• Sophiee92

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    PCOtjej95 skrev 2022-03-09 21:07:15 följande:

    Sophie92: jaa det har känts lite lugnare iaf, om än att tankarna är där då och då under dagarna såklart. Nu har vi faktiskt haft sex 7 av 8 dagar sedan tisdag förra veckan, bra mycket mer än vi brukar haha. Var ifrån varandra fyra dagar där innan så det hjälpte nog lite. Idag ä min man lite krasslig så idag blir det nog sexpaus haha. Kanske får till det en gång till denna vecka och då har vi nog iaf gjort vårt bästa trots inga stickor. 


    kanske också testar bisolvon nästa cykel, bara för att ha testat. Ska dock börja med lite andra kosttillskott nu efter samtal med min coach inom fertilitetsförståelse så det kanske hjälper lite på traven också. 


    Oj wow! Det var mycket :D bra jobbat! Ja då måste ni iaf pricka in ÄL bra denna månad. Vilken CD är du på nu?
  • Sophiee92
    evelinagra1 skrev 2022-03-10 09:02:33 följande:

    Mensen kom idag.. 


    Åh nej vad trist <3 skickar dig en stor kram! Du får tänka att du varje månad är ett steg närmre ert efterlängtade pluss <3
  • Sophiee92
    PCOtjej95 skrev 2022-03-10 11:34:07 följande:
    Haha ja! Jag är på cd18 idag och har känningar i den äggstock som jag hade stora blåsor på, så räknar att det är idag äl är. Hade sex i morse också så ja, vi försöker få till det även i helgen så lär det väl iaf finnas spermier på plats, sen får ödet avgöra antar jag. 
    Låter som ni verkligen fått till det optimalt det här försöket då :D Och vad skönt att du har så tydlig känning, det hjälper ju när man vill hålla koll på ÄL utan att använda stickor. Själv brukar jag ha ont i äggstockarna lite till och från hela cykeln känns det som och inga ÄL flygningar så skulle vara svårt för mig att veta utan att testa känner jag.
    Det här försöket hade vi bara sex 1 gång och det var på kvällen samma dag som jag fick glad gubbe. Men jag tänker att det är okej om vi inte plussar denna månad, det har tärt på mig mycket att hoppas och bli besviken månad efter månad samtidigt som man ju inte vill något hellre än att lyckas. Svårt det där hur man ska tackla varje nytt försök, nästa gång kanske vi också kör lite mer intensivt vi får se :P
  • Sophiee92
    PCOtjej95 skrev 2022-03-10 15:40:30 följande:
    Jaa jag brukar känna ganska tydligt faktiskt, märker även på humöret att när jag vaknar med lite lätt ångest brukar det vara dags för ägglossning. Haha, lite tråkigt symtom men det slår oftast rätt Flört Jo, men det behövs ju bara en spermie trots allt, så är förutsättningarna rätt så har ni säkert gjort tillräckligt. Håller tummarna! Vet exakt hur du känner dig dock. Vilket försök är ni på? 
    Haha men gud vad smidigt ändå! Aldrig tänkt på att det skulle kunna vara ett symtom på ÄL :P

    Ja jag känner lite så med, ibland får det räcka att bara göra "okej", det är ju ändå tillräckligt som du säger om förutsättningarna är rätt :) Tack för tumhållningen! Håller tummarna för dig med!

    Vi är på försök nr 6 med BIM om 5 dagar... Vilket försök är ni på nu?
  • Sophiee92
    LJM91 skrev 2022-03-10 21:47:51 följande:
    Förstår inte heller riktigt hur man ska tolka den informationen om väntetid tyvärr, känner mig sjukt trög när jag läser den haha..

    Idag kom mensen (äntligen?!) och cykeln blev rekordlånga 62 dagar. Är inte ens besviken, bara lättad över att vara på CD 1 och förhoppningsvis med en ny chans framöver. Hoppas verkligen att den här trenden med längre och längre cykel ska vända någon gång.. Funderar på att ringa gyn och fråga om det finns något jag kan göra för att korta ner cykeln.
    Evelina: Förstår inte riktigt heller :/ men hoppas ni får tid lite snabbare än så!

