• velig13

    Följas åt med vikt och träning fram till 1 okt ( forts. Midsommartråden)

    Skulle oxå vilja vara med.

    Startvikt: 79 kilo den 23/6

    Vikt den 17/7 är 76,7

    Är hyfsat stolt med det resultatet som jag fått trots semester och midsommar:).

    Vill komma ner på BMi under 25 som innebär stt jag som

    Mest får väga 74-75 kilo. Är 174 cm.

    Använder mig av appen Lifesum och tränar regelbundet (minst tre g vecka). Just den appen har haft stor skillnad för att hplla koll på kalorierna. Försöker få till 10 k steg minst om dagen oxå.

  • velig13
    Anonym (Jojo) skrev 2021-07-19 21:56:32 följande:

    Lifesum är bra! Det klarar du, du är ju snart där :) låter som att du har en bra träningsrutin också.


    Ja Lifesum är jättebra, blir nästan lite spelkänsla som gör det lite kul.
  • velig13
    Anonym (rita) skrev 2021-07-20 10:27:23 följande:

    Jag tror starkt att skillnaden mellan en person som lyckas nå sina viktmål och en person som inte gör det är att den förstnämnda inte låter en vecka med lite fusk påverka hur de äter veckorna därpå. Att man faller för frestelsen (chips är ju det godaste som finns så det är inte konstigt) betyder inte att man ska vara arg på sig själv och ge upp, utan det är bara att glädjas lite åt att man fick i sig något gott och sedan hoppa på hälsotåget igen. :) 

    (Nu kanske du inte alls är arg eller ångrar något heller, men jag utgår lite ifrån hur jag brukar tänka när sådant händer. :) ) 

    Hur fungerar en sådan våg förresten? Säger den något om hur mycket vätska kroppen innehåller också? Med andra ord, om man tappat vätska men har lika mycket fett i kroppen, går fettprocenten ändå upp? 


    Sommaren är svår när det gäller frestelser och vi måste vara snälla mot oss själva i det. Inget blir kul med för mycket förbud.

    Blir det varje dag däremot, då är det viktigt att se över om det är det bästa.
  • velig13

    Hur går det för er? Ser fram emot helgen?

    Kör ni någon fredagsfys?

    Vill tipsa om wellness på Instagram (deras inlägg idag 23/7).

    Har tidigare kört under hela juni mmsports dagliga ben utmaningar. De har i juli en utmaning som är mer allround.

    Sök upp mmsports på Instagram om ni vll

    Se bilden

    Deras juli utmaning tog knäcken på mig ich mina ben blev som hårda stockar så jag var tvungen att vila några dagar tyvärr. Idag ska man tydligen köra 8 km löpning vilket jag byter ut mot fredagsfys eller kortare löpning. Kan inte springa så långt tyvärr. Hur är det för er andra ? Kör ni någon utmaning eller liknande?

    Jag vill oxå tipsa om bodyfit by amy (hon har mycket hemmaträning pass på youtube och Instagram). Mycket pedagogiskt och hon presenterar även anpassningar man kan göra som nybliven mamma etc.

  • velig13
    Anonym (Linn) skrev 2021-07-23 09:24:49 följande:

    Jag skaffade mig en våg till slut. Blev besviken när den stod på 78, min startvikt. Sen vägde jag mig på kompisens våg, den jag vägde in på, och den visade 75. Vilken som nu har rätt spelar mindre roll egentligen. Jag känner skillnad, jag är bekväm i shorts, jag kan ha bikini på stranden utan att tänka på min kropp. Att jag hittills tappat ungefär 3 kg känns rimligt. Att jag hittat ett sätt att äta jag känner mig bekväm med där jag inte offrar livskvalitet eller går och tänker på mat från morgon till kväll känns bra.


    Härligt att höra!

    Det är så viktigt med balans och att man hittar ett sätt att äta där man känner att man inte mär dåligt, svälter och mår psykiskt dåligt av. Kost som ger energi och styrka till både kropp och psyke!

    Jag har blivit mycket noggrannare med kosten. Under större delen av mitt liv fram tills för bara några pr sedan har jag varit en smal eller normalviktig person. Hade aldrig kört diet och knappt tänkt på kosten. Däremot alltid varit aktiv och tränat. Mycket skönt hade jag det att slippa den stressen som många brottats med.

