Inlägg från: Mathilda88 |Visa alla inlägg
  • Mathilda88

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Sophiee92 skrev 2023-02-13 20:46:07 följande:

    Var som sagt på UL nr 2 idag och allt såg bra ut. Planerat äggplock blir på fredag. Så spänd! Okej egentligen är jag fullkomligt livrädd men försöker tänka att jag bara är spänd och förväntansfull så känns det mycket bättre hehe... Är en riktig mes i vanliga fall så allt det här med sprutor, blodprov, äggplock etc känns otroligt tufft, men samtidigt så oerhört tillfredställande att klara av! Vill bara säga en gång till hur mycket det betyder att ha er med i den här karusellen. Hade känts bra ensamt om man inte haft er att prata med <3


    Så starkt jobbat! 💪🙌
  • Mathilda88
    Sophiee92 skrev 2023-02-15 09:02:03 följande:
    Åh men tack!! Läst lite trådar där jag sett att du också är paniskt rädd för allt det här som IVF innebär, så tror du förstår exakt! Vart är du och din kille i processen nu?
    Tror också jag läste någonstans att din killes sperma inte var helt 100? Min killes är ju inte toppen heller (för långsamma spermier) så IVF är enda alternativet för oss som det ser ut så måste bara stålsätta mig även om det känns oerhört läskigt detta.

    Ja det stämmer att jag också är det 😅🙈. Definitivt, så du är en inspiration för mig!
    Ja men min sambo har ?bara? väldigt få spermier, men av bra kvalité, så vi försöker göra förändringar i livet med förhoppning på att förändra det i väntan på IVF 🙏. Önskar att man hade forskat fram fler alternativ där man gör ngt åt mannen istället 😅. Hoppas det kommer i framtiden, bli mer jämställt! 


    Vi inväntar mina provsvar tagna på lätt cellförändringar, så fort de kommit skickas vår remiss för IVF till RMC Malmö. Så inte inne i rullorna än 🙈.

  • Mathilda88

    Angående jobb så har jag varit öppen med vår resa och kommande behandlingar, dock lär jag inte jobba där när det drar igång. Jag jobbar dessutom nätter så kommer inte behöva gå ifrån jobbet utan gå mellan nattpass istället vid behov.

  • Mathilda88
    Sophiee92 skrev 2023-02-15 20:12:38 följande:

    Matilda, åh haha ja då förstår du precis! Måste varit väldigt obehagligt att ta test på dina lätta cellförändringar btw? Jag har länge haft en skräck för det hehe :/ Hur länge har du och din kille försökt förresten och vilka förändring har ni börjat med? Jag läste på lite att Selen ska vara bra för spermierna så det tar mannen nu varje morgonen. 


    Det är ingen behaglig grej men inte värre än en vanlig cellprovstagning. Skrapningen fick jag lokalbedövning av inför, sen var jag öm i ett par dagar efteråt - ha i åtanke att jag dessutom brukar få mer om än de flesta normala kvinnor efter allehanda behandlingar där nere 😅. 
    Sen att gynekologen sa att vi skulle avvakta med sex i 2-3 dagar innan sex, vi väntar 4,5 dygn och sen visar det sig att det ändå inte läkt så man blev infekterad 😣🙈. Börjar komma till liv nu igen efter några dagar i smärta&infektions-dimman 😅. 


    Vi har försökt sedan senhöst -21. Redan under våren -22 började vi båda med kosttillskott som exempelvis selen etc från bla Graviditetskollen.se. Provade olika varianter fram tills det gått ett år och då sökte hjälp för fertilitetsutredning. Jag är en väldigt driven individ som när jag bestämt mig för ngt helst skulle ha fått det gjort dagen innan 🤣. Därav har vi testat oss fram. Nu har vi hittat mer om kosten i övrigt, koffein etc som vi inte prova innan. Lite lättare nu när vi vet vad vi ska inrikta oss på vad som kan öka på mängden simmare 🥰. 🙏

  • Mathilda88
    Sophiee92 skrev 2023-02-17 17:46:54 följande:

    LJM, men alltså SÅ spännande ju! Förstår du får upp hoppet :)

    Dalarna, vad härligt att ni får påbörja er missfallsutredning nu redan i mars! Hoppas det ska ge massor av ny energi!

