• 986247391

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?



    Hej!

    Har precis tagit ut min p-stav efter många år (inte haft mens på över 10 år) och hoppas nu på ett plus, men blir inte klok på det här med ägglossningstest? På testlagrets hemsida stod det att strecket inte nödvändigtvis ska bli lika starkt som kontrollstrecket, utan man ska titta på stegringen. Hur hade ni tolkat testen?
  • 986247391
    986247391 skrev 2021-09-07 19:15:24 följande:

    Hej!

    Har precis tagit ut min p-stav efter många år (inte haft mens på över 10 år) och hoppas nu på ett plus, men blir inte klok på det här med ägglossningstest? På testlagrets hemsida stod det att strecket inte nödvändigtvis ska bli lika starkt som kontrollstrecket, utan man ska titta på stegringen. Hur hade ni tolkat testen?


    Edit: strecken syns något tydligare i verkligheten jämfört med på bilden.
  • 986247391

    Hej! Tänkte jag skulle presentera mig lite istället för och bara vara inne och läsa alla era bra inlägg! Jag är (snart) 27 år och min man 30år. Min man har varit sugen på barn länge, men för mig tog det lite längre tid. Jag har haft p-stav i över tio år, så bara att "lära känna kroppen" är nytt, men jag tror (och hoppas) att jag haft ÄL nu i dagarna. Brösten ömmade så mycket att jag knappt kunde sova och tyckte mig se en stegring på ÄL-testen. Jag har också haft lite konstig aptit, är i vanliga fall en riktig godisråtta, men senaste veckan har jag inte alls varit sötsugen och när jag väl ätit något sött mer blivit illamående, kan det ha något med ÄL och göra? 


    Off topic, någon som vet om/hur man kan ändra användarnamn?

  • 986247391
    Lövsångerska1991 skrev 2021-09-09 17:53:59 följande:
    Hej, vad kul att du börjat skriva här :) vi är många nu, känns som en fin gemenskap. Så skönt med en tråd där man inte dömer varandra eller så heller, sett en del trådar där det är så. Så spännande att ni precis ska börja försöka :) att lära känna sin kropp är som du säger rätt intressant. Det med aptit vid ägglossning har jag inte riktigt tänkt på. Vid PMS är jag nog mer sötsugen, men sen när mensen och värken kommer så mår jag mest illa. Jag är lite svajig i humöret vid ägglossning (även vid PMS) och känner mer lust. Min barnlängtan blir om möjligt ännu större vid ägglossning. Ömma bröst har jag, men inte så smärtsamt som du beskriver.

    Jag har som sagt varit inne och läst lite, och det verkar vara en himla trevlig stämning! Och extra skönt och kunna prata av sig lite, jag har berättat för en kompis att p-staven är ute, men inte hur pass "aktivt" vi försöker. Nu håller jag mest tummarna att kroppen kommer igång som den ska, men skulle det bli ett plus direkt är det mer än välkommet! 

  • 986247391
    Jenek18 skrev 2021-09-09 17:59:16 följande:
    Hej och välkommen! Är det din första cykel utan p-stav? Jag brukar ha väldigt mkt energi innan ÄL och inte vara speciellt intresserad av mat. Jag är bara så pepp på livet och vill göra allt på en gång. Men sen ganska snabbt efter ÄL blir jag superhungrig och vill mest vara hemma och mysa. Ömmande bröst brukar jag dock få efter ÄL. Det är vanligt att man har mer energi runt ÄL och lägre efteråt tror det beror på temperaturen och styrs av hormoner.
    Tusen tack! Ja, det är första cykeln, tog ut staven i slutet på augusti så jag hoppas att det var ägglossning jag kände av och att kroppen kommit igång igen :) 
  • 986247391

    Håller på och bli tokig av väntan här hemma! Mitt starkaste ÄL test var den 7:e, när vågar man ta ett test tror ni? Är första cykeln sen jag tog ut p-stav så har ingen koll på när den borde komma. Köpte två test som kunde användas 5 dagar före förväntad mens. Hur länge hade ni väntat?

  • 986247391
    evelinagra1 skrev 2021-09-14 12:18:16 följande:

    Jag håller också på att bli tokig, fick positivt äl test 7:e jag med, först sa jag att jag tidigast ska ta ett test på lördag men tror tyvärr inte att jag kommer kunna hålla mig så länge ska kanske tar ett på torsdag haha


    Jag hade egentligen tänkt vänta tills på söndag, men det känns ju evigheter bort!
  • 986247391

    Hur länge ska man hålla ut innan man testar? Tror jag hade ägglossning runt den 8onde, testade med ett testa tidigt i lördags men det var negativt. Har inte haft mens på många år så har ingen regelbunden cykel och gå efter, men om ÄL var 8/9 borde väl BIM vara runt 22/9? 

  • 986247391

    Jag fick ett ryck idag och bestämde mig för och ta ett ÄL-test då jag senaste dagarna nojat så mycket över att vi kanske läste av testen för hoppfullt och att jag inte alls hade ÄL när jag trodde.

    Hade förväntat mig en tom sticka, men får detta? Vad jag förstått det som kan äl-test även ge utslag om man är gravid?

  • 986247391
    Värphönan skrev 2021-09-21 21:38:41 följande:

    När fick du ditt förra positiva äl-test?

    Det funkar inte att ladda upp bilder på fl sedan deras kassa uppdatering av sidan :( så det är svårt att veta vad din bild visar?

    Jag testade för skoj skull att ta ett äl-test nu när jag blev gravid, det va ett gäng dagar efter bim, och strecket blev mycket starkare än controllerstrecket och väldigt snabbt också.


    Märkte att bilderna inte funkade :(

    Fick vad jag antog var positiva test 7/9-8/9 med en stegring innan och nästintill obefintliga streck efteråt (testade fram till 12/9)

    Nu fick jag en ungefär lika stark linje som den 7e, dock har ingen varit exakt lika stark som kontrollstrecket?

    Tog ett gravtest som var negativt, så jag börjar tro mer och mer att det kanske inte var ÄL när jag trodde det?
Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?