• Anonym (Vio)

    Älskar jag min sambo tillräckligt mycket?

    Känner igen mig i det du skriver. Var vansinnigt kär i mitt ex, hade gjort precis vad som helst för honom. Nu var han inte otrogen, men vårt förhållande var låg prio för honom, och jag var inte särskilt intressant för honom.

    Sen träffade jag min man, och jag skulle inte göra vad som helst för honom, långt ifrån. Jag är heller inte vansinnigt kär. Men jag älskar honom.

    Det jag insett är att kärleken för exet inte var hälsosam, och den var antagligen så stark eftersom han var så otillgänglig, ouppnåelig.

    Mitt äktenskap är jämlikt, jag står upp för mig själv, tar inte skit, förstår mitt värde. Jag gör mycket för min man, men bara sånt jag själv är bekväm med.

    Kanske är det nåt liknande för dig?

  • Anonym (Vio)
    Anonym (H) skrev 2021-06-23 19:22:12 följande:

    Helt omöjligt att läsa ens när du skriver min ex. Det heter mitt ex.


    Omöjligt är väl att ta i, vi andra hade uppenbarligen inga problem.
  • Anonym (Vio)
    Anonym (Osäker på vad jag känner) skrev 2021-06-23 19:36:28 följande:

    Så ja. Väldigt liknande, men du är gift och lycklig med din man numera?Kanske masochistisk på nåt sätt? Gillar vissa saker som gör lite ont. Analsex tex. Det ville jag inte ha med min ex. men han gjorde det på mig ändå även om jag sa nej. Nu frågar jag min sambo om han vill göra det på mig och jag gillar när han gör det men det är inte samma sak. Känner mig inte utnyttjad eller utlämnad utan det är skönt och romantiskt.


    Ja, liksom lagom lycklig. Aldrig himlastormande men det räcker för mig, för jag vill liksom inte förlora mig själv. Livet är tryggt och stabilt och det funkar för mig.
  • Anonym (Vio)
    Anonym (Osäker på vad jag känner) skrev 2021-06-23 19:44:13 följande:

    Jag är väldigt lycklig, känner mig trygg och älskad och litar på min sambo till 110%. Känner att det är så det skall vara, att det är allt jag nånsin velat ha...men att jag kanske inte vill ha det jag trodde jag ville ha? Något saknas. Den där dimensionen av kärlek där jag känner att jag kan stå ut med precis vad som helst för hans skull. Den kanske saknas?


    Och det är den jag tänker inte är hälsosam. Man ska inte stå ut med precis vad som helst. Man ska ha gränser. Man ska känna egenvärde.
Svar på tråden Älskar jag min sambo tillräckligt mycket?