Inlägg från: hurtänktedunu |Visa alla inlägg
  • hurtänktedunu

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Hej.

    Hoppar också in här om det är okej. Jag blev gravid i juni men fick ett missfall som jag genomgår just nu. Så det är bara att försöka igen. Så nu får vi vänta på att ägglossningen ska komma igång igen och så är det bara att köra. Vi hoppas verkligen att det ska gå snabbt. Förra graviditeten gick på första försöket men aldrig haft missfall förut så vet inte hur kroppen kommer att reagera.

  • hurtänktedunu
    Willow89 skrev 2021-08-14 15:36:30 följande:

    Hej, välkommen! :) Verkligen trist att höra att du går igenom ett missfall, hoppas det går snabbt för er när ni provar igen nu, jag ska hålla mina tummar!


    Tack. Ja jag hoppas det också. Segt att vara mitt I det
  • hurtänktedunu
    Lövsångerska1991 skrev 2021-08-14 15:59:39 följande:

    Så tråkigt med missfallet, skickar en styrkekram! Jag har läst att missfall inte minskar chanserna att bli gravid igen eller så, det är vanligt med tidiga missfall. Men smärtsamt så klart. Jag hoppas att ni snart får till en graviditet igen! <3


    Tack. Ja det är nog snarare högre chans att bli det efter vad jag förstått eftersom hormonnivåerna är högre. Men vi får se.

    Ja jag hade gärna tagit ett tidigare missfall. Bebisen dog i v7+5 men kroppen kopplade inte förrän v10+4 då det började komma lite blod. Så det hade ju vart bättre om det kom direkt. Men nu är det som det är. Fick tabletter i går för att få ut det så får vänta ut allt nu bara.
  • hurtänktedunu
    Lövsångerska1991 skrev 2021-08-14 18:31:17 följande:

    Förlåt, jag missade att det var ett senare missfall. Är ledsen för din skull. :(


    Ingen fara. Det har ändå gått smidigt trots allt och hade knappt ont antagligen på grund av att jag fick bra läkemedel med mig och så och igår kom allt ut och nu är det inte alls lika mycket längre.

    Undra om man kan räkna detta som en mens. Vad tror du?
  • hurtänktedunu
    Lövsångerska1991 skrev 2021-08-14 22:27:14 följande:

    Skönt att det inte gjorde ont ändå och att det verkar vara över snart. Jag vet inte riktigt om det räknas som mens. Jag kan inte så mycket om missfall, har själv inte varit gravid ännu. Har läst lite om det för att förbereda mig för att det kan bli så, men tyvärr kan inte svara på det. Kanske någon annan i tråden som vet? Det är några som har varit igenom missfall nyligen här.


    Ja vi får väl se helt enkelt. Hålla tummarna och hoppas på det bästa. Mer kan man inte göra
  • hurtänktedunu
    Wave Mother skrev 2021-08-15 11:59:37 följande:

    Jag fick nyligen missfall (MA), och man kan nog på sätt och vis räkna blödningens första dag som en första mensdag, en det blir inte riktigt samma ändå (som det verkar enligt svar jag fått från vården). De sa att man kan vänta sig nästa mens ca 4-6 veckor efter blödningen. Och det betyder ju att ev. ägglossning borde komma mellan ca 2 och 4 veckor efter, antar jag. Jag har väntat snart fyra veckor nu, så hoppas få mens snart.


    Hoppas det kommer igång snart då. Håller tummarna för dig. Så hoppas vi att mitt går över snabbt nu. Tog som sagt cytotec i fredags och nu blöder det mycket mindre så rätt lugnt förlopp. Min man är på att börja försöka igen så fort jag slutat blöda. Hoppas bara min kropp hänger med. Den har alltid funkat som en klocka så hoppas det fungerar så efter detta också. En maj-juni-juli-augusti bebis skulle vara mycket välkommet.

    Har du barn sedan tidigare?
  • hurtänktedunu
    Mangosmoothien skrev 2021-08-15 10:51:06 följande:

    Hej!

    Jag och min man ska äntligen börja försöka nu i augusti. Vi har pratat mycket bebis sista året men velat vänta av olika anledningar, delvis pga Corona då jag vill att han ska kunna vara delaktig i allt. Nu är vi snart färdigvaccinerade och vill inte vänta mer. Vi är så spända, första barnet för oss båda :)

    Kommer testa att köra utan ägglossningstest i början , sedan om det inte tar sig på några månader får vi överväga det. Jag har flera vänner som fått missfall och svårt att bli gravida så är ödmjuk att det kan ta ett tag, men hoppas ändå vi får maj-bebis som det blir om det tar sig direkt. Lycka till ni andra som försöker nu med!


    Välkommen. Hoppas det går fort och går hela vägen direkt för er. Är det första barnet?
  • hurtänktedunu
    Wave Mother skrev 2021-08-15 13:48:33 följande:

    Tack! Och jag håller mina för dig! Det är ju meningen att medicinsk behandling mot MA ska vara mer skonsamt så man får hoppas på att det inte blir något avbrott/trassel i cykel osv. Jag tror det kommer gå bra för dig om du haft lätt tidigare med cykeln!

    För mig blev det också relativt lugnt förlopp, och jag slutade blöda mycket efter fem dagar. Sedan var det kanske tre fyra till dagar med lite, lite då och då bara, och sen inget. Vi har försökt från att jag slutade blöda, så vi får väl se om det tar sig, fast jag väntar mig nog inte det nu första gången. Eftersom man inte vet när äl kommer så blir det lite i blindo, men det har varit fint som start tycker jag.

    Jag har inga barn sedan tidigare, och förra graviditeten blev till direkt efter att jag slutat med p-piller, utan någon riktig mens emellan, så själv har jag lite dålig koll på vad man kan vänta sig nu ... 


    Ja dom sa det till mig också. Kom ut en stor klump idag ursäkta för info men det kändes lite som att det kanske var det sista stora som kom. Så hoppas vi det bara blir mindre nu.

    Ja jag hoppas det blir som vanligt. Den har ju alltid vart 28 dagar på pricken och äl har jag känt väldigt väl. Så hoppas jag känner det nu också. Men vi får ju också köra lite i blindo så får vi se.

    Ja du får ju vänta och se bara vad som händer så hoppas vi att det går lika snabbt nu.
  • hurtänktedunu
    Wave Mother skrev 2021-08-15 15:52:34 följande:

    Inget att be om ursäkt för, det är ju sådär :) 

    Vi får hålla tummarna för snabb återhämtning och lyckträffar i kommande försök, helt enkelt!


    Verkligen. Hoppet lever.
  • hurtänktedunu
    Kiwikiwi skrev 2021-08-16 12:35:51 följande:

    Hej på er alla, nu börjar vi bli så många här inne och jag tänkte (om okej för TS) att vi kan köra en BIM lista för att få lite koll på vilka som hänger här i tråden. Jag är ny på familjeliv och är väl egentligen första gången jag deltar i ett forum, men har sett liknande i andra trådar. Hoppas inte de skapar stress för någon, de som vill kan väl hänga på.

    Passar på att önska ett stort lycka till, till er alla :)

    BIM

    Kiwikiwi (4/9, 31 år, första försöket med första barnet)


    4/9 Kiwikiwi (31 år, första försöket med första barnet)

    ?/9 Hurtänktedunu (31 år, första försöket efter ma, tredje barnet)
Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?