Inlägg från: Fyrklöverns |Visa alla inlägg
  • Fyrklöverns

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Chilins så intressant med testerna!! Skönt att se det svart på vitt ett starkare streck på kvällen :)  

    Nä men gud vad roligt tjejer att alla ägglossar samtidigt! Måste vara för att ni hängt i samma grupp länge nu hahah? Spännande att följa er! :D Även om det hade känts ensamt för mig att hoppa in ensam på nästa BIM-lista så hoppas jag verkligen innerligt att ni alla får plus! <3 Det har varit så många plus i den här gruppen nu sista månaderna och det ger en hopp! :)


     

  • Fyrklöverns
    Chilins skrev 2022-08-21 18:58:58 följande:
    Hjärta När är bim för dig? 
    Jag ansluter till BIM oktober, blir ca 15/10 i så fall om cykeln sköter sig. Har än så länge endast haft en mens sedan utomkveds. Den betedde sig rätt så normalt och likaså cykelns längd så det känns som att allting är som vanligt i kroppen igen :)
  • Fyrklöverns

    Vi kämpar så länge som det behövs men nån gång får vi alla efterlängtade plus <3 Hoppas det fortsätter hagla in här fortsättningsvis :) 

    Chilins hoppas du kunnat slappna av lite och sluta tempa, förstår verkligen att det är svårt. Du borde få tidigt ultraljud nu va? Det kan ju lugna lite. 

    Hoppas ni snart får bekräftad ägglossning Dalarna och LJM

  • Fyrklöverns

    Roligt med tempohöjning LJM och Dalarna! Skönt att få det bekräftat och ni lyckades få till det bra också :)

    Chilins bra jobbat med att hålla dig från att tempa :) Snart är du förbi BIM också! Vad sa dem till dig på KK? När ville de att du ska göra Ulj? 

  • Fyrklöverns

    Haha Chilins jag har samma upplägg i huvudet som dig om jag skulle få frågan, men vet inte om jag skulle kunna säga det för oftast vill man inte berätta för just den idioten som ställer en dum fråga. Jag tycker det var längesen man hörde någon sådan kommentar men kanske vissa har insett att är du ett par som är en bit förbi 30 år som varit tillsammans ett tag och har allting ordnat för sig, så är största sannolikheten att man redan försöker. Jag hade nog blivit rätt ledsen om någon hade pikat mig om graviditet nu. 

  • Fyrklöverns
    Dalarna91 skrev 2022-08-24 07:11:09 följande:

    Jag hade en manlig kollega som tyckte jag skulle skaffa barn. Har två marsvin jag pratar mycket om, då tyckte han jag skulle skaffa barn. 
    Mina två närmaste kollegor vet om vi försöker och allt som hänt. 
    Så mina kollegor direkt i försvar "hon behöver inget barn, hon har sina marsvin". Sen bytte dom samtals ämne. 
    Jag hade precis genomgått då cytotec behandlingen. 
    Så va otroligt tacksam 

    En fråga. Kl 5 vaknade jag super Kiss nödig, tog en temp 36.45. 
    Kissade gick och la mig. Nästa temp kl 6; 36.35. 
    Sen använde jag denna sida för att justera. Enligt den skulle jag haft 36.56 kl 6 

    Vilken av dom skulle ni skriva in i appen? 


    Ursäkta men jävla as.. Skönt att ha kollegor som stöttar. Jag har också berättat om vad jag varit med om för två kollegor plus chefen och det är guld värt. De dagar jag behövt vara borta har de hållit mig om ryggen och inte sagt nåt, plus stöttar upp med avfärdande kommentarer tex när en manlig kollega sagt att jag ser ledsen eller sjuk ut efter första missfallet. 


    Hmm knivigt men jag skulle nog också skriva 36,45 och bara notera att det blev lite tidigare.

