Inlägg från: Anonym (Zxcvbnmm) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Zxcvbnmm)

    Är lågutbildade mer gnälliga och kategoriska än högutbildade?

    Anonym (ts) skrev 2021-06-11 12:37:19 följande:

    Sverige är ett gnällig folk. Gör någon minsta fel gnälls det hysteriskt. Man har noll överseende med att de flesta i sitt jobb gör sitt bästa och man har noll förståelse för att hur saker och ting går till i en demokrati och med statens pengar osv. Man vill bara att allt ska vara fixat igår och till ingen kostnad alls.

    Jag bor också i en förort till Stockholm som har en relativt lågutbildad befolkning. Och nivån på folk i diskussioner på FB är helt absurd. Det är totala upplopp för minsta grej, alla chefer bör alltid få sparken direkt, kommunen ska bara ha resurser att göra allt åt alla, det saknas helt förståelse för att politiken handlar om prioriteringar (som man ju kan påverka genom sin röst eller genom att engagera sig politiskt).

    När hela befolkningen inte var vaccinerad omedelbart igår så bör alla ansvariga genast få sparken (trots att det handlade främst om leveranserna inledningsvis och nu när vaccinationen löper på supersnabbt så är det inga hurrarop direkt).

    Min bild av diskussionerna man läser är att lågutbildade är så vansinnigt mycket snabbare att döma alla andra. Det är alltid fel på chefer, på myndigheter, på regeringen osv osv. Man själv har inte gjort minsta försök att förändra något den regelrätta vägen (medborgarförslag, engagera sig politiskt eller ens gå på föräldramöten) men gnälla och döma folk kan man till förbannelse. Hur jag kan dra den slutsatsen är ju för att det finns socioekonomiska skillnader mellan bostadsområdena i kommunen och de som uttalar sig väldigt negativt och kategoriskt bor oftast i de lite sämre områdena. Är det allt man vill lära sina barn - sitt på rumpan och gnäll så kommer ingenting bli bättre...      


    Fast du dömer ju själv. Hela din tråd består av fördomar mot lågutbildade.
Svar på tråden Är lågutbildade mer gnälliga och kategoriska än högutbildade?