• Sophiee92

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    LJM91 skrev 2022-03-07 06:10:06 följande:

    Det kan ju lika gärna vara graviditetssymtom, men skickar en stor kram i förebyggnade syfte <3 visst är ni på gång med utredning och eventuell behandling, eller har jag drömt det?



    Det har än så länge inte blivit mer av det lilla bruna, så gjorde det tidiga testet i morse. Jag inbillar mig säkert bara men tyckte jag kunde skymta ett väldigt svagt streck? Vet att dessa testen är luriga dock, dyrt var det också :O


    Nånting där (en skugga?) ser jag nog allt med! Men förstås väldigt svårt att spekulera, också förstått att CB testen kan visa spök :/

    Hur har det gått för dig idag?
  • Sophiee92
    evelinagra1 skrev 2022-03-07 15:53:18 följande:

    Sophiee92 : jag jag hoppas att det blir våran tur snart.. ja jag spolade äggledarna, själva ?ingreppet? gick bra! Det kändes ju såklart men gick över fort. Däremot fick jag väldigt ont i magen på kvällen vet inte om det berodde på spolningen men skulle ju tro det iallafall men överlag så gick det väldigt bra! 


    Jag vill testa mig typ nuuu haha men ska försöka vänta tills på onsdag iallafall. Jag har ganska kort lutealfas så är bara på äl+7 eller 8 än sålänge 


    Åh vad skönt att höra att det ändå var hanterbart och gick över fort. Tror det är vanligt med mensliknande smärtor efteråt. Läst så många skräckhistorier och själv är man jordens smärtkänsliga person så jag drömmer numera mardrömmar om det här haha... 
    Förstår det! Spännande!
  • Sophiee92
    LJM91 skrev 2022-03-07 16:15:35 följande:

    Inga nyheter här Sophiee92, fortsätter bara att vänta och se haha.. Vad är det de kollar när man gör en utredning? Sex försök är ju inte många egentligen, allt upp till ett år räknas ju som fullt normalt. Men förstår känslan av att vilja kolla upp om något är fel, har också funderat på att göra utredning privat men jag misstänker att vi inte kommer få någon hjälp förrän jag har gått ner i vikt, så tänker att jag lika gärna kan avvakta då.


    Tycker du är sjukt tålmodig ändå som håller ut! Låter inte helt omöjligt att du hade ÄL där senare vid din andra tempdipp, ibland när jag legat och typ halvslumrat en stund innan jag tempar så märker jag direkt att tempen kan ligga högre än normalt så brukar då utesluta den. Kanske kan vara något sånt som påverkat att den var högre några dagar tidigare? Aja, vi får helt enkelt vänta och se :P någon gång får du den bekräftad iaf.

    Ja 6 försök är inte alls lång tid och fortfarande fullt normalt <3 det har du helt rätt i! Jag tror egentligen inte att dom kommer hitta något på blodprover/spermaprov etc utan det enda jag egentligen vill kunna utesluta (eller i värsta fall få konstaterat) är att jag inte skulle ha fri passage genom äggledarna. Om allt ser bra ut då kan vi fortsätta försöka över sommaren tänker vi och ev boka tid för behandling höst om vi behöver.

    Förstår ditt scenario, kan ju kännas onödigt då att starta en utredning om man inte kan få behandling ifall det skulle behövas. Tror dock att det löser sig om ni skulle hamna där :) kan ju också vara en bra morot tänker jag att gå ner några kilon om man vet att det krävs för att få behandling. Men detta är ju långt borta då ingen av oss försökt i nära 1 år ännu <3

  • Sophiee92
    986247391 skrev 2022-03-07 20:10:20 följande:

    Mensen kom (som väntat) igår men jag blev ändå rejält besviken, har börjat ställa in mig på att något är ?fel? och att vi kanske kommer behöva söka hjälp. Blir 7e försöket nu i mars, verkar som jag har en relativt regelbunden cykel men bara 10 dagar mellan ÄL och BIM och det verkar ju inte vara optimalt. Någon av er andra som funderat på att göra utredning privat? Det är nästintill omöjligt och ens få en gyn-tid här, så törs knappt tänka på hur lång väntan det skulle bli.  


    Skickar en stor kram till dig <3 inget är så tufft som första dagen mensen dyker upp...

    Självklart behöver inget vara fel om ni bara försökt 7 gånger även om jag förstår att man lätt kan börja tänka så. Jag är i samma situation och kommer också gå in på vårt 7:e försök här ifall mensen kommer om 1 vecka (vilket jag räknar med)... Tror att man kan få en tid relativt snabbt om man bokar privat. Vi fick en tid redan nu nästa vecka :O vilken stad bor du i?
  • Sophiee92
    LJM91 skrev 2022-03-07 21:04:57 följande:

    Kan inte citera..

    986247391, vad tråkigt att mensen kom :( hoppas att nästa månad blir din månad!

    Sophiee92, så kan det absolut ha varit, oavsett så hoppas jag att få klarhet inom de närmsta dagarna, blir snart galen av ovissheten!
    Vad kan orsaka att man inte har fri passage genom äggledarna? Har nog aldrig hört talas om det, så jag lärde mig något nytt idag :)


    Hur har det gått idag, fortfarande ingen mens i sikte? Förstår att du snart blir galen av ovissheten. Det tar verkligen på psyket all denna väntan och när man dessutom tror man ägglossat tidigare så måste det bli hundra resor värre!

