Inlägg från: Anonym (Märklig prio) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Märklig prio)

    Lämna på dagis

    Ja, enligt reglerna är det ok att göra så. Tycker dock det låter märkligt att man inte vill att barnet ska få vara ledigt så mycket som möjligt under sommaren. Det ringer en del varningsklockor när han prioriterar egen semester framför att barnet ska få en bra sommar. Skaffa inte barn med den mannen för risken är att han alltid kommer att prioritera sig själv framför barn och familj.

  • Anonym (Märklig prio)
    Kvittning skrev 2021-07-22 10:26:05 följande:

    Det mamman efterfrågar är alltså att han ska ha semester varannan vecka och jobba varannan? Och att hon gör samma så att barnet får 8-10 veckor ledigt i rad beroende på hur många veckors ledigt de tar. Jag vet inga separerade som gör på det sättet.

    Om han har semester 1 vecka (när barnet är hos honom) sedan jobbar en och sedan har semester 3 veckor till i rad så borde det väl funka. Då får barnet ledigt i minst 5 veckor om mamman har semester de två veckor barnet är hos henne + att pappan (och mamman om hon gör likadant) också kan få semester i en sammanhållen 3-veckorsperiod varav en vecka för "vuxensemester".

    Det upplägget känns som ganska "standard" hos mina separerade vänner. Ev kompletterat med en vecka till "barnsemester" i början av sommaren om det har 5 veckor ledigt.


    Förmodligen menar hon inte att han ska ha semester varannan vecka utan att om han har semester men inte hon borde barnet vara hos honom för att barnet också ska få vara ledig.

    Jag har själv skilda föräldrar om en av dem hade semester så var jag hos den föräldern oavsett vems vecka det var. Om min mamma eller pappa haft ledigt men tvingat mig till fritids hade jag tagit ganska illa vid mig. Tycker det är hemskt hur en del skilda föräldrar behandlar sina barn. De tänker mer på sig själva och ska ha någon slags millimeter rättvisa utan att bry sig om vad som är bäst för barnen. Varför skaffar man barn om man inte vill umgås med dem?
Svar på tråden Lämna på dagis