    Här kom mensen idag, som en klocka. Lutealfas på 13 dagar och cykel på 26. Ganska lagom tycker jag så blir inte väntan så lång mellan ägglossningarna sen om det skulle dra ut på tiden igen. Jag började också med Inositol i en kapsel som ska gynna ägglossningen. Vet inte om det är de kapslarna men jag hade ingen PMS alls, inga ömma bröst och ingen kraftig mensvärk idag som jag brukar. Hoppas det är tecken på stabila hormoner. 

  • Fyrklöverns
    Rewner skrev 2022-08-24 17:01:31 följande:

    Håller tummarna för er imorgon, Evelina:

    Och så skönt att du fått en tid, Chilin. Även om det är lång väntan så är det ju oftast lättare när man iaf vet en deadline på väntandet.

    Det här med att få frågor om att skaffa barn har jag varit ganska förskonad från. Då har sambon och jag ändå bott i vårt hus i 7+ år. Folk har kanske gett upp. Sen har jag ganska många vänner och andra i bekantskapen som valt bort barn så det gör kanske också sitt.

    Ett bra comeback skulle man ju dock gärna ha för oavsett om man inte vill, inte kan eller har verkstad för fullt så är det ju alla privata saker som man vill välja vem man delar med sig till om.

    Det blev ju lite dramatiskt när jag fick min blödning så nu vet min närmsta familj och vänner om det. Vi fick väldigt fint stöd då så det var skönt, men det känns lite jobbigt att de vet att vi försöker nu. Det blir ju en annan press på något vis.


     


    Hahaha folk har kanske gett upp, den var bra xD Jag tänker också att folk har gett upp nu kanske, eller börjat misstänka att det inte går ännu.

    Känner exakt som du där att det är lite mer press nu när familjen vet, då missar man överraskningsmomentet helt och folk går och vänta lika mycket som vi. Jag berättade ändå för föräldrarna att vi måste vänta 6 månader innan vi kan försöka igen så det hade varit roligt om det händer innan dess och typ kunna berätta det på julen eller nåt.

    Samtidigt har jag tänkt så TUSEN gånger nu, haft en romantisk föreställning att vi berättar på hösten, till jul, på den enas födelsedag, på den andras födelsedag, till midsommar, på semestern..ja det fortsätter hur långt som helst. Har ni haft samma föreställningar om hur ni ska berätta och blivit besvikna gång på gång?

  • Fyrklöverns

    Vad fint att läsa om era fantasier, tänk att vi delar så lika drömmar :)
    Hahah ni som jämför med lottovinst, det känns verkligen så! Tror att känslan kommer vara samma och jag kan ibland tänka att det är lite synd om de som inte fått längta lika mycket som vi, de kan inte uppskatta det på samma sätt känns det som. 

  • Fyrklöverns
    elin1989 skrev 2022-08-24 23:20:36 följande:

    Hej, jag skriver gärna här om jag får!

    Jag är inne på försök 3, andra barnet. Första försöket slutade i utomkveds och operation. Nu är jag på ÄL+9 men tänker inte testa tidigt, om jag tar mig till ÄL+15 så testar jag då, så bara 6 dagar kvar :)

    Tycker att hela perioden sen jag slutade med p-piller i april har varit superjobbig, det har totalt tagit över mitt liv...


    Hej Elin! Vi har ju haft lite kontakt efter våra utomkveds, du är jättevälkommen till oss :) Det är bara roligt att följa hur det går för dig! Spännande att BIM närmar sig, håll oss uppdaterade när du testar. 


    Förstår precis hur du känner, jag upplever också att det periodvis tar över allting för man vill bara att allting ska gå enligt plan. Samtidigt tycker jag den hemska upplevelsen med brusten äggledare och akut operation har är gjort mig ödmjuk inför hela upplevelsen med att skaffa barn. 

  • Fyrklöverns
    evelinagra1 skrev 2022-08-25 09:29:12 följande:

    Allt såg bra ut på ultraljudet Gråter jag har gråtit så mycket, så glad men ändå så rädd <3


    Grattis till er vad underbart att höra!! :D Ett litet hjärta som tickade herregud vad magiskt! <3 
Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?