Inlägg från: Anonym (Mamma) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Mamma)

    Nu orkar jag inte mer. 3 månaders dotter vaknar varje timme på nätterna. Gråter av trötthet :(

    Om du har en partner får hen vara hemma idag och ta barnet så du får sova lite! Och ni kan säkert få henne att ta flaska med lite träning. Då kan du pumpa ut mjölk.

  • Anonym (Mamma)
    Anonym (TS) skrev 2021-07-02 07:27:46 följande:
    Han är i sommarstugan med de äldre barnen. Flaska har vi trugat med som tusan utan resultat tyvärr. Bara bröstet som gäller så man får liksom inte sova även om han går upp med henne på morgnarna, då då blir hon snabbt ledsen och vill tröstas/äta.
    Då får de åka hem. Du kommer inte orka ta hand om en bebis själv när du mår så här, det är viktigt att du får avlastning.

    Att träna till att ta flaska kan ta mer än en vecka av trugande, fortsätt försöka. Det finns flera fördelar, t ex senare när hon är äldre kan hon ta ersättning om det behövs. Du vet ju inte heller hur länge du har mjölk, mitt barn åt bra men det sinade ändå vid 6 månader hur gärna jag än ville amma.
  • Anonym (Mamma)
    Anonym (TS) skrev 2021-07-02 23:04:15 följande:

    Tack alla fina för era råd! Jag är så tacksam att ni svarar och det är en tröst att flera känner igen sig och säger att det blir bättre. Jag vet ju också det såklart men just nu är det rejält kämpigt.

    Varit en lång dag och jag började faktiskt nu ikväll med att öva med flaskan, tror det kan vara en bra idé att ge henne ersättning sista målet för kvällen så att brösten fylls på ordentligt på natten och hon förhoppningsvis står sig längre så man kan få sova ett par timmar innan hon vaknar. Men oj vad arg hon blev tillslut, galet skrikig. Kommer nog bli kämpigt att få henne att ta den.

    Tyvärr är det inget alternativ att ringa hem min sambo. Vi har peppat och kämpat för att få äldste grabben att våga sova borta från mig och det är stort för honom att de är borta över helgen nu. Jag får härda ut helt enkelt!

    Gällande hennes mage så vet jag inte alls om det är den som spökar! Hon bajsar extremt glest (går mer än en vecka mellan gångerna) och då får jag hjälpa henne med pysventil. Hon verkar inte ha ont, eller jag märker inte av att hon spänner kroppen på det sättet även om hon är hysteriskt uppstressad emellanåt. Svårt att veta vad det rör sig om! Vet inte hur jag ska få henne lugnare när hon börjar veva med huvudet fram och tillbaka och ligger och sparkar och ålar sig om nätterna för amningen lugnar henne inte alltid :(

    Jag hoppas på en bättre kommande natt!


    Det är absolut ett alternativ att ringa hem dem! Bra att killen vågar sova borta, men han är större och har mycket lättare för att ta en sån här sak senare. Nu har de varit borta en natt, det kan räcka. Du behöver avlastning!

    Dina bröst kommer inte fyllas på om du ger henne flaska, tvärtom så producerar kroppen mindre mjölk med tiden eftersom den märker att det inte finns lika stor efterfrågan, så var försiktig med att planera när hon ska få flaska. Jag skulle inte börja med det inför just natten, för med tanke på hur anti hon är mot den och att kvällen när hon ska somna ska vara en lugn och fin stund så skulle jag hellre testa dagtid först.
  • Anonym (Mamma)
    Anonym (TS) skrev 2021-07-03 20:31:39 följande:
    Dottern sov betydlig bättre inatt så dagen idag har gått bra! Resten av familjen kommer hem imorgon så det känns helt ok för stunden.

    Där har du ju en väldigt bra poäng faktiskt! Ska tänka på det! Struntade i flaska ikväll och provar mig fram under dagtid istället.
    Det var skönt att höra! :) Lycka till nu, lite tålamod och att ni hjälps åt så ska du se att det går bra.
Svar på tråden Nu orkar jag inte mer. 3 månaders dotter vaknar varje timme på nätterna. Gråter av trötthet :(