    Äggplocket idag gick sååå himla mycket bättre än vad jag trodde. Underbara läkare och sköterskor som tog hand om mig hela vägen från receptionen, vilorummet till operationssalen. Fick lugnande tabletter innan och mot illamående, så när det väl var dags att bege mig till operationssalen var jag sådär lagom lullig och fick jag gå armkrok med en sköterska in, hon satt sen med mig hela tiden och strök mig över pannan under hela proceduren. Läkaren och den andra sköterskan var också jätte gullig och innan dom satte igång så fick jag ännu mer lugnande samt morfin intravenöst så när det kickade in var jag i himlen haha... Kändes såklart när dom stickte en men det var absurt hanterbart. 11 äggblåsor fick dom och totalt 9 ägg :) Chockerande nog så var min sambos spermaprov helt PERFEKT :O :O och dom kommer inte använda ICSI metoden utan låta spermierna själva få befrukta äggen. Galet! Det var väldigt nedsatt när vi gjorde utredningen men kanske dom extra vitaminerna som jag propsat på min man gjort skillnad. Nu börjar förstås oron över att inga ägg ska bli befruktade, det får vi veta först på måndag, men samtidigt försöker jag koppla bort detta och tänka på vilken otrolig kick det var att jag klarade av detta. Tack för att ni tänkte lite extra på mig idag <3


    Gud så skönt att det gick så pass bra! Att det blev så behagligt 💞 Satt sambon med under operationen? Låter betryggande inför kommande egen resa 🙏 Ska nog också be om lugnande 😂🙏, lät ju skönt! Starkt jobbat!! Håller tummarna för ett bra resultatsbesked på måndag 🙏

    What, har du behövt propsa på honom tillskotten? 😅 Här har vi en deal på att han gör sitt yttersta för att optimera sig under denna tiden fram till IVF så att vi kanske kan lyckas själva innan dess. Hade han inte gjort det så hade jag sagt nej till IVF och kört på insemination istället. I vårt fall där det är manliga faktorn så får det fanimej vara någon mån av jämställdhet iallafall 😅. Nu är min sambo också väldigt mån om att få barn så han tvekade inte. Var det kvalitén eller mängden som var brist hos din sambo?


    LJM: Låter väldigt hoppfullt! 😍🙏

    Dalarna: Skönt att dra igång det så pass snabbt 🙏🙏

  • Mathilda88
    Chilins skrev 2023-02-15 10:13:53 följande:

    Äntligen har vår remiss för ivf gått iväg till kliniken. Nu är det bara att vänta på att de ringer. Känner mig så lättad och taggad på processen. Som dig sophie har jag också varit extremt nålrädd men jag har haft så mycket med sjukhus och nålar att göra sedan vi började försöka skaffa barn att jag inte alls känner samma sak längre. Jag ser bara målet. :) vilka himla krigare ni alla är. Så imponerad Av er och hur ni hanterar alla motgångar. Man är inte stolt över sina reaktioner emellanåt men på något sätt tar man sig ändå framåt. Såg att det var en diskussion om hur man löser all tid man måste vara borta från jobbet och vad man säger då. Jag har berättat för mina absolut närmaste kollegor och chef så slipper jag frågor när jag behövt vara iväg. De har också min rygg om någon annan skulle kommentera något vilket också känns väldigt skönt. 


    Gud så skönt att remissen nu är skickad! 🥳🙌 Fick själv tyvärr besked idag att provsvaren på mina cellförändringar inte kommit än 😔. Så får hålla tummarna på nytt till på måndag!
  • Mathilda88

    Sophie92: Oj får dom inte? Hoppas det släppt till i sommar när covid är lugnare 🙏.  Va skönt att det blev så bra med henne istället 🥰🙏! Kommer absolut säga ja till lite lugnande iallafall när/om jag måste genomgå det. Jag är inte särskilt nervös av mig alls normalt, men litar inte på vården ell att de kommer lyssna på mig angående smärta postoperativt exempelvis. Den spänningen du beskriver kommer jag att ligga hemma och må väldigt illa över 😣🤢, då kan jag inte äta eller dricka någonting. Inte beredd på att genomgå det! 