    Det är tydligen inte så jätte vanligt men i enstaka fall kan man ha fått ärrvävnad på äggledarna efter en infektion t.ex. Tror man oftast får symtom då som feber osv men för vissa kan det uppstå utan att man märker något :/ vet att risken är så liten men just nu börjar jag fundera på allt möjligt som kan orsaka att det inte händer för oss haha.
  • Sophiee92
    LJM91 skrev 2022-03-08 16:04:36 följande:
    Nej ingen mens än så länge, satte precis in menskoppen för att slippa närstudera toalettpappret varenda gång jag är på toaletten :P så min kropp tycker fortfarande att jag ska köra vidare på de senaste veckornas vänta och se-grej..

    Aha okej då förstår jag att det är något som är värt att kolla upp, förstår också känslan av att vilja kolla upp allt som går att kolla upp :) vet du hur lång tid ni kommer få vänta på resultaten av utredningen?
    Smart att sätta in menskoppen :P Fick du något svar tillbaka från NC förresten?

    Nu verkar det som att vi får påbörja utredningen väldigt snabbt, vet inte om jag sa det men vi har en tid för ett första besök nu nästa tis redan. En sån spolning av äggledarna gör man då i samband med ett senare besök, förmodligen inom ett par veckor bara, och då får man svar direkt när spolningen sker. Enligt kliniken så kommer vi vara färdig-utredda innan sommaren :)
  • Sophiee92
    LJM91 skrev 2022-03-09 08:16:28 följande:
    Ja det fick jag, men de kunde inte svara på varför min kurva ser ut som den gör och rekommenderade att kontakta vården om mensen fortsätter utebli utan positivt graviditetstest. Har mensen inte kommit igång på fredag ringer jag gyn!

    Vad spännande, önskar er stort lycka till med utredningen! Du får uppdatera oss efter besöket på tisdag :)
    Åh förstår. Låter som en bra plan att kontakta gyn om den inte satt igång (eller du är gravid :P) innan fredag!

    Tack! Absolut det ska jag göra :)
  • Sophiee92
    evelinagra1 skrev 2022-03-09 09:41:36 följande:


    Huur länge ska man behöva se dessa negativa testen?? Blir så trött och besviken..
    Neeej men usch så tråkigt! Hade så hoppats på ett pluss för er den här månaden :( Dock finns ju alltid en chans så länge mensen inte kommit även om tempen sjunkit. Många plussat ju dessutom inte förrän på BIM-dagen! Var det imorgon eller på fredag du hade BIM?
  • Sophiee92
    PCOtjej95 skrev 2022-03-09 09:36:41 följande:

    Hej på er! Glad
    Jag är på cd 17 nu i försök nummer 5. Har bestämt mig för att inte testa med stickor denna månad då det var så jobbigt förra gången. Är väl dock rätt jäkla jobbigt oavsett stickor eller inte. Förra månaden blev jag och min man osams pga sex-stress kring glad smiley, så denna gången bestämde vi att vi struntar i det och har sex för att det känns bra och är kul. 


    Gick på VUL cd 12 och då hade jag två äggblåsor, en på 16 mm och en på 13 mm. Gynekologen sade att de brukar växa ca 2mm per dag och släppa runt 19-25mm, så troligtvis är det väl nu ish... Men som sagt så vill jag inte testa med stickorna så kan inte veta säkert. 

    Upplever också att jag har mindre sekret på Letrozolen, och såklart kommer katastorftankar om att spermierna ändå inte kommer kunna komma in till tappen så varför försöker vi ens. Ahhh usch så jobbigt detta är. Som att jag ger upp i förväg. Känner ni igen er? Måste man ha mycket sekret för att lyckas? Lyckades ju dock inte när jag hade mycket sekret heller så det kanske inte spelar så stor roll i slutändan. 

    Ja detta var väl lite onsdagstankar från mig. Hoppas ni andra mår bra!


    Ja det kan verkligen vara ansträngande med stickor, tempmätning och allt vad det heter. Vad skönt att ni iaf kunde prata ut om det och komma fram till att testa en månad utan stickor och på så vis minska stressen. Hur ofta har ni sex ni då när ni inte kör med stickor?
    Angående sekret så känns det inte som att jag har någon alls :/ tänkt på det också men läst från många att det inte ska spela något avgörande roll. Många som blivit gravida trots inget/lite sekret. Sen som LJM skrev så har man säkert sekret i livmodern som man inte kan känna själv :)
  • Sophiee92
    Dalarna91 skrev 2022-03-09 14:39:14 följande:

    Pcos95; jag har inte äggflytnings sekret, så va också orolig det var orsaken till vi inte blev gravida. Nu denna cyklus testade jag med bisolvon 8 mig x 3. Och blev gravid. Kan inte så med säkerhet att det var orsaken eller inte 


    Körde också med Bisolvon denna cykel efter vad du skrev tidigare, tänkte att det kan ju inte skada hehe.
Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?