• LJM91

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Chilins skrev 2021-11-07 10:34:02 följande:

    Nu kanske jag vågar mig tillbaka hit? jag plussade på första försöket i september, en månad senare åkte jag in akut med enorma magsmärtor som visade att ägget fastnat i en äggledare (utomkvedshavandeskap). Det blev operation där ena äggledaren togs bort och efter det tog jag paus från allt här.. längtan efter ett barn är stor och jag kunde inte läsa om alla som försökte då vi inte fick försöka. Jag skulle få en mens innan vi skulle försöka igen så det har mest varit en enda lång väntan. Nu är jag, till min stora lycka, inne på slutet av min första mens efter detta. Så nu får vi snart försöka igen! Jag måste börja om med att ?tracka? min cykel men jag är så glad att kroppen funkar normalt igen. Ville bara skriva av mig och säga att nu kommer jag tillbaka till er. Stor kram på er alla som aldrig ger upp


    Välkommen tillbaka, men beklagar verkligen ditt utomkveds <3 håller alla tummar för att det blir ett snabbt plus och att det går hela vägen :)
  • LJM91
    Jenek18 skrev 2021-11-07 18:58:12 följande:

    Känns helt overkligt men jag är gravid!! Jag tog ett test precis från RFSU som visade ett supersvagt streck. Igår var det helt blankt tog sen ett digitalt som visade gravid. Så mina ömma bröst var gravidsypmtom.


    Stort grattis!!
  • LJM91
    Pinkfloweer skrev 2021-11-08 17:55:26 följande:

    Hej alla, det var ett tag sen jag skrev nu. Om jag ska vara ärlig så har jag inte ens varit inne och läst i tråden på flera dagar för jag kännt mig så nere över min ägglossning som inte ens dök upp den här gången...fick alltså varken äl flytningar eller positivt ägglossning test denna månad, så nu har jag gått in i total hopplöshet känsla i det här, att vi aldrig kommer lyckas få ett till barn. Ursäkta bitterheten men jag är verkligen orolig nu över att det ska vara nåt fel på mig så det inte kommer funka pga ägglossning som inte ens kommit nu....hur går det för er andra ? Jag önskar så att jag kunde känna åtminstone lite hopp men jag varken kan eller vågar det längre. Vet inte ens om jag vågar ta nya ägglossningtest om det ska komma fler såna här uteblivna ägglossningar...


    Känner igen känslan av hopplöshet och den här oron över att något ska vara fel, i min sökhistorik finns allt från recensioner av barnvagnar och babyskydd till recensioner av IVF-kliniker och hur man lär sig leva med en ouppfylld önskan om barn.. Allt mellan hopp och förtvivlan helt enkelt.

    Jag tänker på din ägglossning, tempar du? Det är ju som några andra skriver helt normalt att inte ha ägglossning i alla cykler, men det kan också vara så att du har ägglossat men utan att du noterade flytningarna eller positivt test. Om du tempar blir det lite mer svart på vitt, har du en tempökning så har du ägglossat :) Jag har tempat från och till i ett par år och har alltid haft ägglossning (peppar peppar osv) men har aldrig fått positivt utslag på ÄL-test och brukar inte heller kunna identifiera några särskilda flytningar.
  • LJM91

    Jag har BIM imorgon enligt NC men tror själv att ägglossningen skedde en vecka senare än vad NC har satt, så jag kommer avvakta med test. Jag blir så besviken av negativa test så har en tanke om att inte testa alls förrän jag har passerat BIM med några dagars extra marginal, om mensen inte dyker upp såklart. Jag känner inga symtom alls förutom extremt svag molvärk som kommer och går, och sex dagar efter min förmodade ägglossningsdag kände jag en konstig smärta i tjejmagen som jag inte kände igen, hoppas ju såklart att det var en implantation men kan lika gärna vara önsketänkande.. Man blir ju verkligen expert på att leta (inbilla sig?) symtom :)

  • LJM91
    Pinkfloweer skrev 2021-11-08 21:26:36 följande:

    Det är en tröst att man inte är ensam om känslorna å hur vi kan stötta varann så bra här inne allihop <3 nej jag tempar men tanken har slagit mig nu om man ska börja..har fått så starkt utslag på ägglossning test innan så inte tänkt på att tempa också då men det kanske är bra att överväga det nu så man får en större inblick om det verkligen sker en ägglossning eller inte, har inte så stor koll hur det fungerar bara men man kommer kanske in i det snabbt?:)


    Jag håller verkligen med om att det är skönt att dela samma känslor med alla er andra här i tråden <3

    Kan verkligen rekommendera att börja tempa då, det tar ett tag innan man kommer in i vanan och att lära sig vilka mätningar man ska utesluta (sovit annorlunda, bakfylla, sjuk osv) men det är väldigt spännande att lära känna sin kropp och cykel lite mer :)
  • LJM91
    evelinagra1 skrev 2021-11-09 11:48:23 följande:

    Har försökt googla fram något svar på min fråga men hittar inget men någon här kanske vet? Tror ni det går bra att ta åksjuketablett på äl+7? Det står ju att de också kan tas mot gravid illamående så borde väl inte vara någon fara men är rädd att det ska hindra ägget att fästa?


