• Anonym (Lie)

    Hur fort får man gå vidare?!

    Anonym (jösses) skrev 2021-06-14 14:41:40 följande:
    Ja, hon framstår inte direkt som så mycket mer sympatisk än mannen eftersom hon vill låta sin besvikelse över att vara försmådd gå ut över både sitt eget barn och mannens kommande barn.
    Ts har inga skyldigheter till den nyas barn. Likt ts mans nya visade noll förståelse eller moral över att hon aktivt arbetade för att få en gift man att falla och sedan gör sig gravid med flit. Visst kan man argumentera att det är lika mycket mannens fel, det är det. Men sedan kan vi heller inte se under mattan att kvinnor som gärna vill ha en man attached till sig har använd gravidkortet i urminnes tider. 
  • Anonym (Lie)
    Anonym (jösses) skrev 2021-06-14 15:40:06 följande:

    Så om den nya inte slagit klorna i honom så hade han och ts levt lyckliga i alla sina dagar, ?


    Varför tror du det? Personligen tror jag inte det med tanke på hans egenskap av illojalitet.
    Anonym (jösses) skrev 2021-06-14 15:46:27 följande:

    Men han blev ju inte påkommen utan han valde själv att berätta. Det var som sagt dålig stil av honom att vara otrogen, men han valde i alla fall att ta konsekvenserna av otroheten och lämna förhållande. Och det största problemet för ts verkar ju inte vara otroheten utan att han inte vill tillbaka till henne utan stannar hos den andra.


    Låter onekligen som att han stannar hos den andra av ren plikt pga misstaget till skapande av nytt barn han inte ens vill ha.
  • Anonym (Lie)
    Anonym (jösses) skrev 2021-06-14 17:12:28 följande:

    Det var en fråga till dig eftersom du verkar tro att allt varit frid och fröjd om det inte varit för den andra kvinnan.


    Ajdå, där får du nog arbeta med läsförståelsen. Dumt av dig att inte kunna läsa rätt när du vill argumentera. Du får vänligen citera där jag påpekar att allt skulle varit frid och fröjd i ts relation om inte mannen och den andra kvinnan valt att inleda en relation. Blir löjligt när jag inte påpekat det. Du måste blandat ihop mig med en annan, återigen - vänligen läs texten innan du argumenterar emot.
  • Anonym (Lie)
    molly50 skrev 2021-06-14 22:57:52 följande:
    Även om hon arbetade för att få en gift man att falla så är det han som har ett ansvar gentemot TS.
    Han borde ha backat och sagt nej.
    Och vad är det som säger att hon blev gravid med flit?
    Det kan ju likaväl ha varit han som struntade i att skydda sig.
    Då får man stå sitt kast.
    Sen är såklart inte heller hon helt oskyldig om hon visste om att han är gift.
    Men han är den som har det största ansvaret.
    Det är klart att han har det största ansvaret mot ts, absolut, det håller jag med om. Det var han som var gift med ts. 

    Det jag reagerade på var mot de som moraltryckte mot ts om den nya kvinnan. Liksom likt den nya kvinnan aktivt betedde sig omoraliskt i sin handling att aktivt försöka få en man som är i relation (fortfarande HANS fel mot ts, men samtidigt kan man inte sticka under stolen att uppmuntrande av omoralisk handling också är omoraliskt) - så är det oerhört provocerande att höra att man förväntar sig att TS plötsligt bara ska ha överseende med det gällande den nya. Det är otroligt naivt av den nya att förvänta sig mer moral av ts än vad hon själv kan leverera. Och de som menar det, tycker jag är grymt naiva och fräcka.
  • Anonym (Lie)
    Brumma skrev 2021-06-15 06:41:39 följande:
    Du HAR INGEN RÄTT att hålla din son borta från henne. Det är så in i helvete FEL av dig att förstöra din sons möjligheter att skapa en normal relation till sitt syskon eller pappans partner - eller att förstöra din sons relation med sin pappa.
    Av nyfikenhet, för jag har okunskap om det - står det såhär i lagen? Om det bara är 'omoraliskt', tänker jag att det är fräckt att anta att TS ska bete sig mer moraliskt än den nya kvinnan och exmannen. 

    Dessutom är det ganska vanligt att barn/speciellt de som är lite äldre i tonåren, inte är särskilt intresserade av varken den nya eller nytt barn som skapas i sådana här situationer. Det är självklart man tar sin förälders sida som blivit sårad. Hade ts examan skött det bättre i att faktiskt skilja sig rätt och ta allt moraliskt OK, så hade sonen nog haft bättre förhållande till dessa. 
  • Anonym (Lie)
    Anonym (jösses) skrev 2021-06-15 09:41:44 följande:
    Det är ju det jag säger, vi vet inte vad som ligger bakom. Men det kan inte uteslutas att ts har viss skuld i att förhållandet inte fungerat. Särskilt med tanke på det rätt osympatiska kontrollbehov hon uppvisar här i tråden, inte minst när det gäller det gemensamma barnet, så verkar det ju inte direkt som om hon själv är någon ängel.
    Du låter otroligt naiv märker jag, och gör ofantliga slutsatser och påståenden av saker som inte är bekräftade eller ens sagda (som t.ex. din kommentar mot mig som var rent hittepå av dig). 

    Du ska veta att otrohet inte handlar om att en relation är dålig. Otrohet är en illojal handling av en/eller bägge parter. Det är en EGENSKAP en person har. Är en relation dålig så gör de flesta slut till slut. Och sedan finns de dessa som besitter den här egenskapen som istället väljer att vara otrogna. 

    Du låter väldigt ung och oerfaren dessvärre. Ta dig detta till dig innan du börjar göra business i finansvärlden, för där ser du också klart svart på vitt hur de som är otrogna är de du ska hålla dig undan från att signera avtal med. De har egenskapen till den här illojala handlingen och kan inte hålla sig lojala till det de ska. De bryter inte avtalet på ett OK sätt, utan kör över. 
  • Anonym (Lie)
    Junibarn skrev 2021-06-15 10:17:44 följande:

    Jag tänker såhär att vissa saker kommer man aldrig över, man kan inte förlåta eller acceptera. Men man kan acceptera att man inte kan komma över det och iom det lägga det åt sidan så det inte står i vägen för DITT liv.

    Som det är nu lägger du tankar, energi och engagemang på HANS liv. Låt inte han få ta mer av ditt liv nu.

    Du tycker din exman är en idiot och likaså hans kvinna. Ok. Det är ok men släpp det där. Vilken tur att du slipper ha han mer i ditt liv. Vem som raggade upp vem är oväsentligt nu.

    Jag antar att du vill att din son ska må bra? Det gör han genom att känna att du mår bra och att hans pappa mår bra. Försök på så sätt tänka att ?det är bra om hans pappa kan få må bra för då mår mitt barn bra?.

    Sen h u r han mår bra, om han får fler barn och vad han har gjort det är i det förslutna. Du ska vara upptagen med DITT liv. Här och nu!

    Kan tänka mig som kvinna att det också kan finnas en jobbig känsla när exmannen KAN skaffa barn om man själv har passerat den åldersgränsen. Det är förståeligt isf och ok. Tänk på DINA fördelar- ett fritt liv, inga vaknätter och slitage som småbarnsåren ger.

    Det oskyldiga livet som kommer bli en del av din sons liv, se det som en tillgång för din son. Det barnet har ingen del i vad hens föräldrar gjort. ALLT som får din son att må bra ÄR bra. Fokusera på DiTT liv. Se framåt!


    Väldigt bra text. Hoppas TS tar åt sig av dina tips. Väldigt uppmuntrande och bra skrivet. 
  • Anonym (Lie)
    molly50 skrev 2021-06-15 12:58:38 följande:
    Jag förstår vad du menar.
    Och jag kan till viss del hålla med. Det är omoraliskt även av henne.
    Men ansvaret gentemot TS är till syvende och sist hans.
    Och det har gått 3 år sedan skilsmässan och TS borde ha gått vidare med sitt liv.
    men hon sitter fortfarande och ältar.
    Och drar in sin son i det hela. Och sin fd svärmor.
    Dessutom var det ju TS själv som kastade ut sin man efter att hon fått reda på otroheten.
    Ändå så förväntar hon sig att han ska komma krypandes tillbaka när han har "insett vad han har förlorat".
    Är det inte dags att TS går vidare med sitt liv,tycker du?
    Om inte annat så för sin sons skull.
    Jo, håller helt med. För hennes egen skull är det viktigt att gå vidare. Han är ju inget att ha bevisligen, även om hon vill ha ett ordentligt förlåt av honom är det ju sant som citatet att, "När man är på rätt plats, behöver man inte ens det förlåtet," mer.  
  • Anonym (Lie)
    Guldnovan skrev 2021-06-15 12:59:16 följande:
    Mitt svar avser nicket Lie!
    Är en relation dålig finns det de som 1. Gör slut 2. Lider i relationen tills en av dem går bort/den andra gör slut eller 3. Är otrogna. 

    Otrogenhet är en egenskap. Alla är inte otrogna och alla kan inte vara otrogna för det ligger inte i allas egenskaper. Däremot finns det de som böjer på principer/överenskommelser och de ska man akta sig för i affärsvärlden såväl som i privata relationer. De tar inte ansvar och följer vad som är moraliskt utan kör på det som passer dem. En egenskap. 

    Håller med om att det till viss del kan handla om att relationen är dålig, för det är oftast först där de med den här egenskapen visar den. Det är ofta där det visar sig vilket av alternativen man tillhör (1-3). Är allting helt prima är det som regel inte lika stor chans att det händer. Men man kan inte skylla på relationen utan endast att det är först i det stadiet som man visar sin egenskap. 

    Därför kan man lätt veta att ts man kommer att köra samma race med den nya. Så är statistiken dessutom. Men jag förstår, verkligen, att alla ser sig som det unika ytterst lilla undantaget med att tro att en partner kan vara otrogen mot precis alla utom en själv. Det handlar om att man inte låter sitt ego krossas och vill tro man är ytterst unik.  
  • Anonym (Lie)
    Anonym (Hmm) skrev 2021-06-15 17:47:37 följande:
    Det är ju inte vem som helst utan en kvinna som han haft en relation med i 3 år kanske t.o.m. längre
    Den nya verkar helt klart vara av fasonen 'vem som helst'. TS ex verkar inte kunna tänka övt. Han är otrogen, berättar, ts är den som gör slut, inte han. Han har oskyddat sex, som tyvärr många män har (de tänker inte efter), ser väl att den andra kvinnan kan ta emot honom och vips så är hon passande nog gravid. Han verkar mest urstressed över allt och gör extremt dumma val.
Svar på tråden Hur fort får man gå vidare?!