• Tösen01

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Hej! Jag hoppar gärna in i gruppen! Planerar/önskar ett syskon till nästa år, gärna till sommaren om man får lägga en beställning. Flört slutade med ppillren för ca två månader sedan och har försökt en gång. Vår första blev till på cykel två efter att jag slutat med ppiller och mindes min stress då. Tack och lov är jag inte stressad på samma sätt, men gillar när saker går fooort. Brukar ha en cykel på ca 34-38 dagar. Denna cykel användes inga äl test utan försökte följa flytningar och appen. Trodde (eller var övertygad) att jag hade ÄL på dag 20 (när jag körde med stickor sist inträffade ÄL på dag 19-20. Mannen var bortrest men kom hem lagom till det jag trodde var ÄL. Men redan 4-5 dagar efter ÄL började jag få mensvärk, har aldrig haft det förutom när jag var gravid, så kände ändå en viss förhoppning. På ÄL+7 började jag blöda lite, tänkte först att det kunde varit en nidblödning och har mensvärk plus ont i brösten (aldrig haft förutom när jag var gravid). Men blöder alldeles för mycket för en nidblödning, visserligen inte mycket, men när jag googlat så verkar det inte alls likna en nidblödning. Så min cykel har för första gången i livet gått från i snitt 35 dagar till 27 dagar. Inte något konstigt i sig, men känns ändå lite snopet. Mår liksom illa och är trött, men det kan man säkert göra i samband med mens. Mina tidigare två mensblödningar har varit sparsamma så kanske denna var en riktig mens. Har beställt hem en fertilitetsmonitor, som en vän Kommer köpa efter mig, för att få lite bättre koll. Svårt att få till sex regelbundet i vardagen för oss, med en dotter och oregelbundna arbetstider. Särskilt nu när mensen kom 8 dagar tidigare än vad den brukar. Är det någon av er som har erfarenhet av en sådan?

    Fördelen med en kortare cykel är att det blir mindre väntan. 

    När på dagen är det bäst att ta ÄL-test?

  • Tösen01
    LJM91 skrev 2022-06-14 10:22:17 följande:

    Välkomnen till oss Tösen01! Jag skulle gissa att det är p-pillerstoppet som gör att mensen är lite oregelbunden just nu, det kan ju ta ett tag innan hormonerna balanserar sig igen :)


    Tack så jättemycket!

    Det tror jag med, därför "skönt" att inte ha bråttom och försöka lära sig sin kropp på nytt. Är ändå "glad" att cykeln inte blir längre utan kortare, för ca 8 år sedan var den väldigt lång (hade kopparspiral då) och det hade varit frustrerande, blir mer väntan då. Nu verkar den kortas ner.

    Hur går det för er andra? 
  • Tösen01

    Hej!

    Jag har varit offline, dels pga jobb och en massa strul inom min familj (ej i min egna lilla fanilj) och sedan dog min telefon och har behövt skaffa en ny och ni vet ju vad det innebär att behöva återställa allt förlorat i en ny. Dessutom har min man jobbat hela midsommar och jag har skött firandet med dottern själv. Nu har jag äntligen (!) fått lite ensamtid, dottern och maken är och badar hela dagen! Försökt läsa ikapp och vill sammanfatta det med : heja alla er, det är kämpigt, frustrerande men ni alla kämpar på och försöker hålla hoppet uppe. Håller med om det där med stress och utebliven ÄL, alltså kan tänka mig att vid akutstressreaktion kan ÄL rubbas, men annars känns det märkligt att det ska påverkas? Det skulle vara evolutionärt väldigt ofördelaktigt och efter alla tusentals år så borde det inte vara något som bör påverka?

    Jag själv sitter och funderar över min clearblue fertilitetsmonitor advance, blir inte klok på den eller min cykel. Svårt att få ett vettigt resonemang med sig själv eller bara genom att googla? Tänker att jag bollar med er kloka kvinnor, men känn inte att ni måste svara, jag har själv inte bidragit med mycket.

