Inlägg från: Anonym (Anonym) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Anonym)

    Har du gjort abort i vecka 14?

    Anonym (Rädd) skrev 2021-07-18 13:19:17 följande:

    Ni som gjort medicinsk abort vecka 14, snälla berätta om ärligt hur det var.

    Vill veta vad jag ska förbereda mig på.

    Berätta gärna hur ont, hur lång tid, hur det kändes när fostret kom ut osv.

    All info tas emot.


    I vecka 14 gör man inte en medicinsk abort med piller, du kommer garanterat få skrapa eller så kommer du att bli "igångsatt" och krysta ut fostret. Jag gjorde den senare aborten, var då i vecka 16 (fick inte göra abort v. 13-15!!), det tog ca 8 timmar, jag fick morfinsprutor men de mådde jag inte bra av och de hjälpte inte jättemycket. På slutet fick jag bedövning rakt upp i sidorna av vaginan, då kändes det inte alls längre och gick hur smidigt som helst. Kändes inte att fostret kom ut heller som jag minns.
  • Anonym (Anonym)
    Anonym (Rädd) skrev 2021-07-18 17:22:25 följande:
    Att bli igångsatt är att göra medicinsk abort. Jag kommer att få mifepristone 48h innan abortdagen då jag får cytotec var tredje timme tills kroppen fött ut fostret. Skrapning blir det endast om någon del av moderkakan fastnar. Tack för ditt svar. Jag hoppas att jag varken ser eller känner fostret speciellt mycket:(
    Då har vi hört olika termer för de olika typerna tänker jag. Jag fick också tabletter ett par dagar innan, sedan lades jag in på sjukhuset den dag det skulle hända. Jag såg inte fostret alls. Du kan be sköterskorna vara extra noga med att lägga för en handduk eller nåt, och du kan själv vrida bort huvudet så klart eller titta upp i taket. Du kommer att fixa det här.
Svar på tråden Har du gjort abort i vecka 14?