Inlägg från: Glinda från Oz |Visa alla inlägg
  • Glinda från Oz

    7 årig dotter förstör familjen

    Jag säger som någon annan i tråden. Ni får dela upp er. En stannar hemma med tjejen så gör den andra något med de andra två. Kan ni ordna barnvakt någon dag är det också bra.

  • Glinda från Oz
    Anonym skrev 2021-07-02 22:14:29 följande:

    Vem orkar barnvakta det barnet???


    En släkting, far- eller morföräldrar tillexempel. De flesta ställer upp för sin familj. Det är inte troligt att hon har vänner men har hon det kan hon vara hos en kompis.
  • Glinda från Oz
    Anonym (Ann) skrev 2021-07-02 23:00:07 följande:

    När barn får utbrott beror det på att kraven och stressen är högre än vad de mäktar med. Det förstår tom min åttaåring.


    Då har du en helt annan åsikt än de flesta experter och föräldrar. Barn testar gränser det är en naturlig del i att växa upp. Att testa gränser görs inte pga stress och press utan är ett sätt att utvecklas. Som förälder är det ens jobb att sätta vettiga gränser och hålla sig till dem, det kallas uppfostran.
  • Glinda från Oz
    McIris skrev 2021-07-02 23:14:19 följande:
    Det här barnet ska utredas för en funktionsnedsättning, antagligen NPF. Det handlar inte om ett barn som tänjer på gränser pga nån självständighetssträvan. Och är det amerikanska experter eller är det BUP? Barn behöver stöd, inte straff.
    Båda och. Att barn testar gränser är något alla vet, det handlar inte om USA, Sverige eller något annat land det är universellt. Att sätta gränser är en sorts stöd också. Ett barn som inte har några gränser överhuvudtaget får dels problem senare men blir också otryggt hur konstigt det än låter, gränser är en sorts vägledning också. 
  • Glinda från Oz
    McIris skrev 2021-07-03 00:18:29 följande:
    Absolut, jag har inget emot gränser. Få barn lever helt gränslöst dock. Gränser kommer med de flesta sociala kontakter man har. Men gränser utan lyhördhet för behov och gränser utan att innan ha en respektfull relation är inte framgångsrikt för det mesta. Människor och relationer är som bankomater, man måste casha in mer än man cashar ut.
    Helt gränslöst blir svårt få skulle låta sitt barn springa mitt i vägen med alla bilar men vissa är bra nära. Jag tror ts bryr sig om sitt barn, just nu cashar barnet in samtidigt som det är en läcka och allt rinner ut på marken utan nytta för någon. Det är ts och barnets pappa som måste fixa det, de får vara stenhårda under en period. 
  • Glinda från Oz
    jrockyracoon skrev 2021-07-03 12:41:02 följande:
    Barn cashar inte in... Barn försöker göra sitt bästa utifrån sin egen förmåga. Inga barn vill bråka och göra de vuxna frustrerade.

    Det fungerar inte att vara stenhård. Lösningen är snarare tvärtom, d.v.s. föräldrarna behöver hitta former för att ge barnet mer kärlek och mer positiv uppmärksamhet. Straff fungerar inte. Straff är bästa sättet att få otrygga barn, som i sin tur kommer straffa sina barn och göra dem otrygga i framtiden.

    Varför fortsätter vissa att tjata om att TS ska använda sig av ineffektiva metoder när det finns andra, bättre tekniker som faktiskt ger gott resultat kortsiktigt och långsiktigt?

    Exempel: Ett barn med autistiska drag är ofta trött, och bråkar mycket. Någon säger att föräldrarna måste vara stenhårda. Men när föräldrarna skaffar ett täcke med vikter i, sover barnet bättre och utbrotten minskar drastiskt.

    Ett enkelt exempel där orsaken till barnets utbrott var att denne var för trött. Denne kunde inte sova bra, men när barnet fick hjälpmedel började det få mer sömn och barnet fick lättare att sova. Det är så lätt att slänga sig med slentrianråd som att man ska vara hård, när istället lösningen är att se till det specifika barnets behov och söka efter fungerande lösningar som samtidigt stärker barnets självkänsla.

    Nej, barn är inga perfekta änglar utan människor precis som alla andra. TS säger själv att hon gör det med flit. Det var du som tog upp casha in så jag fortsatte på det spåret. 


    Kärlek, positiv uppmärksamhet och konsekvenser (som det numera heter) är ingen motsättning. Som jag sa innan mår barn bra av gränser, det är också så barn lär sig hantera negativa känslor. Att bara säga ja till allt, trippa på tå och låta barnet diktera hela familjen är inte vettigt, det skadar syskonen också. Vad är deras barndom värd för dig? Beter sig 7- åringen så borde det rimligtvis vara okej för dem med. 


    Hur vet du att ts barn har autism? Enligt ts är hon inte utredd än. Hur vet du att hon sover dåligt? Du leker gissningslekar. Barnet är i så fall bara trött hemma ingen annanstans. 

Svar på tråden 7 årig dotter förstör familjen