• Miooo

    Är hon verkligen så sen? Toaletträning barn

    Anonym (Mimmi) skrev 2021-07-13 18:08:14 följande:

    Ja?

    Vag är problemet med det?

    Hon kissar på sig, är alltså inte rumsren och behöver hjälp med potträning och ev blöja när hon är hemma hos andra.

    Eller menar du att hon inte är en individ?


    Problemet är att du har en alldeles för hård och elak ton. Det är ett barn du skriver om. Om du lugnar ner dig ett par hekto och tänker efter lite, tycker du verkligen att det är ok att uttrycka sig som du gör om ett litet barn?
  • Miooo
    Anonym (E) skrev 2021-07-13 18:04:54 följande:

    Individer = personer. Rumsren är ett uttryck som, även om det främst används om sällskapsdjur, inte är unikt för djur utan också ofta används om barn. Du kan googla så ser du själv att det är fler som uttrycker sig så om barn som kissar på sig, inte är pott/blöjtränade eller vad du nu vill kalla det. Känns mer som att du hakar upp dig på ett enda ord och inte klarar av att diskutera nåt annat nästan.


    När man pratar om människor som inte är rumsrena så har det en annan betydelse än när man pratar om djur. Nu känner jag ju visserligen inte TS dotter men jag tror faktiskt det är fel att benämna henne som icke rumsren.
  • Miooo
    Anonym (Mimmi) skrev 2021-07-13 19:46:12 följande:

    Det är en vuxen jag skriver TILL.

    Jag är inte elak, jag är bara saklig och rak.


    Du skriver till en mamma om hennes femåriga dotter. Du är inte saklig och rak. Du väljer uttryck som är onödigt elaka, är du inte ens medveten om det? Om du läser dina inlägg igen, kan du se det då?
Svar på tråden Är hon verkligen så sen? Toaletträning barn