Inlägg från: Anonym (Tror) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Tror)

    Fel att skaffa barn tätt?

    Anonym (TS) skrev 2021-06-11 12:26:29 följande:

    Har fått höra att det är elakt och fel mot både det yngre och det äldre barnet att skaffa två barn tätt och jag tänkte höra om någon har några andra erfarenheter; både som förälder och som barn själv med syskon tätt. Har hört att de skulle få mer problem och lida av ingen egentid med föräldrarna.

    Kommer vara nästan 39 när barn 1 kommer och pga åldern och min önskan att ha två barn (eftersom jag själv alltid drömt om det och tyckt väldigt bra om att ha syskon) skulle ett andra barn försökas på snabbt efter. Nu är det ju inte säkert att det går alls eller går snabbt, men chansen blir ju inte högre om man väntar 2 år att börja.

    Så, är det så elakt om två syskon är nära varann i ålder?


    Alltså, jag tror mer det beror på föräldrarna, vad ni själva orkar/inte orkar.

    Det är ju som frågan gällande ålder, vissa anser att 20åringar är på tok för unga medan en som närmar sig 40år är på tok för orkeslös till att bli förälder.

    Så jag tror att det beror på hur man ärvdes person och vad man orkar med/prioriterar.

    Min pappa fick sista vid 45års ålder. Min styvmamma var 40år och det var hennes första barn. Ingen av dem hade orken så för dem var det tacksamt att vi syskon kunde vara med att hjälpa till gällande lek och såvidare. (Vi syskon är födda -79, -82, -88 -90 och lillasyster -01.

    Medan min sambos papp var 42år när sista kom och han och hans fru hade ork och allt.

    Samma gäller enligt mig hur man orkar ta hand om ett till barn tätt inpå. Sen hänger det väl på hur barnen är. Om barnen är i full gas, sover dåligt, kolik, äter dåligt etc.

    Svårt att säga på rak arm men om det är din önskan så skaffa ett barn till tätt. Jag tror inte barnen blir drabbade om båda föräldrarna samarbetar och har ork.

    Om det däremot inte finns bra sammarbete där föräldrar hjälps åt, så kan barnen bli drabbade pga ni inte orkar.
Svar på tråden Fel att skaffa barn tätt?