• mamma8212

    För oss 35+ som försöker bli gravida

    Jag har tre barn sen innan, försöker få ett fjärde. Fyller 39 i år, min minsta blir snart 4. Är inne på tredje försöket med bim i augusti :) Jag fick komplikationer vid min senaste förlossning som kan göra att det är svårare denna gången.. Innan har jag blivit gravid väldigt lätt.

    Vore kul om vi var fler!

  • Svar på tråden För oss 35+ som försöker bli gravida
  • Anonym (Hoppfull)
    Anonym (Kersti) skrev 2021-09-06 18:55:51 följande:

    Det handlar inte enbart om att lyckas bli gravid. Som sagt.


    Det spelar ingen roll. Tråden handlar om de som vill försöka få barn efter 35. Inte en hemlig agenda att få alla att tycka att det är bästa valet. Vill egentligen inte skriva mer på detta nu då det får tråden att tappa det fokus den hade. Blir bara upprörd på de som gör som du gjorde, går in i trådar bara för att skriva något kort och elakt och sedan skall brodera ut med att man vet bäst och sitter på sanningen - utan att presentera fakta.

    Avslutar dock min dialog med dig här så jag inte bidrar mer till att tråden spårar ur.
  • Anonym (Kersti)
    Anonym (Hoppfull) skrev 2021-09-06 18:48:35 följande:

    Du vägrar alltså ändå ha källor till dina påståenden. Och det du utger dig för att vara är lika säkert att det är sant som om någon annan ger att de är astronauter. Det är ett anonymt forum, det är lätt att hävda saker.

    Du går ju in, tolkar trådstarten helt uppåt väggarna och kommer med påståenden som att tåget gått för den som är 39 och att det enbart funkar i undantagsfall. Och du ska ha disputerat? Ska du gå på så kan du åtminstone göra det i trådar som skapades med det ämne du säger dig vara emot.

    Jag tycker det är sorgligt att människor har så lite empati för andra människor som du uppenbart har för de som inte träffat någon innan 35, gör det och skaffar ett efterlängtat barn då. Risker finns med allt i livet, om man enbart skulle leva livet på det absolut mest riskminimerande sättet som existerar vore det ofta inte mycket till liv. Du får gärna också ta fram siffror på de risker du lyfter så det blir något som överuvudtaget går att diskutera mer än påståenden.


    Okej, tolkade det som att diskussionen är fri men får be om ursäkt om jag misstolkade. Kanske en blind fläck hos mig.

    Det köper jag absolut. Jag står ändå fast vid att jag inte vill gå ut med min yrkesroll av flera skäl.

    Som du säkert förstår vore det svårt om inte omöjligt för mig att referera till de hundratals studier jag tagit del av under mina års utbildning. Dels ändras forskningen hela tiden då det enbart är aktuell forskning som efterfrågas när det kommer till att den slutligen ska implementeras och man ska bygga riktlinjer och rekommendationer kring dessa och det är det jag håller mig till.

    Imitt privatliv har jag inte tillgång till de databaser man vanligtvis använder när man tittar på aktuell forskning och sammanställer denna och det är heller inte min huvudsakliga uppgift i mitt nuvarande yrkesutövande.

    Är det några specifika siffror du tänkte på?

    Risker med att vänta kan sammanfattningsvis delar in i svårigheter att bli gravid, ökad risk för missfall. Under graviditet: ökad risk för diabetes, ökad risk för missbildningar, ökad risk för preeklampsi, ökad risk för div sjukdomar hos barnet, ablation placentae (potentiellt livshotande) Vid förlossning ses ökad risk för sämre värkarbete (vanligt), stora blödningar, postpartuminfektioner, längre återhämtning, svårigheter med blodsocker och vikt lång tid efteråt osv. Därtill kommer risker gällande psykosociala hälsan direkt kopplat till föräldrarnas ålder, går inte sällan hand i hand med vissa sjukdomar som ses hos barn till äldre föräldrar.

    Jag har inte för syfte att trycka ner någon eller hamna i dispyt med någon enskild kvinna kring detta. Däremot menar jag att det är bra att nämna saker vid dess rätta namn och inte komma med faktafel och tro att det är riskfritt att försöka sig på att skaffa barn sent i livet.
  • Anonym (Kersti)

    Läser du i ts kan du också se där att hon fått komplikationer vid förlossning med yngsta barnet.

  • Anonym (Babymakeing)

    Varför fortsätta mata trollet? Ignorera så tröttnar hen istället. Där hen inte fått någon uppmärksamhet så blir det sällan mer än en spydig kommentar istället som här där man måste scrolla flera sidor.

  • Anonym (Hoppfull)
    Anonym (Babymakeing) skrev 2021-09-06 19:41:30 följande:

    Varför fortsätta mata trollet? Ignorera så tröttnar hen istället. Där hen inte fått någon uppmärksamhet så blir det sällan mer än en spydig kommentar istället som här där man måste scrolla flera sidor.


    Ber om ursäkt. Blev illa berörd. Håller med dig i sak.
  • Anonym (Babymakeing)
    Anonym (Hoppfull) skrev 2021-09-06 19:50:30 följande:

    Ber om ursäkt. Blev illa berörd. Håller med dig i sak.


    Jag har lärt mig att det inte går att argumentera med troll så det är lika bra att inte låtsas om dom, även om man såklart vill försvara det man står för. Det tar mer energi att stånga sig mot en vägg som går igång på att man blir engagerad och säger ifrån.
  • Anonym (Babymakeing)
    skaviblifyra skrev 2021-09-06 22:08:17 följande:

    herre jag såg att jag missat flera sidors inlägg pch så var det av noll intresse. ngn som har något kul att berätta?


    Det stod Gravid +3 på mitt test med veckoindikator imorse. Det tyckte jag själv va kul iaf.
  • Pandy13
    Anonym (Babymakeing) skrev 2021-09-06 22:12:11 följande:

    Det stod Gravid +3 på mitt test med veckoindikator imorse. Det tyckte jag själv va kul iaf.


    Grattis! :) Det ÄR kul! *klappar händerna* Till skillnad från troll som bara kommer och vill jävlas.
  • skaviblifyra
    Anonym (Babymakeing) skrev 2021-09-06 22:12:11 följande:

    Det stod Gravid +3 på mitt test med veckoindikator imorse. Det tyckte jag själv va kul iaf.


    åh grattis, härliga nyheter!!
Svar på tråden För oss 35+ som försöker bli gravida