    Jag har haft två cykler utan ppiller, inte mycket. Brukar ha lite längre (tidigare cyklar utan ppiller) på ca 35 dagar, nämnas bör att jag då var rätt smal och är mer kvinnlig och "normal" nu. Min första cykel utan ppiller denna gång var 33 dagar, den andra 27. Började ta tester på dag 6, då var den låg. Sedan dag 7 blev det hög (östrogenökning) sedan dess har den varit på hög, i 9 dagar. Ingen LH ökning. För ca 4 dagar sedan började jag få hala flytningar och trådiga (äggvita), har haft sex på dag 9 och 12, har väldigt svårt att få till det när dottern är hemma och mannen jobbar natt. Men tänker att var tredje dag borde räcka? Det blir inte riktigt tre dagar heller, snarare 2.5. Enligt appen skulle ÄL varit igår, men då övergick mina flytningar till att bli klibbiga och det är ganska torrt, inte så svullen osv. Är alltså på cykeldag 15 nu (vi ska försöka få till det ikväll när vi har barnvakt). Jag tänkte igår att min ÄL redan varit, eftersom det blev vita gryniga flytningar, men monitorn visar fortfarande hög och har de senaste två sista dagarna börja se två ganska starka sträck på pinnen (även om de inte är ämnade att läsas av på så vis, så ser jag en skillnad). Men har lite molvärk och idag  (nyss) började mina flytningar bli mer trådiga men sparsamma? Brukar det vara så, att man först har i tre dagar rikligt med äggvitefärgade flytningar, för att sedan bli väldigt klibbigt mjölkiga, för att sedan öka igen? Nackdelen med Cb är att man ska ta dagens första urin, men rent generellt är ju LH lägre på morgonen? Har tänkt att den missats av monitorn, läst att det är rätt vanligt. Men nu börjar jag tveka lite? Hade jag haft tid hade jag köpt vanliga älstickor också, men får ta det till nästa cykel.

    Vart vill jag komma? Jag vet inte. Undrar mest om ÄL skett eller om det fortfarande är på g? Min man har väldigt svårt att komma på beställning så får inte riktigt till det alla gånger heller. Det stressar mig och jag tycker synd om honom brukar aldrig vara ett problem annars. Det här med att planera in sex är inte så bra för oss. Önskar på ett sätt att ÄL skedde nör jag hade alla flytningar men har ju inte fått utslag på ÄL test. Dessutom jobbar min man natt hela nästa vecka och jag måste planera in sex, vilket inte känns bra. Förlåt för att jag gnäller men det känns liksom lite frustrerande. Läst på om insemination, kanske skulle göra det hemma, så slipper jag pressa på. Någon som testat det? Eller har ni andra tips, jag försöker verkligen inte pressa själv, men låsning är jobbigt. Vill hjälpa honom....

    Har ni några tankar, tips eller ideer? Obestämd

  • Tösen01

    Dalarna91: Tänker att just nu när det är så varmt, så kan kroppstemperaturen avvika från det "normala". När jag tempade förra gången, så hände det mig och då fick jag förklarat av min vän som tempade med NC att det var svårare på sommaren, särskilt när det var varmt, eftersom kroppen försöker kompensera för det och ofta då sänks tempen. Hon råkade bli med barn pga det. Nu vet jag inte om det finns evidens för det. Men jag skulle avvakta tills imorgon och se vad den visar då? 

  • Tösen01

    Fyrklövern 

    Tack för ditt svar! Ja, alltså pga medicinering funkar inte tempmätning på mig. Har försökt göra det efter konstens alla regler i två månade, men det har verkligen inte fungerat, men fick det förklarat av min vän som är läkare att min medicin ställer till detObestämd och det andra förslaget, testade det och i natt fick vi till det. Flört vilket var bra, eftersom jag idag fick positiv på Äl-testet.

    Kändes så skönt. Men nu börjar jag noja och störa mig på att vi inte kommer få till det de kommanse två dagarna, eftersom mannen jobbar till imorgon eftermiddag.... Men om vi hade det i natt (runt 01.00 tiden) så borde det räcka ändå. Kände redan igår att brösten började ömma och att det var blöt där nere och i förmiddags var det första gången i mitt liv som jag kände av vad jag tror var ÄL, det molade ordentligt i högersidan, en känsla jag inte riktigt känner igen, inte som mensvärk men liknande? Nåväl. Får hoppas att en sats räcker, kan ju inte göra så mycket mer. Själva LH ökningen kunde ju skett tidigare än imorse också, eftersom jag igår testade kl 7.00? 

    Hur går det för er andra? 

Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?