• LJM91

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Jenek18 skrev 2021-11-11 08:29:34 följande:

    Hej alla,

    Jag är tillbaka här. Jag fick tyvärr ett tidigt missfall. Jag plussade i söndags på BIM-1. Igår när jag vaknade reagerade jag på att temperaturen hade droppat ca 0,3 och blev orolig, tog flera testar och alla visade negativt. Igår kväll kom blödningen och nu känns det som en vanlig mens fast lite mer värk. Var så ledsen igår men idag känns det bättre, har så fint stöd från min man. Han vill vara mer involverad nu och tycker att vi ska köpa massor av ÄL-tester för att inte missa nästa ÄL. Verkligen en bergochdalbana denna vecka men hoppas att blödningen slutar snabbt och ÄL kommer igång.


    Usch vad tråkigt att höra, beklagar! Fint att du har bra stöd av din man, håller tummarna för att ni plussar snabbt igen :)
  • LJM91
    Lövsångerska1991 skrev 2021-11-13 14:47:00 följande:

    Ja, det är så jobbigt! :,( sen har jag inte fått konstaterar att det är svamp, men vad skulle det annars kunna vara? Klåda, kli, torrhetskänsla, rött (dock bättre nu, vet inte vilken färg man ska ha på slemhinnan?), tidigare svullet runt de inre blygdläpparna. Ingen illaluktande flytning. Kunde ni ligga till slut? Hur lång tid fick du dras med svampen? Det är viktigt det där med att vara våt. Min sambo kan få skav också om jag inte är tillräckligt våt, så det är skönast för båda att vara våt. Vi är duktiga på det, men tror att det kan ha varit nya glidmedlet som orakade svampen, eller så var det att jag just haft mens.


    Låter riktigt jobbigt det där med svampen, håller tummarna att det blir bra snart så ni hinner få till det runt ÄL :) Annars får ni försöka tänka att det kommer fler chansen, men förstår att det känns frustrerande.

    Enligt NC hade jag BIM i måndags vilket jag inte tror stämmer, i min egen tolkning av tempkurvan sätter jag BIM till imorgon eller måndag. Jag brukar alltid få rejält ömma bröst ett par dagar innan mensen kommer, och dagen innan brukar jag få ganska mycket mensvärk. Nu har jag känt molvärk i ungefär en vecka, känner dock absolut ingenting i brösten. Jag hoppas att det är ett gott tecken, jag har dock hamnat i en känsla av att jag inte vågar testa? Känns jätteskumt, men jag är så rädd för känslan när det blanka testet stirrar mig rakt upp i facet liksom. Om jag inte testar så har jag fortfarande hopp.. Någon som känner igen den känslan?
  • LJM91
    Lövsångerska1991 skrev 2021-11-13 20:41:05 följande:

    Tack <3 ännu inte fått fast smiley så vi avvaktar med att ligga tills åtminstone imorgon. Går det inte pga smärta så får vi ju strunta i det. Ringer troligtvis gyn på måndag om jag inte får bukt med det här.

    Jag känner verkligen igen känslan att inte våga testa. Känns för mig nästan som att man blir slagen eller utskrattad när man tar ett test. Typ som att testet säger: haha trodde du verkligen att du var gravid? Klart det bara är mensen som väntar.

    Men låter som att du skulle kunna vara gravid, om du inte alls känner igen symtomen, eller avsaknaden på symtom. Sen kan sånt variera. Jag har hittat nya symtom varje månad jag inte trodde jag brukade ha före mens. Men om nc BIM stämmer så är ju mensen nästan en vecka sen. Men det skadar ju inte att avvakta. Är nästan bäst tycker jag. För är det då negativt är man närmare nästa BIM än om man testat tidigare. Plus att man kan ha lite hopp som du säger.


    Det låter klokt att vänta in den fasta smileyn :)

    Exakt den känslan får jag också, känner mig nästan skamsen som testar? Aldrig hade jag väl trott att den här resan mot en bebis skulle bjuda på så otroligt mycket känslor redan innan bebisen är tillverkad :P

    Jag har varit gravid en gång tidigare (gjorde då abort i vecka 6) och mitt första symtom var just avsaknad av de vanliga PMS-symtomen, så jag känner en gnutta hopp trots allt. Sen har jag förstått att olika graviditeter kan ge helt olika symtom så det behöver ju inte betyda någonting egentligen. Har mensen inte kommit på onsdag så får det nog bli ett test trots allt :)
  • LJM91
    Sophiee92 skrev 2021-11-14 09:26:39 följande:

    Har BIM idag, men ingen mens i sikte. Skulle egentligen haft BIM redan i onsdags men NC flyttade upp den till idag söndag pga senare temphöjning än beräknat.

    Jag tog ett "testa tidigt" test i fredags men det var så blankt som det kunde bli. Så hade redan hunnit ställa in mig till 100% på att jag inte blev gravid denna månad... Har haft lite molvärk till och från i ca 1 v. men ingenting i brösten alls. Så konstigt för brukar ha rejäl mensvärk dagarna och framförallt dagen före mens + spänningar och svullnad i brösten några dagar innan, så känns inte direkt som att mensen kommer att komma idag men kan ju såklart ändras.

    Tror ni att det ändå kan finnas en chans att det tog sig denna månad eller är det liksom kört pga att testet var så blankt i fredags...?