    Åh förstår att det var skönt att den äntligen kom igång! Låter som en bra plan att kontakta gyn också och kanske få några handfasta tips. Funderar du själv på att göra något annorlunda den här cykeln annars? Minns inte nu men visst hade du provat rosenrot tidigare?
  • Sophiee92
    PCOtjej95 skrev 2022-03-12 07:49:08 följande:

    Sophiee92: vi är på försök nummer fem totalt, andra försöket med letrozol. Försöker tänka att vi har många försök kvar innan man behöver oroa sig men det är ju helt klart lättare sagt än gjort. 


    Ah okej :) hur funkar Letrozol? Antar det har något att göra med din PCO? Ja men exakt, fem försök är fortfarande "ingenting" även om det känns som en hel evighet! När har du BIM?
  • Sophiee92
    PCOtjej95 skrev 2022-03-12 13:40:52 följande:

    Sophiee92: ja det ska hjälpa till så att äggen mognar ordentligt och inte ligger och puttrar. vet inte exakt men gissningsvis runt 24-26e nån gång. 


    uh fick precis besked från en av mina bästa kompisar att hon är gravid. Hon har varit ihop med snubben i tre månader och de bor inte ens tillsammans. Nu är alla mina tre närmsta vänner antigen nyförlösta eller gravida. känner just nu att jag inte vill umgås alls med dem och vill mest bara skaffa nya vänner. har flyttat från hemstaden så träffas inte på daglig basis men nu är jag knappast sugen på att hälsa på heller. Kommer säkert ändra med tiden men just nu känns det riktigt jobbigt. 


    Ah okej då förstår jag :)

    Men shit vad jobbigt för dig :(( vet verkligen känslan... Svårt när ALLA ens närmsta vänner är gravida eller har bebisar också, jag har fått mycket tröst i att jag fortfarande har åtminstone 1 väldigt nära vän kvar som varken har eller planerar barn för tillfället. Du har ingen sån vän som du kan börja träffa/prata med lite mer ett tag? Sen som du säger så kommer det givetvis att lätta med tiden men förstår att du just nu känner som du gör <3 
  • Sophiee92

    Uppdaterar jag med då min BIM beräknas lite tidigare än vad som stod. Kommer dock med största sannolikhet behöva uppdatera igen imorgon när min mens kommer, har alla symtom på att den är påväg nämligen... :(


    12/1 BounceBambi (28 år, 6:e försöket, första barnet) PLUSSAT


    16/1 bez (31 år, 6:e försöket, första barnet) PLUSSAT


    18/2 Emmissss (30 år, fjärde försöket efter mf, andra barnet) PLUSSAT BF 27/10-22
    20/2 PCOtjej95 (27 år, fjärde försöket, ett bonusbarn) 
    25/2 Dalarna 91 (30 år, 8e försöket, 5e försöket efter MF, första barnet) Plussat (livrädd).
    5/3 z anonym z (28 år, 7e försöket, andra barnet
    6/3 evelinagra1 (14:e försöket. första barnet)
    7/3 sofiaa90 (31år, 8:e försöket, första barnet)
    8/3 kanelkringla (27 år, fjärde försöket, första barnet)
    15/3 Sophiee92 (29 år, 6:e försöket, första barnet
    30/4 LJM91 (31 år, 6:e försöket, ett tidigt mf, första barnet)
  • Sophiee92
    PCOtjej95 skrev 2022-03-14 11:01:22 följande:
    Sophiee92: Nej jag har typ inga vänner kvar som inte har barn eller planerar barn. Så jag får väl stå ut, haha. Det kommer ju vara roligt sen när man själv också är där, även om det är jobbigt till och från just nu. 
    Ja men precis, kommer bli extra roligt sen när du plussar då :) 
  • Sophiee92
    PCOtjej95 skrev 2022-03-15 10:12:07 följande:
    Jaa jag hoppas det. Lite ledsen idag över att jag fick veta om den senaste gravida kompisen när hon nu är i v. 14 Rynkar på näsan Vi är supernära vänner så trodde hon skulle berätta tidigare för mig, men nu visade det sig att jag fick veta sist av alla vännerna. Känner mig nästan lite sviken. Blir så konstigt när man inte får veta bara för att man själv försöker tycker jag. 
    Det förstår jag att du blev ledsen av :( jag avskyr också när folk försöker ?skona en? genom att hålla undan information etc... Hoppas det känns lite bättre idag när du kunnat smälta det här lite.
Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?