• AmericanMommy

    Dömer jag för hårt? Han är drogliberal….

    Anonym (f) skrev 2021-06-11 23:36:56 följande:

    I min bekantskapskrets skedde just det du skrev om heroinöverdos ( alla som missbrukar opiater borde få tillgång till Naloxon, så jävla tragiskt att det inte är så), en riktigt ung kille blev liggande hela natten i en lägenhet rosslande för att ingen vågade ringa ambulans då de precis haft razzia, på morgonen la de ut honom på gården, hemtjänst som skulle till en annan lägenhet hittade då honom, med syrebrist som varat troligtvis hela natten. 


    Va? Men gud vad hemskt! I USA kan man köpa det på alla apotek utan recept. Dessutom brukar dom visa college/high school elever hur man ger naloxon så dom kan rädda kompisar etc som tagit överdos.
  • AmericanMommy
    Anonym (tobbe) skrev 2021-06-12 00:16:02 följande:

    Alla som tror att allt blir så bra om droger blir lagligt har fel. I Usa tex har inte dom kriminella slutat sälja cannabis bara för att det blivit lagligt. Tvärtom nu har dom lättare eftersom dom lättare kan tvätta pengar från handeln med andra droger genom laglig cannabis handel. Och i tex Colorado ökade våldet och kriminaliteten när dom legaliserade och fler fastnade i drogberoende. Många som röstade för legalisering har ångrat sig för det blev inte som dom tänkt sig. Sen måste man sluta med skitsnacket att cannabis skulle vara ofarligt. Det är kasst både för hälsan och hjärnan. Och ja det är alkohol också men skulle någon kommit på alkohol nu och försökt fått det lagligt då hade inte heller det gått om man vet vad vi vet om skadeverkningar från alkohol. Jag förstår Ts om hon tvekar att satsa på en drogliberal. För endera drogar han och då är risken att hon får leva med en grönsak och hur kul är det. Eller så är det en extremt naiv kille som vill vara lite cool och gilla droger. Och det är inte heller speciellt kul att leva med heller.


    Fast anledning till att kriminaliteten ökade i Colorado när de legaliserade cannabis var för att de var en av de första staterna som gjorde det, och många drogmissbrukare flyttade dit. Vi har legaliserat i min stat och har inte märkt någon skillnad på kriminalitet här. Jag känner ingen som ångrar att de röstade för att legalisera.
  • AmericanMommy
    Linnie skrev 2021-06-12 09:25:42 följande:

    Det är jättebra att det går att köpa på apotek! Gäller det federalt eller i vissa stater?

    Det är en hemsk opioidkris ni har där borta nu. Tack vara Sackler-klanen på Purdue pharma som återlanserade oxycodon som "ofarligt smärtstillande medel med mycket låg beroendepotential" och smärtkliniker i bla. Florida skrev ut till vem som helst. Sedan stramade federala politikerna (?) in det, med all rätt, men ledde ju till att heroin blev billigare än oxycodone.

    Har dessa läkemedelspampar ens något väntande åtal? Eller har straff kanske redan utdelats? Miljardärer eller dollarmiljonärer verkar iofs oftast klara sej från straff 

    Bor du i eller i närheten av delstater som legaliserat cannabis?

    Vad är din uppfattning, bättre eller sämre?

    USA har ju generellt väldigt hårda straff för annan tyngre narkotika men ser betydligt liberalare på lättare droger. I Sverige är det ju mer "alla droger är vidrigt dödsknark", även om straffpraxis för heroin och cannabis visserligen skiljer enormt.


    Vet inte om det är federalt med naloxon, federala lagarna är alltid väldigt strikta. Jag bor i en stat som legaliserat cannabis. Har inte märkt någon skillnad annat än att dom kan fokusera mer på opiodkrisen nu.

    Dom har gjort mycket striktare regler för att skriva ut opioider och jobbar på åtal mot big pharma.
Svar på tråden Dömer jag för hårt? Han är drogliberal….