Inlägg från: JosHed |Visa alla inlägg
  • JosHed

    Tvillingtråd BF 2022

    Hittade ingen tvillingtråd för BF 2022! Om någon annan är sugen att följas åt lite som också fått info om att de väntar två :)

    Har BF 8 januari men de kommer antagligen innan julafton. Bedömdes var enäggstvillingar på RUL. Är i v.15 nu! :)

  • Svar på tråden Tvillingtråd BF 2022
  • JosHed
    Ekpeap skrev 2021-07-12 23:14:35 följande:

    Hej!

    Spännande! Har BF 14 februari men lär ju precis som du skriver komma tidigare. Spännande!!!


    Åh alla hjärtans dag :D vet du om det är en eller två moderkakor? En eller två hinnor? Mina har en moderkaka och varsin hinna och kommer födas senast 37+0 (alltså strax innan julafton hehe). Bra julklapp ändå!

    Hur kändes allt när du fick reda på det :)
  • JosHed
    Juli10 skrev 2021-07-15 23:24:27 följande:

    Va kul! Har BF 8 mars. Mkt som pekar på att det är tvillingar men inte 100% säkert (har ju inte gått så långt :)). Vore roligt å höra om symptom och dl. Jag har två barn sen innan men jag har aldrig varit så trött som nu. Sover middg varje dag men somnar ändå tidigt på kvällen för det mesta. Spänner redan i magen men har knappt kännt något illamående för utom då jag plussade i vecka 5+2. Den dagen spydde jag också.


    Juli10 skrev 2021-07-17 05:51:46 följande:

    Nyfiken! Vad har ni för symptom?


    Jag hade noll symtom verkligen xD var helt säker på att det var tomt där inne! Hade ett VUL v.9+0 och grät innan för jag var säker på att jag hittat på allt. Men där inne var två små sprattlande bebisar ?? Efter v.10 fick jag lite mer symtom, typ extrem trötthet.

    Jo, mitt enda symtom från plus var extremt lös i magen. Allrså varje dag till typ v.13!

    V.15 nu :) fortfarande relativt symtomlös, börjat få foglossning och sammandragningar nu dock :)
  • JosHed
    Cammieftw skrev 2021-07-17 15:51:07 följande:

    Hej! Vi var på kub förra veckan men det var för tidigt att se. Ska tillbaka nästa vecka. Fick dock veta att det är två och att dom planeras komma 25 januari ????


    Nej men vad kul!! Grattis! :D hur kändes det när de sa det?? Jag såg dem ju i v.10 redan, hade det på känn av någon anledning. Men ändå en chock!

    Kunde de säga något om en eller två moderkakor/ 2! Eller två hinnor? Mina har en moderkaka och varsinn hinna så bedöms vara enäggs (men 100% vet man ju inte innan de föds!). Så kommer gå på ultraljud var tredje vecka :)
  • JosHed
    Cammieftw skrev 2021-07-18 07:32:59 följande:

    Det är så läskigt!

    Först var det ju inte planerat med ens ett barn. Vi vill ju ha men inte just nu. Men så får vi reda på att det dessutom är två. Men dom här två har tagit sig igenom en sambo som röker två paket cigg om dagen, ett pessar och spermiedödande medel så det känns som dom var menade för oss.

    Men det tog en stund att ta in allt Men nu känns det kul. Och läskigt. Vi får veta om det är enäggstvillingar eller tvåäggs på torsdag. Nervöst.

    Hur kände du när du fick veta?

    Vad kul med enäggstvillingar men som jag förstått det är det lite mer risker med det va?

    Vad är du i för vecka nu? Får ni veta könen på rul sen?


    Åh spännande! :D återkom på torsdag sen då!

    Jag hade det på känn typ. Vi förlorade en dotter i v.21 i februari och försökte efter första mensen. Jag plussade supertidigt (20 dagar efter mens) och kände att det kan vara två. Men ändå så chockad vid beskedet! Jag ju inga symtom så trodde det skulle vara tomt ??

    Ja, de kollar mest om man har en eller två moderkakor och en eller två hinnor. Har man en hinna (barnen ligger u samma) är det absolut enäggs - väldigt riskabel gravditet och väldigt ovanligt. Har de en moderkaka och varsin tunn hinna räknas de som enäggs, men finns fortfarande en liten procentuell risk/chans att det är tvåäggs och att moderkakorna växt samman xD är det två moderkakor och två hinnor så räknas de som enäggs, men en lite procent av dessa är enäggs som delats väldigt tidigt och fått varsina av allt! Som jag förstått det är det nog bara 100% om det är olika kön eller samma hinna. Annars är det mer gissning xD det som är riskabelt med enäggs som har samma moderkaka (som mina) är att de kan travas av TTS. Där den ena tvillingen får all näring och den andra ingen. Är tydligen ovanligt, men därför man blir kollad så ofta (var tredje vecka)

    Är i v.16 idag! Har ultraljud igen i v.17 för att kolla tillväxt och lite annat. Då kanske de kan se kön. Annars på RUL i v.20 :)

    Vilken vecka är du i?
  • JosHed
    Cammieftw skrev 2021-07-23 09:56:27 följande:

    Vad tråkigt, beklagar er dotter. Men vad skönt att det gick så fort efter. Är du taggad?

    Ja det är en djungel det där tycker jag. Men det är väl därför det finns barnmorskor, för att all den informationen inte är menad för alla ????

    Lycka till på ultraljudet, eller har du gjort det redan?

    Jag gick in I 14 idag, var på kub igår och dom kunde se att barnen är inte inom riskzonen för kromosomavvikelser så det var ju skönt.

    Men dom hittade ingen hinna, och sa inget moderkakor/moderkaka. Dom skulle boka in oss till en ultraljudsspecialist.


    Vad fint att KUB såg bra ut! :) vi hade ultraljud v.17 och då såg allt bra ut, inga ryggmärgsbråck och inga avvikelser i tillväxten. Nästa är RUL den 17 augusti och jag är så nervös. Känner de inte heller än vilket gör mig nojig - är rädd att något hänt där inne på 1,5 vecka?

    Okej! När ska du dit/har du varit där än? Hittade de någon hinna?
  • JosHed
    Cammieftw skrev 2021-08-08 17:08:09 följande:

    Åh vad skönt! Grattis! Vad är du nervös för? Det är snart dags men det känns som en evighet mellan gångerna visst?

    Vi har ett tidigt ultraljud igen också den 17, var där förra veckan, då konstaterade dom att dom är monochoriotisk diamniotiska. Enäggstvillingar med delad moderkaka men det såg bra ut hittills.

    Jag är dock så rädd att något ska hända.

    Vad har dom sagt om era?


    Mina räknas som enäggstvillingar så de har varsin tunn hinna och samma moderkaka :) just nu oroar jag mig mest för TTS och att det ska upptäckas på RUL. Eller att de dött, eller att de har någon hjärtsjukdom som ej syntes på KUB osv osv
  • JosHed

    Var på RUL igår. Fruktansvärt innan, sån ångest! Men allt såg bra ut, de var nästan lika stora (inget att anmärka på) och hon kunde inte hitta några missbildningar. De var definitivt två pojkar där inne som låg och slogs med varandra <3 

    Har senaste veckan börjat må så himla mycket sämre än vad jag gjort tidigare. Kan knappt sova pga ont i höfter och rygg. Mår illa och har svårt att äta, kräks på mornarna. 

    Hur mår ni andra? 

  • JosHed
    enannanmami skrev 2021-08-18 08:57:20 följande:
    Får jag fråga om du vet hur dom ligger till % i strl? Mina ligger under medel men ändå inom ramen vad som är normalt och dom följer sin egna kurva. Dom såg inga tecken på ttts men kollade journalen igår efter mitt ul (v 28 nu) och då låg ena på -11% och andra på -19%. Dom nämnde inget om det utan att allt såg bra ut men blev så orolig nu när ena ligger på -19%.. :(

    Hej!

    Fick inga siffror alls, jag fick datumet på KUB och det ändras inte här. Hon sa att de mättes rätt för veckan jag är i och den ena är marginellt lite mindre. När hon mätte så verkade den ena ligga typ runt 20+0 och den andra på 19+4 (jag var i 19+3). Men det var ju bara veckorna som kom upp på skärmen när hon mätte och hon sa att man mäter supermånga gånger och får ett medelvärde, så vet inte alls vad det var för medelvärde!


    Jag har förstått det som att det viktiga är skillnaden mellan dem, om den ena är -11% och den andra -19% så tänker jag att det inte är 15% skillnad mellan dem, utan båda är lite mindre? Därav inte risk för TTS. Utan kanske snarare att de är lite mindre bebisar vilket är helt normalt när det är tvillingar som jag förstått!!

    Har du också varit på RUL? 


     

  • JosHed
    enannanmami skrev 2021-08-18 12:53:39 följande:
    Åh tack för svar! Det är nog säkert som du säger. Man blir ju extra orolig när dom ligger som dom ligger men ska försöka lugna mig lite nu:)

    Ja vi gjorde rul i V 19. Har fått gå på ultraljud varannan vecka sedan V 14. Har du också fått gå så ofta? Nu kommer det bli var tredje vecka istället i några veckor för att sedan bli ultraljud varje vecka.

    Har du fått se hur dina bebisar ligger? Mina har sedan start legat ena med huvudet uppåt och ena med huvudet neråt. Hade velat ha ett KS men får se hur det blir :S

    Alltså förstår precis, jag oroar mig för precis allting! Men försöker tänka att säger de att allt ser bra ut så hoppas jag på det :) 


    Här är det ultraljud var tredje vecka med enäggstvillingar, men fick ett extra i v.15 pga att min läkare skulle gå på semester. Så hade RUL v.14 och sen ultraljud v.15 och v.17 och sen RUL nu v.20. Fick sen nästa tid redan v.22. Så tror det blir lite när läkaren kan haha. 


    Mina har bytt plats en del, legat både i våningssäng och bredvid varandra. Nu på RUL så låg en väldigt långt ner till höger och en långt upp till vänster och benen in mot mitten så de kunde sparka på varandra haha xD Jag tänkter att det fortfarande har så mycket plats så gissar att de kan byta plats många gånger igen? Hon sa inget om det i alla fall så gissar på det! Känner den som ligger superlångt ner mest, är så jäkla tunn hud där. Den där uppe har ju lite mer fett utanpå som den ska sparka igenom för att kännas. Men när hon gjorde ultraljudet så kände jag så mycket av rörelserna och hon sa att hon kunde känna dem med!

  • JosHed
    enannanmami skrev 2021-08-19 07:55:00 följande:
    Ja du har ju rätt, jag själv som överanalyserar! Gud jag längtar så mycket tills dom är ute så man slipper denna oro, men då byts den ju ut till en annan oro haha :)

    Åh jag förstår, tycker du det är skönt att dom har så täta kontroller eller blir du stressad av det? Jag själv känner mig liga nervös inför varje besök men tycker att det är betryggande att dom har så bra koll som dom ändå har.

    Så himla fascinerade att det faktiskt ligger TVÅ små bebisar i magen, att kroppen gör så att TRE hjärtan ska pumpa och fungera. Magiskt ändå. Blev du chockad när du fick veta att det var tvillingar? :)

    Ja, jag överanalyserar med! Försöker ge mig själv minst en vecka av lugn innan jag börjar stressa inför nästa ultraljud ;P Tror det kommer kännas bättre sen om man kommer över liksom v.30. Sonen föddes v.33 och allt gick bra med honom så därefter vet jag liksom lite hur gången är. Innan v.30 känns läskigt dock! Vi får hoppas de håller sig inne länge och allt fortsätter se bra ut! 

    Läste att har de inte fått TTS på RUL så är det positivt, bättre överlevnadschans osv. Så det är ju ändå skönt att hålla fast vid tänker jag! 


    Jag är lite kluven inför så många ultraljud. Att RUL är sista i vanliga fall betyder ju att man kan vara oerhört lugn efter det att allt kommer gå bra. Att de vill kolla en hela tiden betyder ju att det finns en stor risk att något ser dåligt ut. Tror man kommer leva i en konstant oro ändå... Men vi får hoppas de kommer ut friska och krya och allt det andra är bortglömt sen <3 

  • JosHed
    TiigerS skrev 2021-09-11 14:55:46 följande:

    Heej. Här kommer en till med tvillingar, BF i mars ????

    Vi har börjat titta på vagnar och insett att de är så otroligt stora, så vilka vagnar är ni inne på att köpa och vad kör ni för bil?? Vi tänker mycket på det praktiska och vill kunna lasta mer än bara barn, babyskydd och vagnar i bilen ????


    Vad kul att vi blir fler!

    Vi har en bugaboo donkey, den är begagnad. Älskar den! Bara kört mono-läge än så länge med sonen men så smidig att fälla ihop och fälla upp. Vi har en seat leon kombi idag. Vi hoppas att babyskydden går in bredvid varandra där bak, sonen sitter bakåtvänt framåt. I så fall klarar vi oss tills de är typ 8 månader isch då vi byter och måste ha tre bakåtvända xD försökt kolla sjusitsiga, så fruktansvärt dyra!!!
  • JosHed
    Ayle skrev 2021-11-30 12:36:46 följande:

    Här är en till blivande, bf 29/5 (v15)

    skönt att hitta fler som väntar två????

    Själv är jag både nojig och nervös för det mesta

    då jag haft jobbiga graviditeter innan.

    Har en fråga med till er som är längre gången än jag:

    Jag har som ?stickningar? ?växtvärk i magen till

    Och från, någon mer som haft?


    Välkommen! Tråden har nog dött ut lite haha, men kan svara för mig!

    Är i v.35 nu, så Max 2,5 vecka kvar! Jag har inte haft växtvärk, men det har jag inte haft någon annan graviditet heller! Däremot är det helt normalt att ha det, speciellt med två i magen när de har växtspurt! Låter precis som folk beskriver växtvärken <3 jag har mest fått extrema ligemntsmärtor när de växt som mest, men tror det är olika vad kroppen reagerar på!

    Spännande :) vet du om det är DC/DA eller MC/DA? (Tänker att de är vanligast) :) här väntar jag enäggs!
  • JosHed
    Laurenhannah skrev 2021-12-10 22:09:00 följande:

    Hej!

    Väntar också tvillingar med BF 28/9 :)

    På KUB fanns två moderkakor och en tydlig hinna mellan dom. Nu längtar man bara till nästa ultraljud vilket är RUL i januari. En evighet..

    Eftersom det är tvåäggstvillingar tycker jag att jag fått otroligt dålig info. Inte fått gå på en enda kontroll eller fått prata med någon sedan KUB ultraljudet.. fick hem ett brev att jag ska äta Trombyl annars har man fått googla allt. Vilket gör en lite nojjig då det står att det är högriskgraviditet.

    Hur är det för er som är på sluttampen?


    Ja, dålig info håller jag med om!

    Jag är i v.37 imorgon. Inlagd sen i måndags pga högt tryck. Vi lever lite dag till dag här. Senaste igångsättning är 20/12. Hoppas jag slipper vänta så länge, vill döda dem nu så jag får åka hem till min stora grabb snart ?? Även fått hosta nu sen jag kom hit så känns inte som ett bra ställe att vara på för att hålla sig frisk när de springer in och ut till alla!
  • JosHed
    Laurenhannah skrev 2021-12-12 07:59:57 följande:

    Oj vad jobbigt! Då hade man verkligen bara velat dra igång det så man fick åka hem. Vad är anledningen till att man ändå vill vänta till den 20de?

    Är ju mer än en vecka kvar och tänker att du är i vecka 37 nu, borde vara tillräckligt som tvillingföderska.

    Mycket sådant man tänker på också som du säger att man kanske blir tvungen att vara ifrån sina andra barn. Känner med dig!


    Innan 37+0 så vill de inte sätta igång då barnen är prematura fram dit som jag fattar det som. Ska fråga läkaren lite mer idag tänkte jag, känner mig förvirrad överlag här inne.
Svar på tråden Tvillingtråd BF 2022