• moGGsor

    Dömer jag för hårt? Han är drogliberal….

    Du överdriver.


    Alla människor har testat droger genom sjukvården eller systembolaget.

  • moGGsor
    Anonym (.) skrev 2021-06-11 13:19:48 följande:

    Tycker jag absolut inte, har vänner som dött av dessa fruktansvärda preparat, för att kranar ska tjäna extra fluss på dem. Pengar är det ända de vill åt. Skiten ska inte existera på gatorna. Alla narkotika preparat och allt som skadar människan ska förbjudas tycker jag. Vi kan ta min historia som exempel. när jag gick i nian så fick jag sån fruktansvärd depression och testade alla möjliga medel för det men inget funkade, sen hade min dåvarande tjejkompis skaffat fram vodka till oss och jag kände mig lycklig, fastnade i skiten direkt och blev alkoholist vid 15 års ålder.... Så ja lagligt som olagligt så skadar alla typer av droger väldigt många människor, och tar ifrån människor sina liv, skolkade allt mer , betygen blev kassa, mådde ännu sämre än innan på grund av allt jag ställt till med, så ja det är en extremt korkad och hemsk dumhet, kan inte annat än att hålla på din sida att allt ska totalförbjudas


    Håller med dig att "skiten" inte ska existera på gatorna, den borde säljas under kontrollerade former över disk, där man har kontroll över innehåll etc. (systembolaget är ett bra exempel).
    Det skulle vara extremt korkat att "totalförbjuda alla typer av droger", droger är obligatoriska för att bedriva sjukvård.

    Ett mer modernt och evidensbaserat sätt att se på det (som många länder runt om i världen rör sig mot), om du verkligen vill förhindra dödsfall, är en legalisering av alla droger, där man inte jobbar med förbud och därmed polis, utan istället jobbar med hjälp och sjukvård för dom få som inte klarar av att hantera droger på ett sunt sätt.

  • moGGsor

    Legalisering innebär många saker.


    Men framförallt flyttar du frågan från brott med innebörden straff/polis till hjälp/sjukvård istället. Något som har visat sig mycket effektivare för alla inblandade parter.
    Det kan även handla om stora skatteintäkter som hjälper till att ta hand om dom som missbrukar, pengar som idag hamnar hos organiserad brottlighet istället.
    Det innebär också att polisen kommer få mer resurser att lösa andra brott istället då dom inte behöver jaga dom som brukar droger på ett sunt sätt.
    Det finns mycket forskning om detta och den mesta pekar åt samma håll.

    Sverige ligger dock lite efter här då vi i våran kultur varit väldigt fokuserade på alkohol som den enda drogen.

Svar på tråden Dömer jag för hårt? Han är drogliberal….