• Dalarna91

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Lövsångerska1991 skrev 2021-10-06 15:12:29 följande:

    Jag vet inte riktigt, men tror jag hade försökt vänta. Min sambo skulle nog bli gladare om han fick boken när jag väl var gravid. Sen är han lite inrutad eller vad man ska säga, så det är nog olika hur man reagerar. Men jag gillar att ge presenter så hade nog tänkt mycket på reaktionen och velat se den snart. :P


    Får bara hoppas man blir fort gravid igen
  • Dalarna91
    Zandra35 skrev 2021-10-06 19:00:23 följande:

    Jag inhandlade gravidtights direkt när jag blev gravid men fick sedan missfall. Vi har försökt 1år utan framgång så med facit i hand skulle jag absolut inte inhandla något eller ta ut något i förskott. Har flera vänner som fått 2-3 MF och nu står i kö för IVF så det finns ju aldrig några garantier tyvärr.


    Tack, det kanske är bäst att vänta då. Tråkigt att du inte blivit gravid efter missfallet <3
  • Dalarna91
    slo92 skrev 2021-10-08 08:34:42 följande:

    Senaste två veckorna har 4 st i min närhet kommit ut med att de ska ha barn. En av dem ska få barn typ samma datum vi skulle fått om det inte blivit missfall. Jag har ingen koll på hur min ägglossning är efter missfallet och det stressar mig, det känns som att jag missat chansen denna månad. Har svårt att koncentrera mig på jobbet för att jag bara tänker på detta. Det är ingen bra dag idag :(


    Jag har heller ingen koll när jag ska ha öl efter mf. Så jag tar äl test varje dag cirka kl 16:30 för att de så jag inte missar den.
  • Dalarna91
    LillaSam skrev 2021-10-10 20:30:59 följande:

    Hej!

    Hoppas ni tycker att det är okej att jag hoppar in såhär sent i tråden. Ni verkar vara ett sådant otroligt fint gäng tjejer som följs åt och jag tror tyvärr att jag kommer ha en krokig väg till plusset. Vill hitta en grupp som stöttar varandra och inte bara hopp vidare till nästa BIM grupp.

    Lite om mig: jag är 28år och bor ihop med min sambo sedan 3 år tillbaka som är 32 år. Han har velat ha barn nästan sedan vi träffades men jag har velat göra karriär först. Jobbar som inköpare.

    Jag slutade med p-piller vid årskiftet och fick då mens 3 gånger men alla gånger med kort lutealfas. Tog ett akut p-piller i mars då jag precis börjat på nytt jobb (något jag ångrar så mycket nu i efterhand när jag ser vad det ledde till). Sedan slutade ägglossning + mens helt att komma i 6 månader, fram tills jag fick provera utskrivet för några veckor sedan och fick mens efter det. Fick positivt ägglossningstest med glad gubbe i onsdagsoch enligt NC fick jag ägglossning i fredags på CD26 men den är ej bekräftat ännu då tempen inte riktigt stigit ännu. Så är på mitt första ?riktiga? försökt då vi inte försökte innan mensen försvann.

    Har en stark magkänsla att det kommer ta tid för oss då det varit så struligt efter p-piller stop och jag har lång cykel men antagligen kort lutealfas.

    PS. Har läst HELA tråden, tog typ hela helgen. GRATTIS alla som redan plussat. Ni verkar verkligen vara ett fint gäng <3 FÖRLÅT för långt inlägg!


    Så roligt vi blir fler. Bra jobbat som har läst allt, 225 sidor såg jag det var!
  • Dalarna91
    slo92 skrev 2021-10-11 08:19:03 följande:

    Välkomna alla nya! :)

    Har en liten fundering, jag tog ett ägglossningstest förra söndagen, dag 10 efter missfallet. Det var ett väldigt svagt streck då. Sen testade jag måndag, tisdag och onsdag och då var det blankt så tänkte att ägglossningen antagligen redan varit. Sen glömde jag testerna när jag var bortrest och testade inte igen förrän igår, och då var det ett svagt streck igen fast något starkare än för en vecka sen. Tror ni att peaken kan ha varit under de dagarna som jag inte testade, eller varför blev det ett streck igen efter att testerna var blanka? Hoppas ni förstår min röriga fråga... Är det så stt lh är väldigt låg i början av cykeln, sen stegrar och sen avtar successivt efter ägglossning eller dalar det direkt efter ägglossning?