    Ja fy fan, var på gynakuten två dagar i rad och allt såg bra ut så de inte kunde hitta orsaken till den starka överväldigande smärtan. Fick antibiotika andra dagen och sen har det sakteliga börjat gå på rätt håll 🙏. Idag har jag kunnat börja röra mig runt lägenheten 🥳. Hoppas orka gå ut imorgon 💞. 


    Fertilitetsutredningen krävde två prover. Kvalitén var stabil på bägge proven en bit över 50%. Mängden däremot varierade mellan 3,5 - 10 milj, minimum för funktionell simmare är 16 milj. 

  • Mathilda88
    LJM91 skrev 2023-02-18 09:56:29 följande:

    Dalarna, jag förstår inte heller varför jag plötsligt skulle få lågt progesteron om det nu är det. Kanske ett dåligt ägg isåfall? Men lågt progesteron ger väl förutom spottings även kort lutealfas och låg temp? Har ingenting av det.. Jag vet inte riktigt vad jag ska tro. Heja ägglossningen, skönt att den verkar vara på gång!

    Har läst på säkert 25-30 olika sidor om nidblödning och det verkar variera väldigt hur de ter sig och på en del ställen står att de kan pågå i upp till en vecka, andra ställen säger max 2 dagar. Vissa blöder mycket och andra bara pyttelite. Finns nog inte så mycket annat att göra än att vänta och se helt enkelt.


    Håller tummarna för det bästa då!

    Dalarna: Heja heja, have fun! 🥳
  • Mathilda88
    Sophiee92 skrev 2023-02-19 11:33:50 följande:
    Ja det kan man ju hoppas, blev väldigt förvånad dock att dom fortfarande idag har covid restriktioner... Nej alltså spänningen vad knappt märkbar i mitt fall, om jag jämför med min mensvärk som är tusen gånger värre, men allt är såklart relativt och jag tror också att jag mått oförskämt bra i jämförelse med andra. Har du redan nu funderat på vilken mottagning ni vill välja ifall ni hamnar där? Tror att man kan få väldigt olika bemötande beroende på vart man går, Livio där vi går är iaf underbara!

    Men usch stackare! Låter MYCKET värre än det jag gått igenom haha... Vad bra ändå med två spermaprover! Ja man tycker ju att 3,5-10 miljoner spermier ska räcka med tanke på att bara behövs 1 som dom säger...
    Fördelen är visserligen att de förhoppningsvis håller sig friska så väntetiden inte blir längre än den redan är <3 

    Det finns tyvärr inga alternativ här i Skåne utan bara RMC Malmö. Livio i Skåne har jag fått till mig enbart är privata och ej knutna till regionen och därför inte regionfinansierade Obestämd. Är det finansierat hos er? Var i Sverige bor ni?

    Fick ni bara lämna ett prov menar du? :) Ja tycker också att två prover är ett bra minimum, var som sagt ändå stor skillnad på hans prover! 3,5 miljoner är ju typ ingenting, 10 miljoner är ändå strax över halvvägs till de 16 miljoner som krävs som minimum för normal funktion. Jo visst behövs det bara 1, men förstått via Vulverine/Jenny Koos webinarier och bok att det tydligen behövs stora mängder för att även den enstaka ska klara av att ta sig hela vägen fram. Många spermier sållas tydligen bort redan vid livmodertappen och sen faller fler bort på vägen. 
  • Mathilda88
    Dalarna91 skrev 2023-02-19 21:14:00 följande:

    Sophie/Matilda; jag såg på en dokumentär om spermier. De va en kvinna som hade samlag och dagen efter opererad hon bort bägge äggstockar. Det va planlagt så hon tänkte man kunde göra det vetenskapligt med spermier. Iaf det va inte många spermier i bägge äggstockarna, så trots det bara behövs en så är det många som simmar fel och alla är inte simdugliga osv. 


    Så spännande! Ja normalt värde på antalet bra simmare är bara drygt 50%, så är man normal så kan teoretiskt sett drygt 50% simma fel redan från start... Vad hette den dokumentären?. :)
Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?