• Kvittning

    Lämna på dagis

    Det mamman efterfrågar är alltså att han ska ha semester varannan vecka och jobba varannan? Och att hon gör samma så att barnet får 8-10 veckor ledigt i rad beroende på hur många veckors ledigt de tar. Jag vet inga separerade som gör på det sättet.

    Om han har semester 1 vecka (när barnet är hos honom) sedan jobbar en och sedan har semester 3 veckor till i rad så borde det väl funka. Då får barnet ledigt i minst 5 veckor om mamman har semester de två veckor barnet är hos henne + att pappan (och mamman om hon gör likadant) också kan få semester i en sammanhållen 3-veckorsperiod varav en vecka för "vuxensemester".

    Det upplägget känns som ganska "standard" hos mina separerade vänner. Ev kompletterat med en vecka till "barnsemester" i början av sommaren om det har 5 veckor ledigt.

  • Kvittning
    Stella123 skrev 2021-07-22 12:36:32 följande:

    Var nog otydligt i mitt inlägg.

    Barnet var 3 veckor i rad hos mamman och har nu varit 3 veckor hos oss (alltså 6 veckor från förskolan) Nästa vecka är mammans vecka och hennes semester är slut. Min sambo och jag tänkte åka bort tillsammans den veckan men då hävdar mamman att om han tar semester så skall han även ha sonen, trots hennes vecka.

    Sorgligt att folk går igång så in i helvete utan att veta hela bakgrunden!


    Då har ju barnet haft 6 veckors ledigt vilket är mer än många förskolebarn. Gissar att barnet gärna vill tillbaka till mamman också efter att ha varit borta i 3 veckor. 

    Gissar att mamman dessutom haft en veckas egen semester också eller har hon bara haft 3 veckor? 

    Jag ser inget fel i att separerade förälder har någon vecka egen semester så länge som barnet dels fortfarande får övriga semesterveckor tillsammans och inte är uteslutet från alla resor. 
  • Kvittning
    Anonym (Love) skrev 2021-07-23 10:02:57 följande:
    Det är väl helt normalt att bara ha 3 veckor semester? Många med barn måste ju spara 1-2 veckor till julen också. 
    Ok, jag trodde standard var att man hade 4 på sommaren. För mig som har 6 semesterveckor så brukar alla ha 4-5 på sommaren och jag tycker att det är en massa trådar här på FL om rätten att ha 4 veckor på sommaren. 

    Hur som helst så får barnet 6 veckors ledigt i rad utan att någon av de veckorna spenderas med mor/farföräldrar vilket är mer än vad de flesta barn får. 
  • Kvittning
    Anonym (Love) skrev 2021-07-23 11:55:28 följande:

    Min erfarenhet är att de flesta får iaf 8 veckor ledigt.

    Föräldrarna tar 4 veckor var, eller så tar man nån vecka gemensamt och försöker man pussla så att barnet är hos mormor eller nått, men det beror väl på var man bor, här i kring är "alla" barn lediga typ hela sommarloven. 

    Även mina barn kommer ha 8 respektive 10 veckor, trots att jag bara har 3 veckors semester. Men såklart, jag lever ju med barnens far, så jag är förälder hela sommaren och inte bara varannan vecka. 


    Ok, så är det inte "i mina trakter". Mina barn är visserligen lediga hela sommaren pga att de åker till mormor och morfar samt farmor och farfar + läger nu när de är äldre + distansarbete. Men som små hade de 5 veckor ledigt där jag och pappan hade 1 vecka var ensam med barnen och 3 veckor tillsammans.

    Och upplever att de flesta här har semester hela familjen tillsammans och inte delar upp den. Har fått kommentar från äldre barnet också att sommarfritids ju är det roligaste så hon kan inte förstå hur småsyskonet i lågstadieålder väljer att vara hemma med vuxna som arbetar på distans istället för sommarfritids.
Svar på tråden Lämna på dagis