• Anonym (Hmm)

    Hur fort får man gå vidare?!

    Han var garanterat kär i henne

    Din son kommer få ett syskon och det är något som är bra för honom i livet

    Du tjänar inget är att gräla med hans nya

    Farmor kommer älska sitt barnbarn

    Börja dejta nu och lev livet. Om du skilde fig så snabbt var nog inte ert äktenskap så som du nu i efterhand tror

  • Anonym (Hmm)
    Anonym (MJ) skrev 2021-06-12 20:56:07 följande:

    Har dock hört att han inte ville ha barnet, utan hon behöll det mot hans vilja. Bara en sådan sak. Min f d svärmor ser inte fram emot det här barnet, hon grät när hon fick veta och har mått dåligt sedan dess. Hon kommer inte att ta till sig barnet på samma sätt som med vår son har hon sagt. Hon belastar sig själv över allt som hänt.

    Vår son är såpass gammal att det inte tillför honom någonting att få ett syskon nu. Har svårt att se att de ska ha någon kontakt.

    Tack vare det han gjorde har det gjort att jag inte kan lita mer på män. Vet ej heller var man träffar andra män.


    Förstår att det kanske känns jobbigt att pappan och farmorn till ditt barn kommer ge uppmärksamhet och älska en ny. Men det är inte så att de slutar älska din son för det. Man kan älska 10 barn om man så nu vill det,

    Klart att farmor känner skam över sonen hon har uppfostrat honom och Skäms såklart över hans beteende. Men det är alltid hennes son oavsett om han så

    Skulle bli kriminell. Glöm inte det. Man älskar sitt barn och modersinstinkten är mycket stark
  • Anonym (Hmm)
    Anonym (MJ) skrev 2021-06-12 22:31:40 följande:

    Jag förstår också att hon skäms. Hon gråter ofta i telefonen när vi pratar och uttrycker också vad denna smutsiga skilsmässa får för konsekvenser för vår sons mående. Det är precis så mina tankar går. Jag har svårt att bara låtsas som ingenting och låta honom komma undan med detta. Ingen förlåtelse från hans sida, ingenting. Han offrar gladeligen möjligheten att få umgås med sin son dagligen för att få ha sina nöjen vid sidan av. Det är så uppenbart. Jag bad honom att visa mig lite respekt genom att inte ha kontakt med henne under separationen och under de första månaderna efter.

    Gällande barnet han ska få tycker jag att det känns sjukt att det trots allt är ett totalt oönskat barn som mot allas vilja ska födas in i familjen. Jag vet även via hans mamma om att han gick så långt att han lämnade henne pga detta med all rätt enligt mig. Jag fick inget veta förrän väldigt nyligen. Ingen i familjen känner kvinnan eller är speciellt intresserade av detta heller. Som tur är bor hon långt bort. Ledsen att behöva erkänna att jag känner så, men så är det. Jag undrar om han känner att det var värt att splittra familjen och även grusa sonens förtroende för... detta?


    Men snälla du. Han sa ju detta för att du skulle dumpa honom så han kunde leva med den nya. Hade han bara velat ha henne vid sidan av skulle han aldrig berättat det. Han hade tänkt igenom och redan bestämt sig när han berättade.

    Sedan hade han kanske inte räknat med barn men nu blev det så och så fort han ser detta barn kommer han ungefär vara samma typ av pappa som han varit mot din son. Fundera på hur han varit i den rollen om du vill se hur framtiden med barnet kommer se ut i huvudet.

    Vad består din ilska Kring barnet i? Ville han inte ha fler efter er son eller försökte ni utan att lyckas? El ville han men du sa nej?

    Du undrar om han känner det var värt att splittra familjen. Ja antagligen. Hade han inte tyckt det hade han väl sökt kontakt med sonen igen och försökt ligga med dig ibland men så verkar det ju inte vara. Han har ju lämnat henne enligt svärmor och inte ens då har han funderat på att gå tillbaka till dig. Detta är en rätt tydlig signal

    Älta inte. Det kommer inte bli ni och blir det ni kommer detta alltid gnaga
  • Anonym (Hmm)
    Anonym (MJ) skrev 2021-06-12 22:40:22 följande:

    Kan också tillägga att det senaste i kråksången är nu att exet vill presentera sonen för denna andra kvinna under veckan som kommer. Tror inte att sonen kommer att vara speciellt sugen på det. Undrar vad exet tror att han har att vinna på detta... ?


