Inlägg från: nattuw |Visa alla inlägg
  • nattuw

    Är invandringen en belastning?

    Iarwain skrev 2021-07-16 12:15:22 följande:

    Jag förstår inte hur man kan påstå att invandringen är en belastning utan att i samma stund säga att invandrare är en belastning.
    Det ena förekommer inte utan det andra.

    Kan någon förklara så att till och med jag förstår?


    Så att till och med du förstår. Nja det blir nog svårt. Det första du måste förstå är att det finns skillnader på individ och gruppnivå.

    En invandrare utgör inget samhällsproblem. Inte ens om invandraren i fråga aldrig kommer i arbete utan lever hela sitt liv på bidrag eller bestämmer sig för att bli yrkeskriminell så utgör den enskilda invandraren ett samhällsproblem.

    Om en miljon invandrare inte kommer i arbete utan lever på bidrag så blir invandringen ett samhällsproblem. Varje enskild invandrare är fortfarande, var för sig, inte ett problem, Problemet uppstår när man summerar individerna.

    Samma sak gäller för övrigt även för andra än invandrare. Ett får är inget problem. En miljon får kommer att äta upp din gräsmatta.
  • nattuw
    Anonym (Burp) skrev 2021-07-19 09:28:04 följande:
    Ingen kan svara på huruvida Tomkins kommer att vara en belastning. Han kan ju vara typen som gillar att spöa på sin flickvän eller kanske festa hårt och orsaka diverse kostnader för polisingripanden eller sjukvårdskostnader.

    Eller menar du att han inte kan vara en belastning eftersom han är en vit västerländsk man?
    Projektanställda specialister brukar sällan ställa till något större ofog. Oavsett härkomst.
  • nattuw
    Anonym (nils) skrev 2021-07-29 20:07:27 följande:

    Man tar hit thailändare för att göra skitjobbet. Hellre ligga i soffan och leva på bidrag.


    Ja thailändare verkar, till skillnad från vissa andra invandrargrupper, mer intresserad av att försörja sig själv än av att leva på bidrag.
  • nattuw
    Padirac skrev 2021-07-30 13:42:37 följande:
    De som plockar bär är fattiga öst-europeer som verkar inom EUs regler om fri rörlighet tillsammans allemansrätten och thailändare med arbetsvisum för säsongen, tidigare plockade en del pensionärer bär och sålde - om det är så nu vet jag inte.
    Så ingen av våra stora invandrargrupper med hög arbetslöshet har något intresse av att ge sig ut i skogen för att tjäna lite extra.
  • nattuw
    Padirac skrev 2021-07-30 14:25:49 följande:
    Förstår du ens vilka krav bärföretagen ställer för att anställa bärplockare?
    Det finns inget krav på att vara anställd av ett bärföretag för att få plocka bär och sedan sälja dem till en uppköpare eller direkt till en slutkund.
  • nattuw
    Padirac skrev 2021-09-15 21:02:29 följande:
    Med det resonemanget är det ju så att varje krona som läggs i något utgiftsområde är 'taget från andra utgiftsposter' och inga pengar kan alls fördelas utan att något annat utgiftsområde blir fråntaget pengar...
    I verkligheten är det så det så resursfördelning fungerar. Det som används på ett ställe kan inte användas på ett annat ställe. Varje gång jag äskar och får pengar för ett projekt så kommer någon annans projekt att drabbas.
  • nattuw
    Padirac skrev 2021-09-16 22:41:06 följande:
    Ni har kanske planerat och budgeterat dåligt om ni inte budgeterat för de projekt ni har igång? 
    När du budgeterar så innebär det att du väger olika projekt mot varandra. De resurser som läggs på projekt A kan inte läggas på projekt B. Det oavsett om det handlar om privatpersoner, företag, stater eller överstatliga projekt.
  • nattuw
    Padirac skrev 2021-09-18 10:45:12 följande:
    Anser du liksom andra i råden att projekt A 'tar pengar' från projekt B och att projekt B 'tar pengar' från projekt A?
    De resurser som läggs på projekt A kan inte läggas på projekt B. Det är en väl etablerad tes som ingen hittills har lyckats motbevisa.
  • nattuw
    Padirac skrev 2021-09-18 14:58:05 följande:
    Det beror helt och hållet på att du förutsätter at projekt A och projekt B ligger i samma konto/utgiftsområde.
    Nej det beror på att resurserna är ändliga. Det du försöker göra är att dela upp resurserna flera gånger och låtsas som om att föregående steg inte existerar.
  • nattuw
    Padirac skrev 2021-09-19 20:47:11 följande:
    Inte då, det jag ifrågasätter är påståendet att vissa utgiftsområden 'tar pengar från andra utgiftsposter' - att fördela de pengar som finns tillgängliga är inte att 'ta pengar' från andra utgifter, det är prioritering och fördelning
    Du kan ifrågasätta vad du vill. Du har fortfarande en ändlig resurs. Allt åt alla fungerar inte i verkligheten. Det en vinner förlorar en annan. Det är så verkligheten ser ut.
Svar på tråden Är invandringen en belastning?