Inlägg från: Anonym (Jagmed) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Jagmed)

    Någon som tagit covid vaccin och sen blivit gravid?

    Jag undrar också. Efterlyser fullvaccinerade som blivit gravida tidigast ett par tre veckor efter spruta nr 2 och fött ett fött ett fullgånget friskt barn. Ehh försten, det är det för tidigt för.

    Även m det förekommr så vet man ändå knte om det kan ppverka vissa. 20%, 50 % eller 90 %? Man måste se på gruppnivå framöver om om ingertlitet ökat signifikant.

    Kanske infertiliteten kinträffar senare, efter några månader år?

  • Anonym (Jagmed)
    Blueskillen skrev 2021-07-03 09:55:42 följande:
    Ytterligare ett falskt påstående om vaccinet som man inte har någon grund i. Allt för att skrämma. Precis som TS har blivit skrämd av en icke kunnig vän om biverkningar av en kommande infertilitet på grund av vaccinet. 
    Skrämmande. 

    Det kan du inte till garantera till 100%. Tiden är för kort för att kunna säga något om långtidsstudier.

    Varför vill TS vaccnera sig mot Covid? Är det pga grupptryck och den allmänna hetsen? Är du riskgrupp och tror att du har medicinsk nytta av den? Det gäller att väga nytta mot risk för dig personligen, inte skrämmas till att lydilgt låta sig vaccienras för att man SKA.


    Du tror att syftet med att varna andra är at man gillar at skrämmas. Du kan inte tänka tanken att man r allvarligt oroad och därför vill varna andra för att sedan kunna känna att "jag försökte i falla fall". För att man faktiskt bryr sig om sina medmänniskor.

  • Anonym (Jagmed)

    Lite historia. När barnläkare började se ett samband mellan Talidomid (såldes i Sverige av Astra under varunamnet Nerosydyn) så blev de under lång tid nedtystade. Gravida fortsatt äta Nersosedyn och fler barn skadades.


    Nej det är INTE samma sak. Ni behöver inte argumentera om det. Men försök se det historiaska, vad är det som säger att man i framtiden inte ser tillbaka på detta som en skandal. Vi vet helt neklet inte så mycket

  • Anonym (Jagmed)
    Anonym (Bluffar) skrev 2021-07-03 10:25:22 följande:

    Här är en typisk tråd skapad av anti-vaxxers. Att familjeliv tillåter sån här propaganda är ofattbart.


    Du vill alltså ha cencur? 
  • Anonym (Jagmed)
    Blueskillen skrev 2021-07-03 10:49:46 följande:

    Jag är för att man sätter upp regler för att inte sprida falsk information i en pandemi som vilseleder. Där det skapas konspirationsteorier som är tagna helt ur luften för att sprida lögner.  Där man ser att vad som än sägs eller vilka fakta som läggs fram så har dessa förnekare sin foliehatt på. 


    Kallas det censur så är jag för det.


    Vacciindustrin har starka ekonomiska intressen att cencurera.
    Det är att göra det mycket enkelt för sig att tysta alla kritiker och kalla dem konspirationateoretiker. Då slipper man argumentara.
  • Anonym (Jagmed)
    LillaTjockaBertil skrev 2021-07-03 10:49:21 följande:
    Det finns inga färdiga studier som varken bekräftar eller dementerar att Covidvaccin påverkar fertiliteten. Den informationen man kan hitta via Google anger att det är högst osannolikt att det finns ett samband då det inte finns något aktivt virus i vaccinet. Har dina bekanta fått bekräftat att deras fertilitetsproblem beror på vaccinet?

    Om jag inte är helt felinformerad slutar var fjärde eller femte graviditet med missfall så att det finns kvinnor som fått missfall efter vaccinering är inget som behöver påvisa något samband heller.
    Man kan naturligtvis inte i det enskilda fallet avgöra om det beror på vaccinet. Det behövs stora studier där man tittar på hur det ser ut på gruppnivå.  Någon sådan finns inte och vi vet helt enkelt för lite.
  • Anonym (Jagmed)
    Anonym (42) skrev 2021-07-03 12:12:16 följande:

    När jag läste rubriken trodde jag det var en anti-vaxxer som ville beskylla vaccinet för att göra kvinnor gravida


     


    Finns ju foliehattar som tror det ligger 5G-chip med i sprutan...


     


    Men jaha vaccinet gör både kvinnor och män infertila nu? Hur går det till? Vilken vetenskap ligger bakom teorierna?


    Ska inte var sannolikt, men helt säkert känns det ju inte. 


     


    "Michael Yeadon, Pfizers f.d. vice president, som avgick 2011, och led-ande forskare på Pfizers allergidivision, uttalade sig med andra argu-ment - angående antikroppsreaktionerna - om riskerna för kvinnlig infertilitet i samband med mRNA-vaccinationerna. Han menade att en aminosyrasekvens i spikproteinet var homolog med (=identisk med) en aminosyrasekvens i det protein, syncytin-1, som är nödvän-digt för bildning av en livmoderkaka. Det fanns därför risk, menade han, att de antikroppar som bildats mot spikproteinet också skulle kunna korsreagera med syncytin-1 och orsaka infertilitet hos vaccin-erade kvinnor. Pfizers talesperson, Dervila Keane, erkände att det existerade en homologi men menade att denna homologa aminosyre-sekvens (4 aminosyror) är "för kort" för att kunna ge upphov till kors-reaktioner mellan syncytin-1 och antikropparna. 


     


    Så bevisläget är även här oklart. Vid läsning av litteraturen verkar det dock vara en vanlig uppfattning att det bara krävs en identisk sek-vens på 5 aminosyror i rad (=pentapeptider) för en korsreaktion. 


    REF: www.reuters.com/article/uk-factcheck-syncytin-idUSKBN2A4257 "


     


     


    stureblomberg.blogspot.com/2021/06/risker-med-vaccination-mot-sars-cov-2_1.html

  • Anonym (Jagmed)
    Anonym (Jagmed) skrev 2021-07-28 20:52:11 följande:

    Försiktighetsprincipen, är den bortglömd numera?  


     


    www.dagensmedicin.se/specialistomraden/kvinnohalsa/misstankta-mensrubbningar-efter-vaccinering/


    Och läs barnmorskans kommentar. Förlossningkliniker som upplever ökat antal fall av intrauterin fosterdöd. Nej det finns inga bevis och det ör inte säkert att det har ett samband. Men hur vågar man ta risken?
Svar på tråden Någon som tagit covid vaccin och sen blivit gravid?