    Vad han vill vinna? Självklart handlar det om att han vill ha en god relation tilll sin son och bjuda in hobom till sitt nya liv.
  • Anonym (Hmm)
    Anonym (MJ) skrev 2021-06-12 23:07:10 följande:

    Kan hända, dock är det är inte enbart jag i familjen som känner såhär. Mamman är totalt förtvivlad över detta och har fått fyra månader på sig, liksom sonen att ställa in sig på detta. Lycklig vet jag inte, barnet är som sagt vare sig önskat eller planerat (exets egna ord) och han har lidit otroligt utav detta också. Inte för att jag bryr mig så mycket om det. Men att som utomstående komma och förstöra så totalt för en familj på det här sättet kan ju inte bädda för annat än problem för alla inblandade, inklusive det nya barnet där hon inte direkt lagt upp de bästa förutsättningarna som jag ser det.


    Vänta lite här nu. Du tror att den här unga småbarnsmamman aktivt jagat din gamle gubbe?

    Det var antagligen tvärtom. Han gav hennes uppmärksamhet när hon var mitt i småbarnsåren pga att han var intresserad och så föll hon för att hon behövde uppmuntran just nu. Hennes man hade väl glömt henne. Hon hade antagligen inte tid att vara på jakt efter upptagna män men sen dök han upp vid rätt tillfälle.

    Vad jag vill säga är att det inte var HON som förstörde ditt liv och familj så ingen idé att du stalkar el trakasserar henne på fb. Det är han som Har ansvar och skyldigheter. Om

    Du vill bråka på fb så bråka med honom
  • Anonym (Hmm)
    Anonym (Falabella) skrev 2021-06-13 11:09:06 följande:

    Om man inte är särskilt intresserad så går man väl inte och blir gravid med gubben, när man redan har två små barn? Det luktar snärjning lång väg trycker jag. Eller möjligen en oerhört tanklös och oansvarig person.

    Jag tror inte du har många rätt på din tipsrad ärligt talat.


    Bebisen var 100 % oplanerad

    Det var ingen tipsrad

    Det var ett förtydligande om att sluta hoppa på kvinnan för att han varit otrogen mot sin fru
  • Anonym (Hmm)
    Anonym (MJ) skrev 2021-06-13 19:16:46 följande:

    Jag vågar lova att hon sett till att bli med barn för att snärja honom till sig


    Du kommer aldrig ta dig ur detta om du tror att han blev övertalad av henne. Första steget är att komma tiii insikt i att han inte ville vara i äktenskapet ni hade. Om du inte förstår detta kommer du alltid hata henne och alltid vänta på honom
  • Anonym (Hmm)
    Anonym (MJ) skrev 2021-06-14 16:45:59 följande:

    Jag har bara så otroligt svårt att se vad en man i 50-årsåldern ser hos en kvinna som skulle kunna varit hans egen dotter... hade väl önskat att han kunnat sluta tramsa och ta sitt ansvar. Men det är väl att hoppas på för mycket.Enligt mamman hade han berättat för systern om att hon uppgett att hon använt någon form av preventivmedel men trots detta blivit med barn. Märkligt, tycker jag!

    Barn bör väl vara planerade och efterlängtade, eller är jag helt fel ute? Inte påtvingade.Man bör rimligtvis arbeta med det som inte fungerar i förhållandet istället för att söka sig till första bästa utomstående och få det hela att sluta i tragedi.