    Det har nu förändrats efter 40 och det går inte att leva så. Min metabolism och jag misstänker även hormoniella balans (stress har säkert ett finger med i spelet).
  • velig13
    Anonym (neråt!) skrev 2021-07-23 11:34:58 följande:

    Vad bra att du är på bättringsvägen! Ta det lungt bara, det är ingen fara att vara mindre aktiv än planerad, om man precis har varit sjuk. Kroppen behöver tid på sig att återhämta sig .... och det tar energi också, så inte konstig att du går ner i vikt. Lyssna på din kropp!

    Nä men, hur du! Du brukar ju säga till oss som (nästan) aldrig är nöjd att vi inte får vara för stränga med oss själva, och nu gör du samma sak. Skärp dig!  

    Du har ju ändå gått upp mindre än vad som var din gräns, så du kan vara stolt att du klarade det! Och även om du går upp mer någon gång: så länge du äter bra och rör på dig är det precis vad din kropp och din bebis behöver! Därför finns det inget dålig med viktuppgången. Och extrakilon kan du ta tag i när bebisen är här och du har återhämtad dig. Med din disciplin och tankesätt kommer du att klara det galant, även om du skulle gå upp 25kg under gravidideten.

    Vad bra att du gick ner i alla fall! Har du testat att ställa din våg på olika ställen? Oftas visar den olika vikter beroende på golvunderlägget.

    Oi, jag har sett många sådana "30 dagar utmaningar" och de brukar vara extem dåliga, tom farliga! Det är nog lungt att göra det om man är hyfsad tränad, men de brukar ju rikta sig till folk som är ganska otränad och lovar att man gör stora framsteg under bara en månad, bara man håller sig till planen. Med de gör fram alldeles för fort - musklerna utvecklas inte så snabbt, leder och senor behöver vänja sig också. Det går inte inom 30 dagar och man verkligen skada sin kropp ordentlig när man kör ett sådant program.

    Jag har själv en gång, för flera år sedan, varit dumm nog att göra något sådant - det var magmuskler det gällde. Efter någon vecka känndes det plötslig som om någonting barst i min sida och jag kunde knappt röra mig ordentlig i flera dagar.

    Gör inte det!


    Tack för input

    Gjorde deras juni utmaning det gick bra faktiskt men halvvägs inni juli utmaningen tog jag en paus eftersom mina ben var stenhårda och eventuellt övertränade.

    Deras utmaningar går ut på att de börjar lugnt men sedan trappar upp.

    Tack vare den (och styrketräning såklart) så kan jag nu stå över 4 minuter i jägarvila ????.

    Men du har rätt i att många utmaningar köttar på och att det finns risk för skador! Alltid alltid lyssna på kroppen är det som gäller!
  • velig13
    Anonym (nytt försök) skrev 2021-07-25 08:02:16 följande:

    Tack för pepp :)! Inte mätt tidigare, men nu har jag gjort det. Magomfånget alldeles för stort för att vara hälsosamt, trots att jag nu har normalt BMI.


    Vad är ditt magomfång? Ska helst vara under 80 eller hur?
  • velig13

    Är nere på 76,2 nu. Går framåt! Drygt ett kilo till målvikt

  • velig13

    Vill tillägga att det inte bara är vikten som är bättre. Från I höstas när det bara var promenad som gällde och det var lite tungt till mycket bättre flås, styrka och pigghet. Samt en smärtfri kropp! Det har inte gått fort att återhämta sig från graviditet (fick barn för ett år sedan), men med små steg så!

  • velig13
    Anonym (neråt!) skrev 2021-07-25 21:09:55 följande:

    Ja, det finns säkert några som är okej. Men tex. vid den du visade här femdubblas eller sexdubblas det inom mindre än 4 veckor - det är alldeles för snabbt om man inte redan är tränad och gör det som en liten extra.

    Problemet med att lyssna på sin kropp är tyvärr att man oftas inte märker att man har övertränad innan man redan har problem. Så man bör vara väldig försiktig med sådant. Bättre att köra "vanliga" träningspass och höjer intensiteten/svårigheten långsamt.

    Igår 


    Just överträning är ju vad jag förstått ganska svårt att uppnå däremot skaderisk om man är otränad, gör övningarna fel eller har gamla skador och svaghet. Som motionär är överträning rätt svårt att uppnå (men kanske inte omöjligt).
  • velig13
    Anonym (nytt försök) skrev 2021-07-26 09:21:36 följande:

    99 cm, så alldeles för mycket. Lite av det beror nog på att jag inte fått tillbaka magmuskulaturen efter mina graviditeter och att jag liksom "tappar" magen, men definitivt för mycket fett också.


