• nernu

    Nu orkar jag inte mer. 3 månaders dotter vaknar varje timme på nätterna. Gråter av trötthet :(

    Anonym (TS) skrev 2021-07-02 23:04:15 följande:

    Tack alla fina för era råd! Jag är så tacksam att ni svarar och det är en tröst att flera känner igen sig och säger att det blir bättre. Jag vet ju också det såklart men just nu är det rejält kämpigt.

    Varit en lång dag och jag började faktiskt nu ikväll med att öva med flaskan, tror det kan vara en bra idé att ge henne ersättning sista målet för kvällen så att brösten fylls på ordentligt på natten och hon förhoppningsvis står sig längre så man kan få sova ett par timmar innan hon vaknar. Men oj vad arg hon blev tillslut, galet skrikig. Kommer nog bli kämpigt att få henne att ta den.

    Tyvärr är det inget alternativ att ringa hem min sambo. Vi har peppat och kämpat för att få äldste grabben att våga sova borta från mig och det är stort för honom att de är borta över helgen nu. Jag får härda ut helt enkelt!

    Gällande hennes mage så vet jag inte alls om det är den som spökar! Hon bajsar extremt glest (går mer än en vecka mellan gångerna) och då får jag hjälpa henne med pysventil. Hon verkar inte ha ont, eller jag märker inte av att hon spänner kroppen på det sättet även om hon är hysteriskt uppstressad emellanåt. Svårt att veta vad det rör sig om! Vet inte hur jag ska få henne lugnare när hon börjar veva med huvudet fram och tillbaka och ligger och sparkar och ålar sig om nätterna för amningen lugnar henne inte alltid :(

    Jag hoppas på en bättre kommande natt!


    Vill bara avråda från det där med ersättningen om syftet är att få mer mjölk på natten. Amning funkar så att ju mer barnet suger desto mer kommer det. Om du ger ersättning istället minskar produktionen.

    Vad är syftet med flaska? Om pappan ändå inte hjälper dig kommer du ju själv få ge flaskan och det är ännu jobbigare att mekka med det än att bara ge bröstet.

    Slutligen så behöver ni tänka om i familjen. Den här korta tiden finns det ingen möjlighet för pappan att prioritera bort familjen för jobbet. Punkt.
Svar på tråden Nu orkar jag inte mer. 3 månaders dotter vaknar varje timme på nätterna. Gråter av trötthet :(