    Det är ju inte helt ovanligt att män i 50 års åldern blir attraherade av tjejer i 30 års åldern. Det kan ju få dem att känna sig yngre

    Barn bör kanske vara planerade och efterlängtade men det är ju inte alltid så det är. Alla människor planerar inte sina barn och sitt liv efter en mall utan en del är ju mer spontana och går på känslan. Kan det vara här du och din man skiljt er i era personligheter tex? Tänker på det du skriver om att han borde arbetat på ert förhållande istället för att lämna. Verkar som ni har olika inställning till äktenskap

    Hur kom det sig att ni skaffade 1 barn på 20 år. Var ni båda nöjda med det? Antar att barnet var planerat?
  • Anonym (Hmm)
    Anonym (jösses) skrev 2021-06-15 07:24:12 följande:

    Håller med fullständigt. På vissa verkar det som om det är brottsligt att skilja sig och börja om med en annan. Låter nästan som någon slags hederskultur.


    Med tanke på hur aktiva ts föräldrar och svärföräldrar är i skilsmässan samt att svärmor känner skam över vad sonen gjort och ts inte kan acceptera att man lämnar ett äktenskap, så har du nog delvis rätt. Detta handlar om en kultur där det är mycket ovanligt att skilja sig.
  • Anonym (Hmm)
    Anonym (Tre0) skrev 2021-06-15 17:18:35 följande:

    Vet inte att ts har sagt att hon vill ha tillbaka honom, eller har jag missat något MJ?


    Jo hon skrev hon försökte igen efter att han varit otrogen och hon slängt ut honom och att hon tänkte att han slängde bort deras äktenskap pga en ålderskris som hon hoppades att han snart var ur. Jag tolkar det hon har skrivit som att hon väntat på honom och att detta med bebisen därför kommit som en så stor chock för henne
  • Anonym (Hmm)
    Anonym (MJ) skrev 2021-06-15 17:43:58 följande:

    Det ligger inte nära till hands att tro att ens snart 50-åriga ex har den goda smaken att skaffa barn. Framförallt inte med vem som helst.


    Det är ju inte vem som helst utan en kvinna som han haft en relation med i 3 år kanske t.o.m. längre
  • Anonym (Hmm)
    Anonym (Tre0) skrev 2021-06-15 19:19:08 följande:

    Jo men det är ju hans huvudvärk och inte MJ:s. Det enda de har gemensamt är deras son. Får lite vibbar av trakasserier mot honom och hans nya om ts fortsätter att "bry sig". Deras förhållande är historia och är dags att vända blad nu, stänga igen boken och ställa den i livets bokhylla.


    BAra det att Ts kontaktar den nya på fb är väl stalkerbeteende om något..
  • Anonym (Hmm)
    Anonym (MJ) skrev 2021-06-15 17:46:42 följande:

    Han ville och vill definitivt inte ha barnet som ska födas nu. Hon hade gjort det här på egen bevåg och han har mått mycket dåligt över vad det ska innebära för oss alla inblandade. Jag är av åsikten att man ska kunna lita på när någon uppger att hon skyddar sig. Hon vägrade tydligen att göra abort.


    Men varför bryr du dig om han kan lita på henne? Det är väl ändå mellan dem? Och deras problem isf?. Glöm inte att det du vet är egentligen andrahands och t.o.m. tredjehandsinfo. Han skulle väl aldrig berätta för dig att han haft en sådan diskussion om preventivmedel med henne.
  • Anonym (Hmm)
    Anonym (Lie) skrev 2021-06-15 19:06:20 följande:

    Den nya verkar helt klart vara av fasonen 'vem som helst'. TS ex verkar inte kunna tänka övt. Han är otrogen, berättar, ts är den som gör slut, inte han. Han har oskyddat sex, som tyvärr många män har (de tänker inte efter), ser väl att den andra kvinnan kan ta emot honom och vips så är hon passande nog gravid. Han verkar mest urstressed över allt och gör extremt dumma val.


    Tolkar det inte alls så. Min tolkning är att detta är en man som blivit förälskad i en gift kvinna. De båda vänstrar. När kvinnan sedan skiljer sig ser han en öppning för någonting mer än älskarinna. Han berättar därför för frun om hans affär. Frun blir förbannad och tar ut skilsmässa. Han väljer att leva med älskarinnan. Han vill ämdå ha en god relation till exet pga barn och familj så därför träffas han över middag ibland utan intentioner om att gå tillbaka
Svar på tråden Hur fort får man gå vidare?!