• Sophiee92

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Dalarna91 skrev 2022-04-13 20:05:56 följande:
    Jag har också upplevt man känner tidigare än innan man försökte få barn. Men tror det har med man känner efter mer än förut. 
    Jo så kan det givetvis vara... Man känner efter på ett annat sätt helt enkelt. Men ändå lite sjukt att man kan uppleva sån skillnad bara för att man blivit medveten om ens cykel och alla diffusa symtom :O Hur går det för dig?
  • Sophiee92
    LJM91 skrev 2022-04-13 22:59:35 följande:

    Sophiee92, jag tycker mina symtom ändras varenda cykel numera.. Svårt att säga om de verkligen ändras eller om det bara är inbillning för att jag känner efter så mycket. Håller tummarna för ett plus till dig denna månaden!


    Ja det kan säkert vara så att man upplever "nya" symtom för att man känner efter så mycket hela tiden. Men kan verkligen inte minnas att jag känt minsta mensvärk såhär långt innan och nu har jag så ont att jag stundtals behövs en värmekudde över magen :( För 2 månader sen när jag hade likadant blev jag helt säker på att jag var gravid men nu är jag snarare helt säker på att mensen kommer komma som vanligt. Suck... Hur orkar man hålla hoppet uppe månad efter månad? :(
  • Sophiee92
    Dalarna91 skrev 2022-04-14 13:28:51 följande:

    Sophie; Jo de går. Va på återkontroll i måndags. Visade inga rester så allt är ute. Har beställt helt ägglossningstester. Så börjar med det snart tror jag. 


    Skönt ändå att allt verkar bra så kroppen kan komma igång snabbt igen :)
  • Sophiee92
    LJM91 skrev 2022-04-14 13:57:25 följande:

    Kan inte citera.. Jag har googlat en massa på livmodertappen, hur den ska kännas och vilket håll den ska peka åt och hur hålet ska vara och gud vet allt xD det är ganska spännande läsning, men svårt att känna skillnaden ibland tycker jag. Min har aldrig varit mjuk som läpparna som det står att den är vid ägglossning och mens, men absolut mjukare än vanligt liksom. Är väl säkert olika från tapp till tapp också, som allt annat :P


    Men alltså WOW, aldrig provat att känna på livmodertappen men kanske får börja med det nu :P låter som en hel vetenskap bakom det där haha.
  • Sophiee92

    Godmorgon, hoppas alla haft en trevlig påskhelg :)

    Hur går det för alla? Någon som också har BIM här i dagarna? Jag har BIM idag och är så nervös!!! Haft molvärk i 5 dagar nästan och lite ömma bröst men det är också precis som jag brukar innan mens... Planerar att testa ikväll om mensen ännu inte hunnit komma

  • Sophiee92
    lipa3646 skrev 2022-04-17 07:23:35 följande:
    Gud vad spännande Tyst jag håller både tummar och tår för att du får ett stort plus + 
    jag är på äl 6 idag och hoppas verkligen på att de ska ha tagit sig denna månad, känner typ inget alls 
    Tack!! Vore helt overkligt, vågar dock inte hoppas för mycket, blivit besviken så många månader nu. Spännande att du passerat ÄL :P då börjar den evighetslånga väntan för dig nu då. Hur många försök är du på?
  • Sophiee92
    LJM91 skrev 2022-04-17 07:37:44 följande:

    Håller tummarna hårt för dig Sophiee92! För mig fortsätter evighetsväntan på ägglossningen, CD39 idag..


    Tack! <3
    Åh vad segt för dig :( hoppas att den kommer snart. Har jag drömt det här eller hade inte du kontaktat någon barnmorska för bedömning? Känns ju som att det borde finnas något man kan göra för ägglossningen.
  • Sophiee92
    lipa3646 skrev 2022-04-17 08:28:08 följande:

    Sophie jag kan inte citera dig
    blir 2a efter ma i feb 
    de känns ändå som att halva tiden har gått nu, men har inte jätte höga förväntningar denna månad 
    fick en lätt blödning äl 4 så nått konstigt är det 


     Ok, många som blir gravida efter ma har man ju hört iaf :) håller alla tummarna för dig denna månad! Kan det ha varit en implantationsblödning?
  • Sophiee92
    PCOtjej95 skrev 2022-04-17 09:14:56 följande:

    Jag har BIM på fredag men känner mig ganska säker redan nu på att det inte tog sig denna cykel heller. Pga samma symptom som jag brukar ha innan mens. Efter ägglossning hade jag dock extreeeeemt mycket vita tjocka flytningar i typ tre dagar, men de har gått över till vanliga vita mjölkiga som jag brukar få innan mens. Lite mindre molvärk än annars men den har ändå varit där som vanligt. Ömma bröst efter exakt en vecka efter ägglossning, som vanligt. Så med tanke på att det mesta ändå ä exakt som innan mens ä jag ganska säker på att det inte blev något denna sjätte omgång heller. Jaja. Usch börjar nästan ge upp, så tjatigt att hålla på såhär. 


    Min man ska ta ett sånt där snabbtest för sina spermier efter att vi vet att mensen kommit. Är det ok så försöker vi själva över sommaren också, innan vi söker oss vidare. Annars söker vi oss vidare direkt tror jag. Ingen idé att harva på om spermierna är problemet tänker jag. 


    Förstår verkligen känslan, men ge inte upp ännu. åh jag har också haft extremt vita/tjocka flytningar efter äl, hoppas det betyder något!
    Låter ändå som en klok strategi! Vi gjorde ju en utredning och visade inget fel på mig. Väntar på mannens spermaprov fortfarande men vi resonerar likadant att är det inget fel så kommer vi att fortsätta försöka på egen hand över hela sommaren :)
  • Sophiee92
    LJM91 skrev 2022-04-17 10:34:49 följande:

    Kan inte citera dig Sophiee92, du har helt rätt. Skickade en förfrågan till gyn via 1177 där jag beskrev mina långa cykler och mina resultat på provtagningen jag gjorde, och fick svar att de skulle ringa upp mig för vidare rådgivning inom två veckor. Det är dock snart tre veckor sedan :P har de inte ringt framåt slutet av denna veckan får jag nog ta kontakt igen.


    Ja juste så var det! Men vad dåligt att dom inte ringt dig ännu. Ja gör det, ibland behöver man ju ligga på lite själv för att få en tid. Visst heter det Letrozol det där man kunde få utskrivet?
Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?