisk utredning under vintern/våren¤ September 2020: Blev singel


    Hej och välkommen! Känner igen mig lite, jag och exet försökte i 3 år och tillslut skiljde vi oss. Jag och nya killen försökte i 7 månader men det kändes bara som att jag fortsatt från där jag var med exet och det blev stressigt direkt. Vad kul att du har kvar några av dina recept! :) vet kliniken ens om att du blev singel? Jag menar kan du inte försöka förnya dina recept om letrozol och ovitrelle? Typ "vi är redo att försöka igen" mwahaha ;)
  • Emmalucy
    Ericky skrev 2021-07-06 18:21:09 följande:

    En fråga till er alla... jag har, förstås, bokat in vaccinering för covid på fredag vilket är min äl-dag. Är förstås rädd att vaccineringen ska påverkar våra chanser denna cykel, och som ni alla vet så är man ju otroligt rädd om sina chanser såhär 1 år in i verkstaden. Hur tänker ni kring detta?

    Funderar på om jag skulle avboka min tid och istället ta första sprutan i augusti. Då vet vi om det tog sig denna månad eller ej... drömscenariot skulle vara att bli gravid och sedan ta ställning till vaccin eller ej då man har klara rekommendationer för gravida. När de ska ta och inte. Men just kvinnor som försöker har man inte koll på riktigt vad jag förstår... om det kan påverka eller ej.


    Har en kompis till mig, och har för mig att jag läst på FL häromdagen att mensen blev uppskjuten med lite under en vecka, vet inte om äl blev försenat eller vad :s de öppnade upp för min ålder när jag var cd4 och jag frös och vågade inte, när jag bestämde mig var jag tvungen att vänta in mensen... och japp, typisk :D kan inte säga att jag är ledsen, kan lika gärna ta det efter v12 och jag är inte särskild orolig att jag inte har det även nu. Gör det som känns bäst för dig!
  • Emmalucy
    Ericky skrev 2021-07-07 18:11:30 följande:

    Och här har vi fått veta att sambon måste iväg på jobb hela helgen med start imorgon. Och vår plan var att ligga imorgon och fredag (förväntad äl) sen söndag. Så ja, det var de planerna.

    Ska tvångsligga ikväll och sen får vi hoppas på det bästa... from nästa månad är det fan heminsemination som gäller för att säkra upp sådana här tillfällen.


    Nämen vafan... Surprise, you're working! Vilken jävla sent besked är det?! Skulle det gå att få till imorgon innan jobbet, för att slippa tvinga ikväll? Morning sex låter trött, men han är iaf redan "uppe" ;) Ledsen, det låter extremt frustrerande :/
  • Emmalucy
    MsTintin skrev 2021-07-08 11:44:10 följande:

    Bara för att jag sa att jag hade spottings innan mens men inte efter så skulle jag ju såklart denna gång få det även efter... Herregud vad kroppen är knasig! Jag hade som jag tidigare nämnt spottings två dagar innan min mens startade i söndags och den var slut på tisdag. Men har sedan dess ändå fått mörkbruna spottings, om än väldigt lite, sen dess och de pågår fortfarande!

    Jag är så less på detta asså, varför kan inte kroppen bara fungera som den ska?!


    Nä, jag hatar när den känner för att skoja, spottings är så frustrerande! :( den väntan på "all clear" är rätt segt. Hoppas det är en one off för dig! Kram!
    RH93 skrev 2021-07-09 08:56:18 följande:

    Fick min mens idag så lägger in ny BIM.


    Åh beklagar verkligen :( hur ligger ni till när det gäller utredning och så, något planerat efter sommaren? När ni någon semester nu så ni kan hitta på något nytt och försök att koppla bort från den hell loop som är TTC? kram!
  • Emmalucy
    Längtartillvår skrev 2021-07-09 10:01:10 följande:

    Min mens kommer om några dagar nu, fått lite spottings så lägger till min nästa bim i listan. Så jäkla tråkigt!! Om två veckor kommer vi få veta när vi får börja med ivf, hoppas det blir senast september. Men har blivit besviken förr så kommer säkert bli det igen! Lycka till alla andra som har bim i juli!


    Beklagar gumman! :( jag hatar när bekräftelse på mensen kommer, men jag var alltid tacksam att få veta innan den riktiga blödningen kom så jag var redan "over it" när den dök upp. Åh jag håller tummarna att ni får tid till ivf snart! Kan ni försök att pressa för typ letrozol elle något om det blir en lång väntetid, något att ge kroppen en boost, ett sista försök osv? Kram!
  • Emmalucy
    Längtartillvår skrev 2021-07-09 11:42:30 följande:
    Tack fina du <3 ja det är verkligen skit! Hatat det, vare sig det skulle vara spottings eller mens direkt. Nästan bättre att få mens direkt, annars har jag ändå haft hopp om att kanske, för vissa har ju småblödningar fastän de är gravida. Men jaja, nu efter så många månader vet jag bättre. Jag har samtal med dem den 19e, ska fråga men tror inte de vill ge mig någonting iom att de inte hittar något fel med mig, (bra ägg, regelbunden ägglossning etc) utan det verkar vara min kille spermier som är lite sådär.. Jag ska pusha för att få tid tidigt till ivf iom att de glömde av att boka in mig för spolning och därmed senare lades allting :(

    Hoppas allt är bra med dig! Måste kännas helt underbart med ett litet liv i dig, och bästa av allt, inget mer schemalagt sex!! Haha, längtar efter den dagen :)
    Mmm, det är jus svårt det, vården vill typ inte hjälpa känns det som... hur är det mer lönsamt för dde att bekosta IVF än att du kanske får en boost trots normala cykeln och inte behöva det tillslut?
     
    Jo det är helt ok, tack :) var lite orolig hela veckan eftersom jag har haft udda huggande känslor hela veckan, men ser ut som testerna ökar nu och den har lagt sig... har fortfarande typ noll symptom så man känner sig lite rånad av upplevelsen xD man vill ju känna sig gravid efter flera års försök! inte för att jag inte är oändligt tacksam :) men mer känns som... händer det något, eller håller progesteronet min mens borta?
Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet