• StudierKemi

    Borderline i relationer

    Förlåt, men Du har fått det här lite om bakfoten. De som har borderline är rädda för att bli lämnade ensamma, att bli övergivna av den personen som de har sex med. De kan på sätt och vis inte "leva själva" ännu för att dem är i regel under 30 år, unga, oerfarna, och har inte haft en längre period i livet ännu (!), där de varit utan sex och partner. De blir väldigt arga av bara tanken att de ska gå igenom en period på 5+ år utan en mans närhet (det handlar mest om kvinnor när man talar om borderline).

    Det är just detta som gör dem heeelt ostabila, eftersom sanningen är att man MÅSTE kunna leva själv, hitta sig själv, utbilda sig själv (borderline kvinnor är komplexa och bär anlag för att bli riktigt smarta, men talangen används inte för att något gick FEL I UTVECKLINGEN). Dessa kvinnor har lärt in ett felaktigt livsmönster helt enkelt. De mår dåligt för att de hoppar utan heder från man till man, det är livsfarligt att hoppa på detta sätt när man har en avancerad personlighet, och när man istället borde ha suttit och utvecklat sig själv, och INTE sagt "ja" lätt till många män. /fd borderline.

  • StudierKemi

    Lite tips till Dig: Jag hade inte klarat mitt solitude (den långa väntan på den rätta mannen) utan mina sexleksaker. Jag har utvecklat sex-livet ordentligt på egen hand, annars hade jag nog blivit tokig. Det behövs ingen partner :

    .



    Men fortsätt att ta hand om Dig själv. Håll vikten, slarva inte med grönsaker, träning eller promenader, m.m. även när Du lever ensam och läker. Annars kommer det enteriska nervsystemet (din andra hjärna som finns i buken) att tvinga Dig ut igen för att leta efter en partner : så att Du tvingas att ta hand om Dig själv igen (åtminstone för någon annan?). Kroppen är inte dum! Alltså måste Du vara väldigt snäll mot Dig själv i ditt solo-liv annars sätts Du genast ur balans.

    Lär känna Dig själv bättre och dina styrkor på 16personalities.com

    Ett tips till. Känslor kommer och går, och Du måste lära Dig att stå upprätt även när stormen blåser. Blås inte omkull när Du blir arg, ledsen eller upphetsad. Gör INGA spontana beslut, utan tänk igenom allt 10 gånger innan Du handlar. Kasta Dig över sexleksaker och inte dejtingsidor när lusten slår till. Och de dagar Du gråter eller är nere, titta på klockan hur länge det dröjer tills känslan släppt. Hur länge dröjer det innan vinden inombords har slutat blåsa? Ta inte känslorna seriöst utan vänta ut dem... "Refocus" så fort som möjligt till viktigare tankar. Läs mycket böcker, detta ger hjärnan där uppe den största fröjden. Läsning är viktigare än att höra människor prata, för de kan ändå inte sådär mycket som författarna. Lycka till!

  • StudierKemi
    ClumsySmurf skrev 2021-07-13 16:41:03 följande:

    BPD är genetiskt men det är bara ca 20%  som har det utan trauma och/eller trasig anknytning.

    Att vara singel är inget som behandlar BPD


    Att vara singel behandlar borderline BÄTTRE än att hoppa från partner till partner... Suck...
  • StudierKemi
    Anonym (border) skrev 2021-07-15 15:42:41 följande:

    Jag är livrädd för att bli lämnad, eftersom jag inte fick kärlek som liten. Därför testar jag gränser på nåt sätt för att bli lämnad och sedan kämpa för kärleken som försvunnit ifrån min partners håll, eftersom det är vad jag är van vid att kämpa för som liten. 

    Jag är egoist och tar för mig, eftersom jag fick lära mig att ta för mig och synas, höras som liten. Jag förekommer istället för att förekommas, eftersom jag är livrädd för att bli sviken och lämnad. Då har iallafall jag gjort samma sak, som tex träffat andra eller pratat med andra.

    Innerst inne har jag stark empati och ett stort hjärta, men ytan är hemsk.

    Min psykolog trodde iallafall att det rör sig till 99% om borderline. Dock ska jag träffa en psykiater som fastställer detta. Vem vet, jag kanske är en psykopat, men tror knappast att jag hade sökt hjälp då eller varit så medveten och insett mina fel.


    Jag kände exakt samma att jag inombords var så empatisk (jag kunde bokstavligt inte göra en fluga förnär), men ytan var annorlunda. Jag har slagit till min exman flera gånger (som jag fick barn med när jag var i tonåren) när jag fortfarande var gift och ung. Tur att han och jag är skilda i nuläget. Jag gjorde det för att han missbrukade sin ställning gentemot mig. Jag var skör, outbildad, ensam i världen och en nobody. Jag hade ingen annan än honom, för kontakten med den ursprungliga familjen var mycket dålig vid den tidpunkten. Ingen skola hade jag, så ingen skulle ha anställt mig någonstans. Jag hade inget eget hem utan jag bodde hemma hos honom, och jag visste att jag inte skulle klara mig ensam (!) i denna värld, och jag kunde därför bli livrädd + aggressiv. Inget konstigt med det egentligen om man tänker igenom det några varv.

    Jag hade tagit saker och ting i en fel ordning i livet! Följ därför strömmen. Börja inte med kärleken. Kärleken ska komma sist när Du har lärt Dig att leva ensam, när Du har utbildning och eget hem först. INGEN vill ha någon som är desperat, och i sanningens namn så vill inte empatiska Du heller vara fast med någon annan som känns desperat? Att finna kärleken är ett komplement till livet, men det är inte meningen med livet. Jag tror verkligen inte på att Du är psykopat, dessa skulle aldrig erkänt det så som Du har gjort. Dessutom får alla borderline (att man sätts ur balans), kille som tjej, om man sätts ihop med någon 24/7 som inte är rätt för den. Det är just därför som man inte får tvinga fram kärlek, som borderline kvinnor är mycket ökända för att göra.
Svar på tråden Borderline i relationer