Inlägg från: Anonym (J) |Visa alla inlägg
  • Anonym (J)

    Fel att skaffa barn tätt?

    Jag har en bror som är lite mer än 1 år äldre än mig och jag hade inte valt detta själv. Jag är förstås tacksam över att finnas, men ser definitivt bra anledningar att vänta.

    Jag skulle dock inte gå så långt som att kalla mina föräldrar elaka för deras val, eller rekommendera någon annan att vänta mellan barnen för att jag inte ville ha det så.

    Ofta hör man en romantisk bild av barn som tätt i ålder leker glatt, men det kan också verkligen vara så att barnen har konflikter som förstärks över att de är i liknande ålder.

    Hur du en gör kommer du ju få leva med ditt val och jag tror det är lättare att gissa vad man tror blir bra när man redan är förälder. Sikta på att skydda dig åtminstone första halvåret och se hur allting fungerar!

  • Anonym (J)
    Anonym (TS) skrev 2021-06-11 14:18:07 följande:

    Förstår. Saken är ju att jag som över 39-åring riskerar att tiden rinner iväg. Första halvåret kommer väntas för att landa i föräldraskapet, men sedan närmar jag mig ju 40.

    Hade gärna skaffat barn lite tidigare men livet tar inte alltid den väg man önskat.


    Fattar precis att du vill passa på och sikta på två barn. Och hur det än blir så kan man ju inte innan föreställa sig exakt hur det blir.

    Utifrån en barndom med väldigt mycket konflikter mellan barnen (dvs. mellan mig och min bror) ville jag inte ha barn tätt.

    Men med rätt personlighet och framförallt ork till barnen kan det ju bli toppen.

    Kör på det som du känner är rätt!
Svar på tråden Fel att skaffa barn tätt?