    Ja precis. Har du diastas?

    Du gjorde en del övningar för magen eller hur? Har du gjort särskilda mamaövningar eller vanliga?
  • velig13
    Anonym (neråt!) skrev 2021-07-27 07:24:45 följande:

    Idag visade vågen 81,2kg - minus 0,4kg sedan förra veckan. Jag är faktist väldig besviken (inget nytt med det). Jag kännde mig så mycket smalare de sista dagarna (och bältet sa att jag inte bara inbillar mig) och med tanke på mensen, där jag har säkert blivit av med mycket vätska, har jag förväntat mig minst 1kg, men egentligen ännu mer, rund 1,5kg.

    Om kroppsfettet stämmer på ett ungefär (34,4% idag, 35,3% förra veckan) har jag ändå gått ner nästan ett kilo i fett, så det vore ju bra, om det gick att lita på .... suck


    Ibland tänker jag att vågen inte är primärt utan känslan i kroppen. Din känsla av att du gått ner runt magen är sann och fett väger vad jag hört inte jättemycket. Så att ha tappat nästan ett halvt kilo fett är ju jättebra!
  • velig13
    Anonym (neråt!) skrev 2021-07-27 08:31:43 följande:

    Ja, jag vet, det är ju bra att jag gick ner. Och jag tränar ju 3 gånger i veckan, så jag bygger ju upp muskler också. Men jag har ungefär 10kg kvar tills jag kommer att känna mig nöjd i min kropp och det går så himla långsamt. Det var mycket enklare att lägga på kilon 


    Haha ja det är ju det

    Kruxet är ju att få in en fin balans mellan träning, kost och återhämtning/stresshantering. Sommaren är ju hopplös med potentiella godsaker överallt.

    Jag brukar köra cheetday på tisdagar (glass på kvällen). Lägger dock gärna extra fysisk aktivitet på tisdagar. Sen är fredag och eller lördag inte hälsokost dagar till hundra procent heller. Lite rosévin och god mat! Oerhört viktigt att ge sig själv det tycker jag
  • velig13
    Anonym (nytt försök) skrev 2021-07-28 07:56:55 följande:

    Viss diastas har jag i alla fall. Gjorde en del mammaövningar tidigare, men tröttande. Gav inget resultat. Borde kanske börja med det igen. Någon som har några tips på vad som funkar?


    Det skadar ju inte att göra övningar. Appen Mammamage använde jag förut. Det finns även ett konto på Instagram som heter bakingbabies som är en specialist utbildad fysioterapeut. Hon pratar mycket om diastas och hur man ska träna mm

    Hur länge sedan fick du barn?
  • velig13
    Anonym (rita) skrev 2021-07-28 10:31:15 följande:

    Ja visst är det frustrerande? Och man kan vara hur medveten som helst om att det är normalt, men man blir ändå besviken när man väger mer än man tycker att man förtjänar, haha. 

    Vikten stod stilla på 91-ish i några dagar, har bara vägt mig snabbt varje morgon för att se om det släppt och sedan försökt tänka på annat resten av tiden. Och har försökt dricka ordentligt. Måste säga att jag ändå hållit mig hyfsat lugn. Har känt besvikelse på morgnarna men lyckats skaka av mig det någorlunda någon timme senare.

    Imorse föll det äntligen ner till 89.6. Så nu hamnade jag under BMI 30 (med minimal marginal förvisso men ändå) och jag är så jäkla glad och lättad! 

    Jag äter exakt samma sak varje dag, ja. :)


    Grattis till hårt kämpande!
  • velig13

    Kom i mina gamla jeans som jag hade innan graviditet idag.

    För ett år och nio månader sedan. Det känns som en seger faktiskt. Väger nu 75,2 till 174 vilket känns rätt okej.

    Ska vara lite slarvigare med kaloriunderskott närmaste veckan (semester !). Ska faktiskt överlag vara slappare med träningen. Mer promenader och avkoppling (så mycket som ör möjligt med 1 åring). Får se om det blir uppgång då? Men då är det så!

Svar på tråden Följas åt med vikt och träning fram till 1 okt ( forts. Midsommartråden)