    Jag tror det dalar direkt efter ägglossningen. Jag håller också på och testar efter mf. Har inte fått den än. Hade missfall 20/9. Slutade blöda för en vecka sen.
  • Dalarna91
    slo92 skrev 2021-10-11 09:41:39 följande:

    Jasså okej, konstigt att det varierar så för mig. Jag blödde ju bara 4 dagar och fick negativt graviditetstest nästan direkt, så tänkte att ägglossningen borde ju komma typ som vanligt men verkar lite oklart. Skulle gärna få min mens så snabbt som möjligt så jag kan ha bättre koll på cykeln. Hoppas du hittar ägglossningen, berätta gärna när du får positivt test!


    Ja, det är lite konstigt. Jag visade negativt test förra veckan. Men misstänker de va väldigt lite rester kvar som gjorde det. Hoppas på snabbt pluss för och bägge.
  • Dalarna91
    Willow89 skrev 2021-10-12 20:52:24 följande:

    Hjälp!! Jag har ett mentalt breakdown! Förra månaden på ägglossning var ENDA gången min kille inte ville på hela vårt 7 år långa förhållande! Jag blev ledsen men tänkte, sånt som händer! Han har lite problem med psykisk ohälsa och jag tänker inte pressa såklart.

    Jag väntar en heeeeeeel månad och han mår bra, har lust etc. Så kommer idag... ägglossning och andra gången någonsin han inte vill. Jag är så frustrerad, ledsen... Ja, jag var tvungen gå ut en sväng och få luft. Nu ligger jag och stortjurer i sängen, kan inte sluta, även om jag vill. Allt känns så hopplöst, det kommer ALDRIG bli vår tur.

    Vill inte ens vara i samma rum som honom och jag känner mig som en hemsk människa för det. Han kan ju inte rå för det jag VET, men jag kan inte hantera det, på riktigt alltså. Är så sjukt frustrerad på hela situationen. HUR lyckas han tajma exakt de här två dagarna? Och hur ska jag förklara hur det känns så han förstår, utan att skuldbelägga?

    Snälla säg nåt, vet inte vem jag ska prata med. Jag är nära att ge upp nu på riktigt.


    Va tråkigt att höra. Har vart i samma situation. Man blir så ledsen, arg och besviken. Mitt ex trodde att de va bara å ha sex och poff så blir man gravid. Han hade ingen aning om hur liten chans egentligen det är med tajming osv.

    Vet din kille om att du har ägglossning eller är det bara slumpmässigt han inte vill? Är han osäker om han är redo? H
  • Dalarna91

    Har tagit ägglossningstest varje dag för att se när man har det igen efter mf. Och äntligen ser jag en stregring!! De är nästan positivt. Så förhoppningsvis är det positivt imorgon. Så glad att kroppen äntligen är i form. Så klart jobbar jag helg. Men har jag tur så kan jag sticka hem en snabbis för en snabbis xD

  • Dalarna91
    slo92 skrev 2021-10-14 19:15:13 följande:

    Inbillar jag mig ett streck? Fattar inte ens varför jag testar, tror bim är om 5 dagar men kunde inte låta bli... Detta är ett vanligt rfsu testa ofta.


    Jag ser ett streck. Hoppas det håller i sig. Men jag fick tyvärr ett spökstreck från RFSU :( och tror det såg så ut då .. men hoppas verkligen det inte är ett spökstreck
  • Dalarna91
    slo92 skrev 2021-10-14 20:21:52 följande:

    Okej, då är det inte bara jag som ser iaf. Jag vet att det är dumt att testa innan bim för det är väl stor risk för tidigt missfall. Men jag har haft lite molande värk i magen så var tvungen att testa... Så vi får väl se hur det utvecklar sig


    Det är svårt att hålla sig för test, speciellt om man har dom hemma. Jag har köpt 10 st gravtester.. så kommer nog också göra det.
Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?