Inlägg från: Anonym (Vi då) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Vi då)

    Minska på matkostnaderna, hur då?

    Frysta kycklingben istället för filé
    Frysta grönsaker med affärens egna märke: Garant, Favorit och ICA Basic mao ( finns säkert fler jag inte vet om)
    Svinnlådor/kort-datumlådor
    Willys mjölk och fil är billigare än Arlas
    Vi köper flera livsmedel som inte är från de "fina" välkända märkena och de smakar minst lika bra. 
    När jag gör köttfärssås använder jag blandfärs och har i en massa annat för att dryga ut såsen.
    Odla egen paprika- nog det absolut enklaste man kan odla hemma inomhus
    Vi har egen trädgård med bär och frukt, men har man inte det sparar man ju tyvärr inget där. Men skogen är fri att plocka i. Glad

  • Anonym (Vi då)

    Att inte slänga mat är ju a och o. Det är jag inpräntad med sen jag föddes. Det enda som slängs här är stuven av osten när vi glömt att riva den och nån enstaka bortglömd liten morot som ruttnat. Men båda är misstag. Allt annat äts upp. 

  • Anonym (Vi då)
    Anonym (H) skrev 2021-07-23 19:10:55 följande:

    Usch. Påminner om en person jag kände när jag var barn. Blev jättearg om man inte åt upp korvändarna på korven. Och jag gillade inte att äta kött och ändarna var värst. Och han behövde inte ens spara utan var läkare. 


    Usch? Så du tycker det är okey att slänga mat?! Usch för såna som dig säger jag bara. Miljoner som svälter världen över, västvärlden får typ 80% av all mat och tonvis av det slängs! Är det verkligen okey?! 
Svar på tråden Minska på matkostnaderna, hur då?