    Jag har svårt att tro att det skulle kunna påverka om ägget fäster eller inte, men är du orolig kan du ju ringa 1177 eller en barnmorska och fråga :)
  • LJM91
    Sophiee92 skrev 2021-11-09 20:26:30 följande:

    Hur har det gått för dig, ingen mens ännu? Jag tror också att min ÄL kom ca 1 v. senare än beräknat pga att NC inte registrerade en temphöjning förrän då så väntar min mens nu på söndag istället för imorgon som var satt från början. Vad fick dig att tro att din ÄL kom senare än beräknat? Jag blev så förvånad denna cykel att min ÄL inte kom på beräknad dag då min mens alltid är så regelbunden :( rädd för att något kan vara fel, typ att jag inte haft ÄL denna månad av någon anledning...

    Hoppas att din tidiga smärta var en implantation och att du får ett pluss denna månad!


    Ingen mens i sikte här, har inga känningar alls så jag tror inte den är på väg än. Jag fick först en tempökning i tre dagar och sen droppade tempen igen i tre dagar, därefter en ny ökning. Därför gissar jag att ÄL skedde i dippen snarare än innan den första höjningen :) har nämligen aldrig varit med om att min temp dippar så lågt i lutealfasen, den brukar vara ganska stadig. Såhär ser min kurva ut:



    Jag gissar alltså att ÄL var på CD31 snarare än CD25. Hur ser din kurva ut?
  • LJM91
    Bez skrev 2021-11-10 12:07:21 följande:

    NC lyckades hitta min ägglossning tillslut men har så svag tempohöjning den här månaden verkligen ingen ordentlig utan sakta sakta lite ökning varje dag? känns typ redan kört den här månaden?

    Eftersom NC flyttade om äl tusen gånger lyckades vi bara få till de en gång i nära anslutning till när den nu verkar skett?

    Vet ni om de spelar nån roll hur stor tempohöjning man får för hur enkelt ägget fäster?


    Vet inte riktigt hur tempen är relaterad till implantationen. Har du väldigt mycket mindre tempökning än vad du brukar? Har för mig att det räcker med en höjning på 0,2 grader för att ägglossningen ska bekräftas, men kan ha fel för mig. Skicka gärna din tempkurva om du vill :)
  • LJM91
    Bez skrev 2021-11-10 13:57:04 följande:

    Ja tycker den brukar va mycket brantare än den vart den här månaden den har lixsom kämpar sig upp, är dock mycket mer ordentlig på att ta samma tid den här cykeln så kanske de påverkar. Nc satte ut äl först 5 dagar tidigare än den sen hamnade på och sen 2 dagar efter innan den hitta rätt så känns som de vart svårt att lite på hur de vart. Brukar ha en väldigt punktlig cykel annars


    Förstår hur du menar, i princip samma sak hände mig denna cykeln. Brukar få en ganska direkt tempökning på typ 0,5 grad som sedan är stadig, men denna cykeln har tempen segat sig uppåt precis som på din kurva. Vet inte riktigt vad det kan betyda tyvärr..
  • LJM91
    Sophiee92 skrev 2021-11-10 22:05:00 följande:

    Ja jag ser vad du menar, hade nog också tolkat det så att ÄL måste ha varit där före den andra tempohöjningen. Men lite märkligt att NC inte flyttade din ÄL då, eller behöver man kanske inte ha tempohöjningen mer än några dagar för att den ska ha skett? Min temp har sjunkit någon gång i lutealfasen men inte flera dagar i rad...

    Såhär ser min kurva ut för den här cykeln. Fick som sagt ÄL framflyttad ca 5 dagar vilket är märkligt då jag alltid haft en sån regelbunden cykel. Nu känns det lite oklart när jag kan förvänta mig BIM, hade lite mensvärk idag på morgonen som sen försvann så tyvärr känns det ändå som att den kommer komma här i dagarna :(...


    Jag vet faktiskt inte om tempen kan vara så pass låg flera dagar i rad i lutealfasen, men jag utgår från att ägglossningen var på CD31 så får vi se om mensen dyker upp :)

    Tycker din kurva ser jämn och fin ut, håller tummarna för att mensen inte dyker upp!
Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?