Inlägg från: Anonym (Ann) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Ann)

    Fel att skaffa barn tätt?

    Anonym (TS) skrev 2021-06-11 14:18:07 följande:
    Förstår. Saken är ju att jag som över 39-åring riskerar att tiden rinner iväg. Första halvåret kommer väntas för att landa i föräldraskapet, men sedan närmar jag mig ju 40.

    Hade gärna skaffat barn lite tidigare men livet tar inte alltid den väg man önskat.
    Finns inget rätt eller fel
    .
    Jag själv har drygt tre år mellan mina, skulle inte vilja ha det tätare. Känner andra som har det tätare och det är inget fel på deras barn.

    I ditt fall hade jag inte brytt mig. Sedan är det ju inte säkert att du känner så när du fått din första, och även om ni känner så, så kan det det ta tid att få nummer två.

    Men gör det ni vill och orkar. Sedan finns ingen garanti när det gäller syskonsämja, varken när de är små eller vuxna. Där spelar nog föräldrarna en större roll, samt barnens personlighet. 
  • Anonym (Ann)
    Anonym (TS) skrev 2021-06-11 14:43:48 följande:
    Tack. Minns en tråd här jag läste där det just var ett stort klagomål på att få barn tätt. Har hört saker som att man inte kan ge barnen den egentid med föräldrarna de behöver, att det äldre blir berövat på sin egentid som liten med föräldrarna och så vidare. Nån hänvisade att barn med tätt mellan oftare skulle behlva psykologstöd.

    Jag vill mest höra om det är något som var mer ?så är det? eller mer att det finns för och nackdelar med allt.

    Jag ser ju fördelarna med två barn just eftersom jag själv vuxit upp med syskon, men med tre år mellan. Att ha syskon har varit bra för mig, därför är det min bild av vad jag helst skulle önska. Sen ver man ju inte om det går, och ett barn kommer vara fint det med, då får man ställa in sig på det tänker jag. Det känns dock riskabelt att bara vänta till jag är 41 och nlrja försöka då eftersom chanserna ändå sjunker snabbare efter 40 vad jag förstår.

    Ville mest höra mer om detta, också om det är saker man kan speciellt tänka på om man just får två barn tätt, så det ska bli bra.
    Självklart finns det mindre föräldratid till det första barnet om man får dom tätt, eftersom barnet inte är så självgående. En 1,5-åring behöver mer praktisk hjälp än en 3-åring.

    Men det är inget som är skrivet i sten. Många saker spelar in. Bl a hur barnen är som bebisar, hur föräldrarna är, hur mkt avlastning man får osv. 
Svar på tråden Fel att skaffa barn tätt?