Inlägg från: BounceBambi |Visa alla inlägg
  • BounceBambi

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Jag är gärna med i tråden. Är 28 år och ska försöka bli gravid med första barnet. Tog ut min p-ring i fredags och hoppas att ägglossningen kommer igång snabbt. Skönt att kunna ventilera och få tips här, känns som man går och bär på någon hemlighet då jag inte pratat om detta med någon annan än min sambo om det.

  • BounceBambi

    Idag är dagen jag hade satt in en ny p-ring men nu låter bli. Hur har ni som gått av hormonella preventivmedel mått? Är lite orolig för större blödningar och mer mensvärk som jag hade innan jag började. Hoppas såklart att det inte blir så många menscykler innan jag är gravid men man vet ju aldrig. Nervös över hur cykeln kommer vara och när ägglossning kommer igång. Hur snabbt fick ni igång ägglossning? 

  • BounceBambi
    knyttets skrev 2021-08-14 17:50:09 följande:

    Här spenderas helgen med första riktiga mensen. Har helt glömt bort hur dessa känns efter x-antal år av pillermens. Är totalt däckad! Den kom precis som den ska, så hoppas den fortsätter regelbundet nu. Jag har inte annars upplevt jättestora skillnader. Lite mera humörsvängningar innan mens, mensvärk och matlusten har förändrats (äter mer, mer sötsug etc). Var själv orolig för att min akne skulle komma tillbaka, men än så länge har jag inte upplevt hudförändringar. Jag tror jag fångade nån typ av ägglosning på ÄL-test nu första cykeln, fick liksom en stegring men det blev inte jättestarka sträck. Men hoppas få starkare utslag på stickorna kommande cykel.


    Skönt att den kom igång direkt, är såklart individuellt men skönt att höra att det går snabbt för andra så det förhoppningsvis gör det för en själv också :)

    Berättade för en nära vän igår att jag slutat med preventivmedel, känns skönt att någon vet och att kunna få stöttning om det skulle ta längre tid eller missfall etc.
  • BounceBambi

    Nu har jag haft beräknad ägglossning enligt p-tracker appen men har egentligen ingen aning om den kommit igång eftersom jag precis slutat med preventivmedel. Tycker inte jag har märkt av något fertilt sekret så väntar egentligen på mens om två veckor så man har en riktig att utgå ifrån (inte bara bortfallsblödning). 

    Tycker största utmaningen är att inte stressa upp sig, är orolig över att vara en person som har svårt att få barn men har ju inte ens gett det ett ärligt försök än. Märkligt att man ska vara så knäpp! Än så länge har iaf inte sex känts stressat eller pressat. Min sambo sa att vi inte försöker bli med barn men gör inget för att förhindra det just nu och det är väl egentligen den inställningen jag önskar jag kunde ha med.

  • BounceBambi

    Håller med flera om att det är kul att se flera plus i tråden! Skönt att se att det faktiskt går bra och snabbt för många, ger mer hopp om att det kan göra det för mig också. :)

    Själv väntar jag på första mens efter stopp av p-medel, borde komma runt 5/9 så finns en liten chans att jag lyckats bli gravid innan det. Har bestämt mig oavsett för att inte testa förens några dagar efter BIM. Kommer nog ändå kännas rätt bra med mens så att man vet att kroppen är igång igen. Jag kommer inte ta något test förens några dagar efter BIM oavsett har jag bestämt. Tror att jag kommer börja testa så mycket om jag väl börjar och jag försöker ha en mer avslappnad approach även om det är svårt. 

  • BounceBambi

    Kul att höra lite mer om alla :)

    Jag är 28 år och min sambo är 29, vi har varit tillsammans drygt ett år och bott ihop nästan lika länge. Vi bor i Skåne och har köpt hus som vi flyttar till i februari. Ingen av oss har barn sen tidigare, inga syskonbarn men några vänner med barn.

  • BounceBambi
    Hallonpaj121212 skrev 2021-08-31 09:05:10 följande:

    Håller med dig man vill inte testa innan BIM

    Jag höll mig från att testa imorse och har bestämt att jag låter veckan gå, blöder jag inte har jag ett nytt test

    Är jag gravid kommer jag fof vara det om en vecka


    Tänker att det är sunt att ha den inställningen. Just det här är jag gravid kommer jag fortsatt vara det lite längre fram också. Väntar in första mensen runt 5/9 och har bestämt att testa några dagar efter det om den inte kommit. Tror ägglossningsstickor och tidiga test ger mig lite onödigt mycket stress, Men kanske ändrar mig längre fram om jag inte blivit gravid inom några månader. 
  • BounceBambi
    Essie0 skrev 2021-09-01 20:50:00 följande:

    Det här med att ta det lugnt och inte tänka så mycket på graviditet går sådär haha! Tycker jag känner en massa symtom men har förmodligen bara glömt hur det är att inte äta p-piller. Är ju inte så konstigt att uppleva diverse symtom under olika perioder av cykeln, speciellt runt ÄL och fram till och med mens. Hur går det för er andra, någon som känner någonting?


    Instämmer i att det är svårt att säga vad som kan vara något symtom och vad som bara är pga man slutat med p-medel! Tycker att jag är mer trög i magen och att jag haft lite känningar likt mensvärk till och från. BIM på söndag om man ska räkna med 28 dagars cykel men vet egentligen inte om jag haft ägglossning. Så svårt att inte ha en aning om någonting. Är verkligen en prövning för tålamodet detta. 
  • BounceBambi
    Kiwikiwi skrev 2021-09-03 07:50:14 följande:

    Jag berättar gärna hur vi förberedde oss för att bli gravida osv även om jag vet att vi mest hade en otrolig tur. Jag vet innan vi precis plussade att jag ville läsa om andras symtom och hur de gjorde kring äl osv, men kanske bara jag som var överdriven.

    Jag hänger iallafall kvar i gruppen, blir kul att se fler av en plussa snart och jag håller tummarna att turen är med er i nästa försök!!


    Grattis till plusset! Jag lyssnar gärna, är precis som du säger väldigt spännande att höra hur det har gått för andra. Kul att det gick så snabbt för er, förstår att det känns lite overkligt efter all oro över att det ska ta lång tid :) 
  • BounceBambi
    ChilliChoklad skrev 2021-09-03 13:53:25 följande:

    Halloj! Jag tänkte bara fråga rakt ut, har ni försökt ändra på er livsstil/diet nu när ni försöker bli med barn?

    Jag har själv slutat dricka alkohol på helger/fester. Sedan tar jag extra vitaminer, ex. Folsyra. Men jag dricker kaffe dagligen. Vet inte om det är något man också borde minska på? :)


    Jag har inte gjort några större förändringar, tar folsyra och D-vitamin, undviker alkohol och koffein men har inte uteslutit helt. Försöker ha en hälsosam livsstil sen tidigare också med mycket grönt och regelbunden träning.
Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?