Minska på matkostnaderna, hur då?
Börja med frågan: Är budgeten realistisk i förhållande emot era förutsättningar? Jag vet massor av människor som både inte förstår hur deras 4000 för 5 personer inte håller när de bor i Stockholm och bara har tillgång till faktiska affärer, och folk som klagar och rackar ner på att folk inte kan utfodra sin familj på 5 personer på bara 2000 kronor för det kan de göra, för de jagar och odlar och lägger tiimmar på att hämta i skogen, har stora matkällare som de fyller med syltat och saftat och torkat och inlagt och gigantiska frysar som håller kött och fisk för hela året.
Så min första fråga är: ÄR er budget realistiskt satt utifrån de förutsättningarna ni har?
Mitt tips därefter är att göra hård dragning mellan MAT, HUSHÅLL, HYGIEN och ÖVRIG när ni handlar i affären. Alla dessa poster bör ha en egen, realistiskt satt budget. Eventuellt också att ni bryter ut GODIS/SNACKS/ONYTTIGT ur budgeten. Ni bör också ha en egen budgetpost för UTEMAT.
När det är gjort kan ni börja se över själva matplanneringen och inköpen.