• Bez

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    ChilliChoklad skrev 2021-12-06 18:09:36 följande:

    Hej! Jag var med tidigt i tråden här och plussade i september, är snart i vecka 14.

    Vill bara skicka massa peppning till er alla som försöker! Snart händer det :) För mig och min man tog det totalt 5 månaders försök med ett tidigt missfall på första försöket. Nu har jag överlevt 13 hemska veckor med illamående och går på onsdag in i andra trimestern.

    Jag har verkligen fått en sån stor respekt för kroppen efter mitt plus, och vill ta hand om den lille i mig på bästa möjliga sätt. Om jag tar hand om mig och kroppen kommer också min kropp ge mig det jag vill ha.

    Så länge ni är friska och mår bra, så kommer era kroppar också plussa någongång.

    Stort lycka till till er alla!


    Tack för pepp! <3
  • Bez

    Har märkt senaste månaderna att jag får mindre och mindre tid mellan positivt äl test (cb advance) och temp höjning?

    I början hade jag typ 2 dygn emellan sen vart de dagen efter och nu senast bekräftade nc äl samma dag som jag fick positivt.

    Är de bara slump när de infaller eller tyder på de nått?

    Är ju iallafall irriterande för man får ju så lite tid när man försöker maximera på dagarna med högst chans.

    Hur gör ni andra med kortare stegring för att maximera chanserna?

  • Bez
    Emmissss skrev 2021-12-06 21:25:27 följande:

    Nu har vi legat i flera dagar i rad. Dag 17 idag och ikväll fick jag någon rejäl (ursäkta) slemklump på pappret. Torde redan haft äl men haft rejäl värk idag. Känt av flera dagar. Alla appar menar på att jag redan borde haft äl... Sjukt förvirrad. Tror min cykel blir påverkad av den inre stressen.


    Tempar du eller har du appar som du lägger in mensen i bara?

    Jag kör båda och märkt att de man appar man bara lägger in mensen i generellt räknat på äl 14 dagar innan nästa mens. När jag väl började tempa och ta äl test visade de att jag brukar få äl runt dag 16/17 när de är typ 11/12 dagar till nästa mens. Alla har inte 14 dagars lutealfas utan de är individuellt så kan mycket möjligt vara att du har lite kortare lutealfas och därav får äl lite senare i cykeln än vad apparna utgår från
  • Bez
    986247391 skrev 2021-12-07 17:55:50 följande:

    Hur tänker ni kring tredje vaccinationsdosen? Är det bättre och vänta tills man plussar och passerat v 16 innan man bokar, eller ska man försöka få den innan ett plus? Jag jobbar extra inom vården och har rätt att ta den nu, men velar lite fram och tillbaka.


    Jag tänkte så i sommras för första och andra tog och glad för det nu när man fortfarande inte plussat så skulle ta så länge jag inte fått pluss. Googlade lite då och de är ju folk som tagit när de inte vetat om att de är gravida och de kunde inte se att de medförde nån risk
  • Bez
    Junii91 skrev 2021-12-10 11:39:01 följande:

    Jag fick positivt ÄL test i söndags. Enligt NC skulle jag ha ÄL på mån sen blev den flyttad till tisdag. Men idag flyttade den till onsdag. Vet den kan ändras beroende på tempen men tycker onsdag lät sent. Vilken dag tror ni min ÄL var?

    Vet det är svårt veta exakt men vill så gärna dela mina tankar och höra vad ni tror :)


    Oj svårt att säga min höll oxå på så förra månaden men flyttade sen tillbaka. Onsdag känns ju lite sent om du hade positivt äl söndag? Skulle tro senast tisdag baserat på det
  • Bez

    Vet ni hur långt efter eventuell nidblödning man kan plussa? Är på äl+6/7 BIM på torsdag och inte trott de vart nått den här gången heller men idag fick jag rosa/bruna spottings som jag aldrig haft innan förutom möjligtvis precis innan mens.

    Hade tänkt testa första gången mån/tis men ska ut på middag och drinkar imorgon och om de nu va nidblödning är man ju väldigt nyfiken på om de är pluss så man kan hålla sig ifrån drinkarna..

    Är ju bara äl+7/8 imorgon så känns ju för tidigt, vad tror ni?

  • Bez

    Gah hatar den här känslomässiga bergochdalbana, fick knappt till de alls vid äl den här gången pga av mannen åkte på nackspärr lagom tills dess.. verkligen försökt inte skapa några förhoppningar denna gång för vart så besviken förra månaden då jag upplevde både symptom och tyckte mig skymta en svag svag linje på första testet jag tog.

    Nu står man här igen äl+10 idag BIM-2 hade en ljusrosa blödning i fredags och ytterligare lite i söndags. Tog test i söndags visade noll men tog ett nu på morgonen som visade svagt svagt. Tillochmed mannen sa att han kunde se och han granskar ju inte som en annan gör :P

    Är man utsatt för en spökstrecks härva eller kan det va ett riktigt streck den här gången? Blir galen över att vänta till imorgon för nytt test

  • Bez
    BounceBambi skrev 2021-12-14 08:47:06 följande:

    Håller tummarna för att det inte är ett spöksträck! Tiden går så fruktansvärt långsamt när man bara vill veta nu. Vilket test använder du? Förstått det som att vissa har mer tendens till spöksträck än andra men har ingen koll på vilka. 


    Kör predictor early som vad jag läst mig till ska vara ett av de mest tillförlitliga men använde de även förra månaden och då tyckte jag jag såg nått som sen inte visade sig stämma. Men även om de va väldigt svagt nu med så va de ändå tydligare än de va då vad jag minns. För väll se imorgon om de dyker upp nått igen eller om de är blankt men ja oliiiiidlig väntan
  • Bez

    Nu har jag haft blödningar idag igen 3e gången sen i fredags är ljusrosa vid torkning och lite i trosan, är de mensen som jävlas med mig även fast den inte är beräknad förrän fredag?

  • Bez

    Totalt blankt test idag så måste vart spök igår och fortsätter komma lite blod vid torkning. Är väll mensen är på G som vanligt.
    Blir så trött på de här, kommer det någonsin att gå?

Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?