    Precis så som du beskriver var det för mig när jag var gravid, så hoppet är absolut inte ute :)
  • LJM91
    Sophiee92 skrev 2021-11-14 17:31:36 följande:

    Är det sant? Låter hoppfullt! Idag har jag t.om haft en tampong inne på jobbet då jag bara väntat på mensen och dessutom haft lite mer mensvärk nu från och till, men har inte ens en tillstymmelse till blod ännu. Åh hoppas hoppas! Hur har det gått för dig?


    Den gången jag var gravid var jag övertygad om att mensen hade kommit minst 2-3 gånger varje dag i typ en vecka, men då var mensen alltså redan över en vecka försenad utan några som helst symtom. Först därefter kom ömma bröst och mensvärk :)

    Jag vet inte riktigt hur det går för mig, brösten började ömma så smått i eftermiddags så jag utgår från att det är mensen som är på gång för att undvika att bli besviken.. Men det är ju en tråkig inställning visserligen :P brukar dock ha ömma bröst i flera dagar innan mensen kommer och BIM är idag eller imorgon.. så vem vet :)
  • LJM91
    Sophiee92 skrev 2021-11-15 07:06:47 följande:

    Låter ju precis som mina symptom, fast just nu kan jag säga att mitt hopp om att det tog sig i princip är helt ute. Tog ett test nu på morgonen som nog måste anses som negativt, dock så var det faktiskt ett skuggstreck där (aldrig haft så innan utan mina har varit helt blanka) men tänker att nu när jag t.o.m har gått över en dag så borde väl strecket vara mycket starkare än så!?

    Idag är mensen alltså försenad 1 dag och molvärken är helt borta. Börjar nästan bli lite orolig faktiskt eftersom jag inte tror att jag är gravid och bara vill ha min mens nu. Är på CD 36 (!) idag, har aldrig haft så lång cykel tidigare... :(

    Men det låter ändå hoppfullt för dig ännu! Spännande att höra sen om mensen kom eller ej... :) Ja man känner verkligen in varje minsta symptom, och avsaknaden av symptom, blir snart galen av detta haha...


    Hoppet är inte ute förrän mensen kommer :) hur lång cykel brukar du ha? Kanske skuggstrecket är starkare imorgon eller på onsdag, håller tummarna för det!

    Ingen mens än så länge och den verkar inte vara på gång heller. Temp på 36,89 i morse vilket är väldigt högt för att vara mig.. Hade tänkt göra ett test idag men har skjutit upp det hela dagen haha, fattar inte varför jag är så motvillig att testa denna månaden..
  • LJM91
    Bez skrev 2021-11-15 19:54:22 följande:

    Åh låter lovande, när är BIM?


    Igår eller idag :)
  • LJM91
    Sophiee92 skrev 2021-11-15 20:06:13 följande:

    Hehe ja jag får se det så :P men visst borde väl strecket vara bra mycket starkare idag ifall det var positivt och inte bara en skugga? Köper eventuellt nya test imorgon och testar på onsdag morgon igen ifall mensen inte kommit då. Har i genomsnitt 30 dagars cykel och väääldigt regelbunden så känner inte riktigt igen mig i att mensen är så sen. Hur lång cykel har du i genomsnitt?

    Ah okej! Ja oj 36,89 låter högt tycker jag med, låter ju lovande :)... Haha vad roligt min temp är också fortfarande uppe över medellinjen, hade 36,51 imorse så inte så högt som du men ändå över linjen för mig. Men åh vad "starkt" av dig eller vad man ska säga :P jag hade aldrig kunnat hålla mig så länge. Planerar du att ta ett imorgon?


    Det kan ju vara att du har låga nivåer av hormoner i början och att strecket därför inte är så starkt, har förstått att det är ganska vanligt :) min cykel är väldigt varierande, allt från 30 till 45 dagar är normalt för mig.

    Jag kanske testar ikväll eller imorgon bitti, har inte bestämt mig än haha.. känner mig löjlig som inte bara gör det för att få det överstökat, men är såklart rädd för att bli besviken..
  • LJM91

    Testade nu ikväll, tokblankt :( är på BIM idag så det känns kört denna månaden trots att jag inte har känt några tecken på att mensen ska vara på gång.. Dock var urinen väldigt utspädd, bara ljust ljust gul. Funderade innan jag doppade stickan om det ens var värt att testa, men tänkte att eftersom jag är på BIM borde det inte spela så stor roll?

  • LJM91
    Sophiee92 skrev 2021-11-16 08:45:17 följande:

    Åh förstår att det känns tungt :( Men visst kan det väl vara så att det ändå vad för utspätt för att visa något? Hur länge höll du dig innan du testade? Som du själv sa, hoppet är inte ute förrän mensen kommer :)

    Jag sitter här med värk i magen, både övre och nedre delen (brukar få så när mensvärken är som värst) men ännu inte mens i sikte...


    Jag hade nog hållt mig i kanske två timmar, vet inte om det är mycket eller lite? Jag hoppas såklart att det var för utspätt, igår var jag på ÄL+16, har min BIM på ÄL+15 eller 16 så det återstår väl att se om mensen dyker upp eller inte. Jag har aldrig haft en lutealfas på mer än 16 dagar så jag fattar inte riktigt vad det är som händer denna cykeln.. Om mensen nu ska komma är det ju lika bra att den bara kommer liksom!

    Har du gjort något test?
Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?