Inlägg från: Anonym (jaha) |Visa alla inlägg
  • Anonym (jaha)

    Personer som varit otrogna se hit!

    Anonym (Kravlös) skrev 2021-06-19 20:24:31 följande:

    Borde? Jag tror inte människan är skapt för monogami. Märkligt att man moraliskt försöker framhärda det även i en upplyst, något så när jämställd och hyfsat liberal värld. 


    Egot och bekräftelsebehovet kommer alltid att segra. 


    Med tanke på att större delen av dessa personer som springer omkring och är otrogna självas aldrig skulle acceptera att deras partner skulle göra likadant och är betydligt mer svartsjuka än personer som inte är otrogna så verkar det inte vara monogamin som är problemet utan snarare att dessa personer lider av kronisk egoism och dubbelmoral där de anser sig själva ha rätt att göra saker som deras partner absolut inte får.

    Märkligt att du inte kan skilja på egoism och monogami. 
  • Anonym (jaha)
    Anonym (Love) skrev 2021-06-20 23:07:26 följande:

    För att livet är så fruktansvärt förutsägbart och även om man har det underbart och bra i sitt förhållande så kanske man vill ha något annat ibland.


    Ja, att få redan på att ens partner är en svikare och en lögnare som gått bakom ryggen på en och låtit en leva i en lögn är onekligen väldigt oförutsägbart... det är verkligen en käftsmäll utan dess like, inte direkt vad man väntar sig 
  • Anonym (jaha)
    Beardtroll skrev 2021-06-19 22:40:52 följande:

    För mig...

    Jag lever som jag är skapta.

    Är jag hungrig, då äter jag.

    Är jag trött, då sover jag(iaf en stund)

    Fryser jag, då söker jag värme. Är det varmt så söker jag svalka.

    Är jag kåt, du knullar jag.

    Sen har jag inte sex med "utomstående" annat än jag är trygg med dom. Så jag har aldrig ons. De jag haft sex med har i princip alltid kommit tillbaks för mer.

    Sen tror jag inte helt på monogami. Jag har har flera barn. Och jag tycker om/älskar alla lika mycket. Jag älskar inte bara den första.

    Samma med kvinnor. Jag tror inte vi är "skapta" för att bara tycka om/älska en person. Vi kan känna åtrå till flera. Det är kristendomen, samhällsformer och bitvis som gjort oss monogama.

    Vi är skapta för att avla avkommor med partners som är livskraftiga och ger bra förutsättningar för att avkomman ska överleva. Och evolutionen gör att vi lägger ner visst jobb för att avkomman ska klara sig. Forskningen säger att man stannar i 4 år. För att säkerställa att barnet överlever och är starkt.

    Senare när människan ska blev "bönder" istället för vandrande jägare. Då kan med mycket arbete och tid på åkrar, boende osv. Så det blir opraktiskt och jag nödigt mycket arbete att bryta upp vart fjärde år och börja om. Det i sig leder till samhällsnormer och religioner som gjort sex till något skamfyllt och gett normen att man bildar par som håller livet ut.

    Sen för mig att ha älskarinna, ger mig någonstans att fly vardagen. Med en älskarinna så brottas du inte med vardagen. Man har sex och roligt utan att blanda in tvätt, barn hämtning eller ekonomi.

    Kan pippar, slappnar av och har roligt några timmar/dagar. Och bara njuter av samvaro.

    Att ha sex med andra är typ som att åka bort på solsemester. För var "semester" tecken på svagsinthet och dekadens. Man ska "alltid" jobba hårt för hemmet.

    Jag har föreslagit partnerbyte mm med frun. Men hon är fast i normerna. Så då har jag gått bakom ryggen och haft älskarinnor. Just för jag vill ha avbrott från vardagen och få några dagar av bara njutning och ladda om. På samma sätt som charter ger. De älskarinnor jag haft, är inte bara ett hål jag "tömt" mig i. Utan varit personer jag känner för och bryr mig om. Typ älskar på samma sätt som barn nr 2. Och bara för jag älskar barn nr 2, så slutar jag inte älska barn nr 1.


    Om du inte tror på monogami, varför gick du in i ett monogamt förhållande öht?

    Det finns inte ett dugg bevis för inom forskningen för att människan inte skulle vara monogam annat är lösa teorier tillsammans med en drös andra teorier som säger raka motsatsen men där vissa fått för sig att enbart plocka fram de teorier som stödjer vad de vill tro på och framhålla dem som "fakta", Samma sak där, det finns väl inget som säger att man MÅSTE bedra sin partner för att man inte anser sig vara monogam? Det går väl alldeles utmärkt att avsluta sitt monogama förhållande på ett värdigt sätt och starta ett nytt öppet förhållande istället?

    Intressant att du anser att din fru är "fast i normerna" bara för att hon inte håller med dig. Har tanken aldrig slagit dig att det inte har ett skit med normer att göra och att hon hel enkelt inte vill?

    Jag tycker det snarare låter som att du använder polyamori som en jävligt dålig ursäkt för din egen feghet och brist på respekt för din partner där du till hellre går bakom ryggen på henne än skiljer dig
  • Anonym (jaha)
    Beardtroll skrev 2021-06-21 15:06:05 följande:
    Ja och din hållning bär på minst lika många brister som du hävdar att min har.

    Vem sätter definitionen på otrohet? Vem bestämmer vart gränserna ska dras?
    Du OCH din partner, inte du själv
    Beardtroll skrev 2021-06-21 15:06:05 följande:
    Sömn, mat/vatten, sex/närhet är ju typ de grundläggande behoven vi har. Och i en relation har man ofta olika stort behov av dessa. En behöver sova lite mer, den andre kanske behöver äta mer osv.
    .
    Japp, och allt detta kan man få UTAN att bete sig som ett svin mot andra,
    Beardtroll skrev 2021-06-21 15:06:05 följande:
    Måste allt vägas och båda ska ha exakt lika mycket av allt, jämt? Vem har bestämt det är mer skamligt att ha/prata om sex än sömn, eller sova när behovet finns?
    När det gäller frågor som är avgörande för ett förhållandes existens så JA då måste man vara överens med sin partner. Och ja det valde du själv när du öht gick in i ett monogamt förhållande. Varför gjorde du det om du inte tänkte vara trogen?
    Beardtroll skrev 2021-06-21 15:06:05 följande:
    Om en äter för mycket i och är ohälsosamt get och otränad. Är det minst ett lika stort svek mot förhållandet. Iof det innebär ohälsa, senare sjukdom och tidig död som partnern måste hantera.

    Vad du proppar i dig är upp till dig så länge ingen annan drabbas, när du bedrar din partner så är det inte dig själv du bedrar alltså är liknelsen med mat irrelevant.
    En mer relevant liknelse med mat är att du lurar i din partner mat hen blir sjuk av men säger att det är något annat...  
    Beardtroll skrev 2021-06-21 15:06:05 följande:
    Att ha en älskare/älskarinna att träffa ibland, där man inte tar risker så man avslöjas. Mår ingen dåligt av. Det ingen vet om, är det ingen som mår dåligt av heller. Det gäller bara att sköta det snyggt. En "affär" kan ju tvärtom mot att vara ohälsosam, ge energi i förhållandet och boosta det.
    Att ha en älskare / älskarinna är helt ok så länge din partner är ok med det.

    Varför svarar du inte på frågan jag ställt dig?

    Varför gick du öht in i ett monogamt förhållande om du inte vill leva monogamt?
  • Anonym (jaha)
    Anonym (Kravlös) skrev 2021-06-21 16:23:23 följande:

    Människor är egoistiska. Och drivna av dubbelmoral. Eftersom "moral" går mot den mänskliga naturen i mångt och mycket. Monogami av den typen man utlovar funkar inte av just den anledningen. 


    Nej, jag förväntar mig inte att en partner inte ska vara det. Varför påstår du det? Och vad bygger du uttalandet "större delen" på? Du får nog köra dina bittra halmgubbar och generaliseringar på någon annan. Kan ju inte bli bättre av att du försöker lägga skuld på mig för att du inte räcker till för dina partners? Det enda du kan förändra är din egen inställning till verkligheten, knappast omgivningen och de mänskliga drifterna.


    Ännu en klassisk ursäkt.

