Forum Barn 0-12mån - Förälder
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Utvecklingssprång 2

  Ons 9 jun 22:05 Läst 0 gånger Totalt 1 svar
  Ons 9 jun 22:05

  Tjenare familjeliv, en fråga till er som har passerat sprången med era barn.
  Vår bebis är 7 veckor och 1 dag gammal (räknat från idag) och har börjat jollra, upptäcka ljuset och skuggor som hon fascineras av.. så blöjbyte är väldigt kul tycker hon då lamporna lyser roligt i hennes ögon.. Vi har även märkt att hon gnäller och är mer kinkig sedan några dagar tillbaka och magen verkar vara bra och hon bajsar och kissar normalt så Frågan är om hon är inne i Utvecklingssprång 2 eller om hon är inne i första fasen av språng 2 dvs där hon blir mer kinkig och gnällig och bråkig vid bröstet?

  Hon sover relativt bra på nätterna men dagarna blir det inte mycket sömn och när hon väl somnar så sover hon max 1 timme.. oftast under och kanske 2-4 gånger per dag innan natten faller in som nu ex. Vid första språnget så blev hon lite kinkig runt vecka 5 men det tog kanske 2-3 dagar så var det över och hon blev gladare men nu kan hon knappt ligga still innan hon ska upp i famnen eller sitta upp osv osv Vad tror ni ? 

  TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2021-06-09 22:06
  För jag läste att språnget börjar vecka 8 och det känns ju som hon är lite tidig så att säga då det redan börjades under vecka 6

 • Ons 9 jun 23:24 #1

  Jag tror att du kanske skulle ta de där sprången på mindre allvar.

  I alla beskrivningar av barns utveckling, så beskriver de "medel-Svensson-babyn". Inte många följer den exakta beskrivningen, men de flesta ligger ganska nära ganska mycket.

  Jag har 7 barn som varit helt olika. Ja, alla ändrade vanor lite då och då, men inte på samma sätt. Vid ca 2 månader (plus/minus ett par veckor) ändrades sömnen t ex. Det innebar att ett barn började sova hela 12-timmarsnätter medan ett annat barn började sova bredvid mig i stället för på mig. Ett barn började sova i 2-timmarspass på nätterna och ett annat sov i 4-timmarspass. Helt olika.

  I samma ålder började de äta mer på kvällarna, men mer kan också vara olika. Där den ena började äta 5 minuter i timmen hela kvällen, började den andra äta 6 timmar i sträck - varenda jäkla kväll!

  Försök nöja dig med att veta att ditt barn kommer att utvecklas hela tiden, och i bland går det fortare än annars. Utvecklingen går alltid framåt och aldrig bakåt, så gå inte runt och hoppas att "allt ska bli som vanligt igen", för det händer inte. Det blir något nytt och så småningom bättre.

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll