• Tow2Mater

    Dålig förälder pga tankegången?

    Som tidigare sagts, gå till tingsrätten och få till ett riktigt avtal. Sen foljer ni alla det.

    Hur många ggr har du flyttat eftersom det varit, och det verkar fortsatta vara, ett problem med påskrivningar? Låter ju inte optimalt att flytta så mångg ggr.

  • Tow2Mater
    Anonym (Ts) skrev 2021-06-22 10:45:55 följande:

    Och en följdfråga till allt detta, eftersom ni alla kommer med så kloka råd:

    Sonen som flyttat ska egentligen vara här varannan helg, men har sedan flytten varit här ca 3 nätter (sedan mars). Han vill då bara komma fredag-lördag istället för fredag-söndag, och oftast som mest 1 gång i månaden. Sist var det pga att han inte ville träffa min man (vilket har kommit upp på tal nån gång till efter hans flytt), och jag frågade inte varför för att jag inte ville pressa honom till att behöva känna sig förhörd. Jag har innan frågat lite löst, men får inget svar eller så säger han att han inte alls sagt så. Hur som.

    Vi har en semester bokad om ett par veckor, som kommer vara i 1,5 vecka. Om sonen inte vill komma hit ett dygn pga min man som han sa sist, är det en bra idé då att låta han hänga med i 9 dagar? Vi kommer inte kunna köra hem honom om han vill hem då det är minst 14 timmar tur och retur och vi åker bara i en bil. Jag är också rädd för att deras relation kommer påverkas negativt under tiden vi är där då det blir "tvunget", vi kommer liksom inte kunna avbryta eller minska situationer där dom inte umgås, eftersom vi alla bor och är tillsammans.

    Av hans äldre syskon fick jag höra imorse att sonen sagt saker som inte stämmer till exmaken (kanske för att få en reaktion, eller annat?) Inga större saker, men ändå så man börjar fundera på varför. Tänk om det blir värre under veckan där? Om min man (eller jag) säger till sonen om något som gör att han ringer sin pappa och förvränger för att få komma hem/ få medhåll?

    Ett t.ex var att han hade sagt att det enda han får göra här är att städa sitt rum. Något som inte stämmer eftersom han inte bott här på flera mån. Och dom få nätterna han varit här så har vi bara umgåtts eftersom vi får så lite tid tillsammans. Vet inte om han säger så för att få "slippa" åka hit eller vad det är.

    Detta är bara en sak av flera små.

    Min tanke är att prata med sonen nästa gång vi ses och fråga honom om vad som händer. Om varför han inte vill träffa min man. Det borde jag väl kunna göra, eller är det en dum idé? Men också ta upp att det kanske inte är så bra att han följer med i över en vecka, när han inte ens vill vara här 1 dygn? För där måste han mer eller mindre vara med min man, vi kommer inte kunna dela upp familjen eller bara att jag åker själv och min man stannar hemma.

    Suck. Det känns som om det blir så mycket med allt så jag vet ingenting. Vill bara att alla ska må bra.


    Men om han inte ens har sagt varför han nu inte gillar din man, och du är säker på att det inte är något overgrepp som ligger bakom kan ju en vecka tillsammans vara vad som behovs. Forstår du är rädd att forlora pojken, men dit det är på väg nu kommer det ju ske iallafall mer eller mindre. Sluta dansa efter pojkens pipa, han behover vissa gränser - sätt dem. Ak på en rolig semster tillsammans. Sen om han klagar for pappa och pappa kommer och hämtar honom kan ni ju inte gora så mycket åt.
Svar på tråden Dålig förälder pga tankegången?