    Nej alla människor är inte omoraliska, alla går ju inte bakom ryggen på andra, sviker, bedrar och manipulerar. Statistiskt sett är det "bara" 30-40 procent som gör så vilket betyder att 60-70% inte beter sig så. Däremot vill omoraliska människor gärna tro att alla är lika omoraliska som dem för att normalisera sitt beteende.

    Dessutom vill ju de flesta omoraliska människor inte alls att andra ska agera lika omoraliskt mot dem. Dvs de vill kunna agera omoraliskt mot andra men andra ska agera moraliskt mot dem... mao tycker även de att moral är viktigt när det gäller hur andra agerar mot dem. Däremot verkar de trycka att de har rätt att bete sig omoraliskt mot andra... dvs egoism.

    Uttalandet "större delen" bygger på en undersökning som gjort som visar att otrogna människor själva oftast inte alls vill att deras partner gör likadant.

    www.expressen.se/halsoliv/sex--relationer/nej-otrogna-personer-ar-inte-mer-forlatande/

    Och på att människor som själva lever i VERKLIGA öppna förhållande inte heller har mycket till övers för otrohet eftersom ärlighet och tillit är minst lika viktig i öppna förhållanden som monogama.
  • Anonym (jaha)
    Anonym (Kravlös) skrev 2021-06-21 17:34:58 följande:

    Blanda inte ihop otrohet, omoral och dubbelmoral, tack. 


    Du får framställa det hur du vill. Folk är otrogna och förhållanden under monogama premisser håller inte. Då får man förhålla sig till det hur man vill. Bli bitter och försöka ändra alla som inte håller sig till det du är bekväm med eller anpassa sig till hur verkligheten ser ut? 


    Den där studien verkar inte så tillförlitlig. Självrapportering är sällan det. Andelen otrogna är sannolikt mycket högre, liksom svartsjuka. Lägg till andelen korttidsmonogama och andra konstellationer om man nu ska hålla sig till partnersvek och bilden blir lite mer komplett. 


    Jag ser inga konstigheter i att man litar mindre på sin partner om man själv inte kan hålla sig i skinnet, det är ju tvärtom känslomässigt logiskt. De flesta utgår från sig själva, som bekant. 


    Blanda inte ihop egoism, dubbelmoral med pollyamori tack

    Att folk beter sig som idioter ibland är jag väl medveten om men de gör det för att de helt enkelt är egoister och har inte ett dugg men pollyamori att göra oavsett hur mycket de försöker använda det som en ursäkt för sin egoism.

    Ja egoistiska människor ser aldrig några konstigheter med vad de gör men ändå håller det allt i smyg.. jag menar om allt nu är så oskyldigt och helt korrekt så borde det inte finnas anledning att smyga som de gör... men ändå gör man de...  ganska lustigt det där Drömmer

    Gör ett enkelt experiment, dra bolla alla dina argument med din partner så får du svart på vitt om de håller eller inte.
  • Anonym (jaha)
    Beardtroll skrev 2021-06-21 17:49:57 följande:
    Precis, så sluta fega och tala om för din partner vad du pysllar med så får du snabbt reda på om det är ok eller ej. Jag menar det är ju lätt att sitta här och argumentera i smyg bakom din partners rygg,.,,
  • Anonym (jaha)

    Det ör så oerhört tragiskt att se vuxna människor bete sig som småungar och gå bakom ryggen på sin partner och sitta här och försöka rättfärdiga det för sig själva och andra med diverse fjantiga förklaringsmodeller när det är uppenbart för ALLA att de är väl medvetna om det är rent bullshit eftersom de absolut inte vill att deras partner får reda på det Drömmer

    Vem försöker man lura... sig själv?

    Skaka fram en ryggrad, vill ni smyga runt bakom ryggen på er partner, gör det, ingen här kan stoppa er. Men var för helvete vuxna nog att stå för det ni gör istället för att försöka snacka bort det med bisarra ursäkter... det är bara patetiskt.

  • Anonym (jaha)
    Anonym (Kravlös) skrev 2021-06-21 17:34:58 följande:

    Blanda inte ihop otrohet, omoral och dubbelmoral, tack. 


    Du får framställa det hur du vill. Folk är otrogna och förhållanden under monogama premisser håller inte. Då får man förhålla sig till det hur man vill. Bli bitter och försöka ändra alla som inte håller sig till det du är bekväm med eller anpassa sig till hur verkligheten ser ut? 


    Den där studien verkar inte så tillförlitlig. Självrapportering är sällan det. Andelen otrogna är sannolikt mycket högre, liksom svartsjuka. Lägg till andelen korttidsmonogama och andra konstellationer om man nu ska hålla sig till partnersvek och bilden blir lite mer komplett. 


    Jag ser inga konstigheter i att man litar mindre på sin partner om man själv inte kan hålla sig i skinnet, det är ju tvärtom känslomässigt logiskt. De flesta utgår från sig själva, som bekant. 


    Beardtroll skrev 2021-06-21 17:49:57 följande:
    PS! Ingen av er har hittills kunna svara på en enkel fråga.

    Varför gick ni in i ett monogamt förhållande när ni inte vill leva monogamt?

  • Anonym (jaha)
    Beardtroll skrev 2021-06-22 00:55:54 följande:
    Du gör ingen illa, annat än du gör det så dåligt att söder upptäcks.

    Otrohet har varit det största problemet för relationer sedan begynnelsen.

    Fundera på Adam, Eva och deras tre söner. Som "är" grunden till att vi alla finns enligt tron.

    Jag känner inte till en enda person som inte varit otrogen eller blivit bedragen. Under sitt liv.

    Otrohet är möjligtvis något "jobbigt" och händer andra.

    Men jag sticker ut hakan och säger i varje relation så är eller har någon part varit otrogen vid något tillfälle. Ofta i tidigare relationer.

    Sen finns det personer som stoiskt håller på sin "moral" och aldrig ger sig hän. Utan lever endast efter utstakade regler. Blir aldrig full, äter aldrig gofika för att riskera figuren. Som alltid gör som andra vill och bortser från den egna viljan.

    Varför inte bara acceptera att saker är som dom är?

    Tom Jones pippade ca 250 olika kvinnor varje år. Men levde ett lyckligt äktenskap hela livet. Hon ville inte veta, och hur n frågade/tänkte aldrig på det. Nu är hon död... Så vi kan inte fråga varför. Men jag törs gissa att även hon hade sin eller sina älskare. Hon var aldrig omedveten om att Tom hade sina groupies. Men hon valde att inte tänka på det och var "lycklig".

    Är det så väldigt omoraliskt?

    Jag ifrågasätter mer, varför man har sådant behov att kontrollera en annan människa. Så man aktivt förnekar den att må bra. Är min fru lycklig, då är jag lycklig. Är jag lycklig, då är min fru lycklig.

    Vet inte jag om att hon pippar andra. Får det pressenterat och hon är glad och ligger med mig.

    Jag ÄR då vinnare. Glad fru. Får sex. Kanske tom uppslag till nya sexuella aktiviteter.

    Vem är förlorare? Jag ser bara vinnare.

    Det är/blir en annan sak om det blir uppenbart om hon ligger med andra. Om jag kan misstänka men har möjlighet att ignorera/hitta på andra förklaringar. Tja. Då är allt bra. Men hon blir påkommen. Då dyker de negativa känslorna Up.

    För mig, görs det snyggt. Så är det win-win för alla och jag missunnar inte min fru att pippa någon hon tycker är spännande, bättre utrustad än mig eller är mer vältränad.

    Jag är hyffsat trygg i att det är mig hon pratar med. Det är mig hon drömmer och planerar sitt liv med. Och det är mig hon knullar mest med.
    Som sagt, otrogna människor försöker alltid normalisera sin egoism och försöka få den att framstå som "det normala", men det är ren skitsnack. Möjligen rör du dig bland ovanligt många skithögar, bland mina vänner och bekanta är det få som bedragit någon, många har skilt sig men på ett värdigt sätt. Statistiskt sett stämmer dina "iaktagelser" inte ett dugg.

    Ja du är säkert en vinnare i dina egna ögon, i kina ögon är du en förlorare. En svag och ihålig människa utan empati och verklig förmåga till djupare samhörighet och kärlek.
Svar på tråden Personer som varit otrogna se hit!